Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η UEFA ερευνά τη Φενέρμπαχτσε για τα συμβόλαια παικτών και Μουρίνιο

Κίνδυνος τιμωρίας για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η Φενέρμπαχτσε κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, μια τετραμελής επιτροπή -συμπεριλαμβανομένων επιθεωρητών από την Επιτροπή Οικονομικού Fair Play της UEFA κι εμπειρογνωμόνων από την εταιρεία συμβούλων Deloitte- έχει συντάξει έκθεση που επισημαίνει όλα τα κρίσιμα οικονομικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα του τουρκικού συλλόγου.

Σε αυτήν την έκθεση, η UEFA ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες, έγγραφα και γραπτές υποβολές από τη Φενέρμπαχτσε για να ρίξει φως σε φερόμενες παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αρκετές πρόσφατες μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ποδοσφαιριστών Κερέμ Ακτούρκογλου, Μίλαν Σκρίνιαρ και Ντιέγκο Κάρλος (δανεικός στην Κόμο), καθώς και στην πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο (απολύθηκε τον Αύγουστο του 2025). Το πιο κρίσιμο ζήτημα αφορά το συμβόλαιο του Ακτούρκογλου, ειδικά όσον αφορά τον κατώτατο μισθό του παίκτη.

Αυτή η διαδικασία της UEFA αποκτά σημαντικό βάρος λόγω των κανονισμών που ισχύουν στην Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πράγματι, ακόμη κι ένα απλό πρόστιμο που επιβάλλεται στη Φενέρμπαχτσε από το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «διαδικαστική παρατυπία» η οποία θα οδηγούσε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων, πέρα από μια απλή οικονομική ποινή.

Όσον αφορά την υπόθεση Ακτούρκογλου, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη γειτονική χώρα κι εξακολουθεί να συζητείται ακόμα και σήμερα, η βασική μαρτυρία φαίνεται να είναι αυτή του πρώην διευθυντή της Φενέρμπαχτσε, Χακάν Σαφί, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτός που πλήρωνε τον μισθό του παίκτη όταν εντάχθηκε στον σύλλογο από την Μπενφίκα, το περασμένο καλοκαίρι. 

Μιλώντας για το ενδεχόμενο επιβολής ποινής από την UEFA, ο Σαφί δήλωσε: «Όλες οι αρνητικές δημοσιεύσεις σχετικά με το συμβόλαιο του Κερέμ Ακτούρκογλου αντανακλούν εχθρότητα προς τη Φενέρμπαχτσε». Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα συνεχίζεται και η UEFA αναμένεται να λάβει απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ