Αν νομίζατε ότι η τρόικα θα άφηνε ήσυχο τον ιδιωτικό τομέα, κάνατε πολύ μεγάλο λάθος, καθώς επόμενος στόχος της είναι αυτός. Η βασική ιδέα είναι μια: περισσότερη δουλειά, λιγότερος μισθός!
Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, µε ελαστικά ωράρια και αύξηση από τα δύο χρόνια στα τρία για τις συµβάσεις ορισµένου χρόνου ζητεί η τρόικα για τον ιδιωτικό τοµέα.
Στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται ήδη µείωση αποδοχών έως και 20% µε έκρηξη των ατοµικών συµβάσεων εργασίας και περικοπή των αποζηµιώσεων.
Στο πνεύµα «περισσότερη ευέλικτη εργασία και µικρότερη αµοιβή» το κλιµάκιο της τρόικας (που το Σάββατο θα συναντηθεί µε την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη) σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη µε την Άννα Στρατινάκη, τη νέα γενική γραµµατέα του υπουργείου Εργασίας, ζήτησε την πιστή εφαρµογή του νόµου για το ελαστικό 10ωρο, «χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».
Τα ευέλικτα ωράρια έχουν θεσµοθετηθεί, αλλά στην πράξη δεν εφαρµόζονται σύµφωνα µε τον νόµο.
Με βάση τα ισχύοντα, επιτρέπεται για µία χρονική περίοδο (περίοδος αυξηµένης απασχόλησης) ο εργαζόµενος να απασχολείται 2 ώρες την ηµέρα επιπλέον των 8 ωρών, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 (ή του µικρότερου συµβατικού ωραρίου) ώρες εργασίας την εβδοµάδα αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας µιας άλλης χρονικής περιόδου (περίοδος µειωµένης απασχόλησης).
Αντί της παραπάνω µείωσης των ωρών εργασίας, επιτρέπεται να χορηγείται στον εργαζόµενο ανάλογη ηµερήσια ανάπαυση (ρεπό) ή συνδυασµός µειωµένων ωρών και ηµερών ανάπαυσης, ενώ φυσικά δεν πρόκειται ο εργαζόμενος να πληρωθεί γι' αυτές τις υπερωρίες.
Με βάση τα ισχύοντα, το χρονικό διάστηµα των περιόδων αυξηµένης και µειωµένης απασχόλησης δεν µπορεί να υπερβαίνει συνολικά τους 4 µήνες τον χρόνο, που όµως θεωρείται µικρό χρονικό διάστηµα, από την τρόικα, που πιέζει να γίνει εξάµηνο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ARBEIT MACHT FREI
οτι πασχιζανε με αγωνες γενιες και γενιες εργαζομενων τοσα χρονια ερχεται ο Γιωργακης με την Τροικα να τα καταστρεψει. εργασιακος μεσαιωνας θα ειναι ο τωρινος. αν δεν ξεσηκωθουμε θα γινουμε Ουγκαντα.
Από τη στιγμή που πέρασαν τέτοιας κλίμακας αντεργατικά μέτρα και φασιστικές περικοπές μισθών στο δημόσιο, ήταν ζήτημα χρόνου να επεκταθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στον ιδιωτικό. Δεν κόλλησαν στο δημόσιο με τα βαρβάτα συνδικάτα και με τη μονιμότητα σε ενέργεια, θα κολλήσουν στον ιδιωτικό, που όποιος κουνηθεί στο αφεντικό απολύεται με τις κλωτσιές; Δυστυχώς για την εργατική τάξη, πέρασε το διαίρε και βασιλευε σε ιδιωτικό και δημόσιο, ο ένας κλάδος έβαλλε κατά του άλλου... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και στο τέλος τους πήρε και τους σήκωσε και τους δύο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Α, γεια σου, πες τα Χρυσόστομε! Τσακωνόμαστε σαν τα σκυλιά κι αυτοί καλοπαιρνάνε εις βάρος μας Να δω πότε θα ξεσηκωθούμε να τους δείξουμε πως δεν είμαστε ζώα... Θα γίνει αυτό όμως ?
Η μέρα κείνη δε θ' αργήσει που μπρος μου θα σε ξαναδώ το φως του ήλιου θα ραγίσει και συ θα τρέχεις προς τα δω. Φώντας - Μάνος - Χαρούλα
Α, γεια σου, πες τα Χρυσόστομε! Τσακωνόμαστε σαν τα σκυλιά κι αυτοί καλοπαιρνάνε εις βάρος μας Να δω πότε θα ξεσηκωθούμε να τους δείξουμε πως δεν είμαστε ζώα... Θα γίνει αυτό όμως ?
Γ*ΜΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
Τώρα που το ξανασκέφτομαι...... Γιατί όχι..??????? Μόνο 10 ώρες την ημέρα..? Παιχνιδάκι είναι....Γιατί όχι και 15 ώρες ημερησίως...?? Γιατί όχι και ανασφάλιστη η εργασία αυτή..???? Γιατί όχι και 7αήμερη εργασία......??? Γιατί όχι και να εργάζονται από 12 ετών...??? Χαζοί ήταν οι Ευρωπαίοι της Δύσης την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης πριν 150 έτη, που έβαζαν και δούλευαν και 10χρονα..????? Έλυναν με τους μαζικούς πρόωρους θανάτους τους και το πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού τους.... Γιατί όχι λοιπόν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ να μην γίνουν τα παραπάνω...??? Γιατί να μην γίνουμε Κίνα, και να δουλεύουν ολημερίς για ένα πιάτο μακαρόνια....???? Άσπρά, γιατί η σάλτσα θα κοστίζει..... Γιατί όχι..???
ΓΟΥΣΤΑΡΩ............ ΓΙΑΤΙ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΠΩΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟ 8ΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ....ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ.........
GAM@@@TA!!