Quantcast
NEWS
32 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Διαδήλωση με επεισόδια (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Η κινητοποίηση της Τετάρτης στιγματίστηκε από έντονη αστυνομική βία με έναν άνθρωπο σε κρίσιμη κατάσταση


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 Μαΐου η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την πορεία να ξεκινά στις 11.00 από το Πεδίο του Άρεως, ενώ η το ΠΑΜΕ με ξεχωριστή πορεία ξεκίνησε στις 10.00 από την Ομόνοια.

Στην πορεία παρεβρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνηνομίου.

Η πορεία κατέληξε γύρω στις 12.00 στην πλατεία Συντάγματος και οι διαδηλωτές φώναζαν έξω από τη Βουλή συνθήματα όπως «Εμείς σας πληρώνουμε, κάντε κάτι και για εμάς!».

Ωστόσο η πορεία μόνο ήρεμη δεν ήταν, καθώς πολλές ήταν οι καταγγελίες για έντονη αστυνομική βία και μάλιστα άλογη. Λίγο πριν τις 2, τα ΜΑΤ έω από γνωστό πολυκατάστημα του κέντρου συγκρούστηκαν με διαδηλωτές και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τουλάχιστον 12 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα κοντινά νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα από γκλομπ αλλά και με αναπνευστικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες. Πληροφορίες ανεβάζουν τους τραυματίες σε 27. Ένας μάλιστα άντρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Ωστόσο τα γεγονότα δεν έληξαν εκεί, καθώς αργότερα μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια, όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους.

Στάση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος

Όταν η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έφτασε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν τους διαδηλωτές και τους ζήτησαν να ψάλουν τον εθνικό ύμνο. Προκλήθηκε μια μικρή ένταση, αλλά τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν και η πορεία συνέχισε κανονικά.

Ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο εκδήλωσης επεισοδίων και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά προς την πλατεία Συντάγματος.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ