Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Χριστοδουλίδης για F16 στα κατεχόμενα: Ό,τι και να φέρουν στην Κύπρο, η Τουρκία δεν θα πάψει να είναι κατοχική δύναμη

H απόφαση της Άγκυρας είναι μία αντίδραση στο μήνυμα που έστειλε η Ευρώπη, σχολιάζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την άμεση αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, προκάλεσε η απόφαση της Άγκυρας να αναπτύξει έξι F-16 και συστήματα αεράμυνας στα κατεχόμενα, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την κρίση στο Ιράν. 

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (09.03.2026), ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η  απόφαση της Τουρκίας συνιστά αντίδραση στο μήνυμα των κρατών-μελών της ΕΕ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή πως η ασφάλεια της Κύπρου αποτελεί και ευρωπαϊκή ευθύνη. Στο ίδιο πλαίσιο, έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα προς την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας ότι, ανεξαρτήτως των στρατιωτικών κινήσεων ή ενισχύσεων που επιχειρεί στο νησί, η Τουρκία δεν παύει να είναι κατοχική δύναμη στην Μεγαλόνησο.

«Είναι προφανές σε όλους ότι αυτή η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης είναι μία αντίδραση στο μήνυμα που έστειλε η Ευρώπη, που έστειλαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ότι η ασφάλεια της Κύπρου είναι ασφάλεια και της ΕΕ, είναι ευθύνη και της ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, και πρόσθεσε:

«Ο,τι και να πράξουν, ό,τι και να φέρουν στην Κύπρο – και να θυμίσω ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κατοχικού στρατού και εξοπλισμού στις κατεχόμενες περιοχές -η Τουρκία δεν θα πάψει να είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ