Αρνήθηκε να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες από τη Συρία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απορρίπτοντας έκκληση του αρχηγού της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το Ισραήλ είναι πολύ μικρό, τόσο από γεωγραφικής όσο και δημογραφικής άποψης, για να τους δεχθεί.
Αντίθετα, ανακοίνωσε ότι θα «περικυκλώσει» το Ισραήλ με φράχτες για την ασφάλεια των συνόρων κατασκευάζοντας ένα νέο φράχτη 30 χλμ κατά μήκος της μεθορίου με την Ιορδανία για να κρατήσει μακριά Αφρικανούς μετανάστες και Ισλαμιστές ενόπλους.
Ο ηγέτης των Εργατικών Ισαάκ Χέρτσογκ, επικεφαλής του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σιωνιστικής Ένωσης, απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς ηγέτες να «απορροφήσουν πρόσφυγες από την εμπόλεμη Συρία», έναν γείτονα από τα βόρεια τον οποίο το Ισραήλ θεωρεί εχθρική χώρα.
Σε σχόλιά του στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ «δεν είναι αδιάφορο απέναντι στην ανθρώπινη τραγωδία» με τους πρόσφυγες από τη Συρία και προσέθεσε ότι στα ισραηλινά νοσοκομεία νοσηλεύονται τραυματίες από τον εμφύλιο στη Συρία.
«Ωστόσο, το Ισραήλ είναι ένα πολύ μικρό κράτος. Δεν έχει γεωγραφικό ή δημογραφικό βάθος» είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υποδοχή Αράβων προσφύγων θα προκαλέσει δημογραφική ανισορροπία σε ένα κυρίως εβραϊκό κράτος, όπου σχεδόν το ένα πέμπτο από τα 8,3 εκατομμύρια κατοίκων είναι Άραβες.
Παρότι δεν έχουν υπάρξει διεθνείς εκκλήσεις προς το Ισραήλ να ανοίξει τα σύνορά του στους Σύρους, ο Χέρτσογκ είπε ότι ο Νετανιάχου έχει ηθικό χρέος να δεχτεί πρόσφυγες.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
