Χιλιάδες άτομα εισέβαλαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Ινδία, όπου κρατούνταν ένας 35χρονος κατηγορούμενος για βιασμό. Το πλήθος τον έσυρε έξω και τον λίντσαρε αφού τον περιέφεραν γυμνό στους δρόμους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ναγκαλάντ.
Η αστυνομία χρειάστηκε να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αποκατάσταση της τάξης μετά την έφοδο του πλήθους στη φυλακή αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Ο κρατούμενος ήταν ένας 35χρονος μουσουλμάνος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι βίασε μία γυναίκα.
Το πλήθος τον έβγαλε διά της βίας από την φυλακή και, αφού τον έγδυσε, τον περιέφερε γυμνό στους δρόμους και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου.
«Το πλήθος ακινητοποίησε τους φρουρούς ασφαλείας» δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Τ.Ρ Ζέλιανγκ.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στην περιοχή από το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται ακόμη σε ισχύ καθώς η κατάσταση παραμένει «έκρυθμη», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μερέν Τζαμίρ.
Οι περισσότεροι κάτοικοι στο συγκεκριμένο κρατίδιο είναι χριστιανοί.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
