Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Μακελειό σε σχολείο στην Αυστρία: Μαθητές επτά από τα θύματα (VIDEOS)

Εννέα άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματίες, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- Τριήμερο εθνικό πένθος


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στις επιμνημόσυνες δεήσεις, έπειτα από την επίθεση, με πυροβολισμούς, στο λύκειο BORG στο Γκρατς της Αυστρίας, το πρωί της Τρίτης. Μεταξύ των νεκρών και ο 21χρονος δράστης, Άρτους Α., πρώην μαθητής του Λυκείου.

Έξι γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν στην επίθεση, και μια τέταρτη γυναίκα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ανέφερε ότι επτά από τους νεκρούς ήταν μαθητές.

Εκτός από τους έντεκα νεκρούς, δώδεκα άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εννέα από τους οποίους σοβαρά. Ένα άλλο άτομο εξακολουθούσε να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση το βράδυ της Τρίτης.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της αυστριακής δημοκρατίας αναφέρει η εφημερίδα Krone. 

Οι αυστριακές αρχές κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα και οι δημόσιοι εορτασμοί ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν.

O 21χρονος άνοιξε πυρ με πιστόλι και κυνηγετικό όπλο σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και σε αρκετούς ορόφους του λυκείου. Δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε μια σχολική τουαλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Krone, ένα σημείωμα αυτοκτονίας ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας σε σπίτι στην περιοχή του Γκρατς. Σύμφωνα με την επιστολή και τις έρευνες μεταξύ φίλων του, είχε αποτύχει στις εξετάσεις και έψαχνε κάποιον να κατηγορήσει. Πιθανότατα επρόκειτο για πράξη εκδίκησης.

Μια βόμβα-σωλήνας βρέθηκε επίσης στο σπίτι του δράστη - αλλά δεν λειτουργούσε. Έστειλε επίσης ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο στη μητέρα του.

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης προήλθε από έναν γείτονα το πρωί της Τρίτης. Ο γείτονας ανέφερε στην αστυνομία ότι ακούγονταν πυροβολισμοί και κραυγές από το σχολικό κτίριο. Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν η Cobra, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Στο σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη στην περιοχή Γκρατς-Ούμγκεμπουνγκ, ο Άρτουρ Α. έγραψε ότι ένιωθε θύμα εκφοβισμού. Λίγο μετά την επίθεση, ο εκφοβισμός συζητούνταν ήδη σε κύκλους των οικείων του ως πιθανό κίνητρο.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ