Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Έδωσαν χάρη σε αστυνομικούς που κακοποίησαν κρατούμενο!

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην Ισπανία από την απόφαση της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι να απονείμει χάρη σε τέσσερις αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί για βασανισμό κρατουμένου!

Οι δικαστές της χώρας κατηγορούν τις αρχές πως περιφρονούν τη δικαστική εξουσία, καθώς οι ποινές φυλάκισης που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους αστυνομικούς αρχικά μειώθηκαν, και εν συνεχεία απονεμήθηκε χάρη στους καταδικασθέντες και η ποινή τους μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο.

Οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν κακομεταχειριστεί έναν Ρουμάνο κρατούμενο, τον οποίο ψευδώς κατηγορούσαν ως κακοποιό, στη Βαρκελώνη το 2006. Είχαν τοποθετήσει την κάννη ενός πιστολιού στο στόμα του κρατούμενου για να τον εξαναγκάσουν να ομολογήσει και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι τέσσερις αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα χρόνια κι εννέα μήνες έως δύο χρόνια και τρεις μήνες. Όμως η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε πως άπαντες οι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν ποινή μόνο δύο ετών.

Δικαστήριο της Βαρκελώνης ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης, όμως αυτή έσπευσε σε απάντηση να απονείμει χάρη στους αστυνομικούς και μετέτρεψε τη φυλάκισή τους σε χρηματικό πρόστιμο.

Ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλβέρτο Ρουίθ Γαλιαρδόν δήλωσε πως το Σύνταγμα επιτρέπει στην κυβέρνηση να απονέμει χάρη σε περιπτώσεις που «δικαιολογούνται», μολονότι δεν αιτιολόγησε για ποιο λόγο κρίνεται δικαιολογημένη σε αυτή την υπόθεση.

Στο παρελθόν, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε κρίνει ένοχη την Ισπανία διότι είχε αποφύγει να διερευνήσει καταγγελίες για καταχρήσεις από αστυνομικούς.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ