Quantcast
NEWS
25 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ανδαλουσιανή δυναστεία…

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Σεβίλλη σήκωσε για 3η σερί χρονιά το Europa League νικώντας με 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελικό κι ενώ βρέθηκε να χάνει


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

EUROPA LEAGUE-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΕΒΙΛΛΗ: 1-3

Γήπεδο: Σεντ Τζέικομπς Παρκ

Αν η Ρεάλ είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης, αναμφίβολα η Σεβίλλη είναι η «πριγκίπισσα». Η ομάδα του Έμερι βρέθηκε να χάνει από τη Λίβερπουλ κι όμως κέρδισε με 3-1 και σήκωσε το 3ο σερί Europa της και 5ο της συνολικά. Πρώτος χαμένος τελικός σε UEFA/Europa για τους κόκκινους κι ακόμη ένας για τον Κλοπ.

Ζωντανή η ΑΕΚ (αν δεν βγει τελικά 1η στα πλέι οφ και πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) για απ’ ευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League αν οι Ανδαλουσιανοί σηκώσουν και τα Κόπα ντελ Ρέι. Εκτός Ευρώπης την επόμανη σεζόν οι "κόκκινοι". 

Νευρικές οι δύο ομάδες στα πρώτα επτά με τη Λίβερπουλ να απειλεί στο 8’. Ο Τσαν δοκίμασε από μακριά το σουτ, με τον Σορία να πέφτει και να διώχνει, ενώ στο 11’ ο Κλάιν έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Στάριτζ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αλλά ο Καρίζο έδιωξε σωτήρια στη γραμμή.

Ένα λεπτό αργότερα οι «κόκκινοι» ζήτησαν σωστά πέναλτι σε χέρι του Καρίζο, ενώ στο 25’ ο Λαλάνα έδωσε κάθετα στον Στάριτζ εκείνος από δεξιά πρόλαβε να πλασάρει αλλά ο Σορία είχε βγει σωστά κι έδιωξε σωτήρια.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Σεβίλλης ήρθε στο 31ο λεπτό και παραλίγο να καταλήξει σε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Γκαμεϊρό έπιασε πανέμορφο ψαλιδάκι μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Και στο 35’ η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Ο Στάριτζ πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής και λίγο αριστερά και με ένα καταπληκτικό σουτ με το αριστερό (εξωτερικό φάλτσο), έκανε το 1-0.

Η ομάδα του Κλοπ είχε τον πρώτο λόγο από εκεί κι έπειτα και στο 38’ το σουτ του Λαλάνα μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Καρίζο κι έφυγε κόρνερ και από την εκτέλεση του κόρνερ οι Άγγλοι σκόραραν με το γκολ να ακυρώνεται. Ο Λόβρεν έπιασε την κεφαλιά, ο Στάριτζ που ήταν οφσάιντ έκανε κίνηση και σωστά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι.

Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν απίστευτα καθώς στα 15’’ από τη σέντρα η Σεβίλλη έφερε στα ίσα το σκορ. Ο Μαριάνο Φερέιρα έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά κι έβγαλε τη σέντρα και ο Γκαμεϊρο εξ επαφής με πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 48’, ο Γκαμεϊρό έφυγε στην κόντρα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τουρέ, ενώ στο 60’ η Σεβίλλη άγγιξε το 2ο γκολ. Μετά από κεφαλιά του Ν΄Ζονζί η μπάλα έφτασε στον Γκαμεϊρό στη μικρή περιοχή. Εκείνος σούταρε με τη μία αλλά ο Μινιολέ έβγαλε εντυπωσιακά.

Και στο 64’ ήρθε η ολική ανατροπή για τους Ανδαλουσιανούς. Ο Βιτόλο έπαιξε δύο φορές το ένα-δύο με τους Κόκε και Μπανέγα, μπήκε στην περιοχή κι άφησε στον Κόκε που με πλασέ έξανε το 2-1.

Η κατάρρευση της Λίβερπουλ ήταν ολική και στο 69’ η κεφαλιά του Κριτσόβιακ έφυγε μόλις άουτ ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε το 3-1 για την ομάδα του Έμερι. Ο Κόκε ήταν εκτεθειμένος αλλά η μπάλα έφτασε σε αυτόν από παίκτη της Λίβερπουλ κι έτσι με σουτ από κοντά ο άσος της Σεβίλλης έκανε το 3-1. Ο επόπτης σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι αλλά ο Γιόχανσον πήρε πάνω του τη φάση κι έδειξε σέντρα.

Στο 80ο λεπτό ο Κουτίνιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ ενώ στη συνέχεια η Σεβίλλη είχε ευκαιρίες στην κόντρα αλλά δεν τελείωσε σωστά τις φάσεις.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (82’ Μπεντεκέ), Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ Κουτίνιο, Φιρμίνο (69’ Οριζί), Λαλάνα (73’ Άλεν), Στάριτζ

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σορία, Ραμί (78’ Κολόντσιεστσακ), Καρίζο, Εσκουδέρο, Κόκε, Ν’Ζονζί, Μπανέγα (90+3’ Κριστόφορο), Κριτσόβιακ, Βιτόλο, Μαριάνο Φερέιρα, Γκαμεϊρό (89’ Ιμπόρα).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ