Αναμονή τέλος για την ΑΕΚ. Ο Μάρκο Νίκολιτς θα είναι ο νέος προπονητής της Ένωσης. Ο Σέρβος τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κατέκτησε πρόσφατα το κύπελλο Ρωσίας σπάει το συμβόλαιο του και έρχεται στην ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει ποδοσφαιρική φιλοσοφία, καθώς δεν θα δούμε από τον Σέρβο τεχνικό να στήνει την Ένωση στο γήπεδο με τον τρόπο που το έκανε ο προκάτοχός του, Ματίας Αλμέιδα.
Ο 46χρονος δείχνει ένας προπονητής που θέλει περισσότερη ασφάλεια. Θέλει η ομάδα του να έχει βασικές αρχές αλλά και να είναι ικανή να προσαρμοστεί σε πολλά συστήματα- ανάλογα και με τις ανάγκες του παιχνιδιού- και αμυντικά να είναι συμπαγής. Ενα χαρακτηριστικό που θεωρείται δεδομενο πως θα έχει η δική του ΑΕΚ είναι η καλή φυσική κατάσταση. Θα είναι μια ομάδα που θα τρέχει και δεν θα αφήνει καμία διεκδικήσιμη μπάλα χωρίς να εξαντλήσει τα περιθώρια να την κερδίσει. Πάμε λοιπόν να δούμε το προπονητικό στυλ του επόμενου τεχνικού της ΑΕΚ.
Από μικρός στα δύσκολα
Ο Νίκολιτς έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα το 2008 και σε ηλικία 29 (!) ετών με την Ραντ, αρχικά ως βοηθός του Μιχάιλο Ιβάνοβιτς και στη συνέχεια ως βοηθός του Αλεξάνταρ Γιάντσιτς. Όταν ο τελευταίος αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο, στις 26 Οκτωβρίου του 2008, ο Νίκολιτς έγινε πρώτος προπονητής.
Ο νεαρός κόουτς έκανε αμέσως αίσθηση με την οργανωτική του προσέγγιση και την ικανότητά του να βελτιώνει νεαρούς παίκτες. Συνολικά στη Ραντ έκατσε τέσσερα χρόνια, έχοντας και ενδιάμεσα ένα εξάμηνο πέρασμα από την Κ18 της Εθνικής Σερβίας. Με τη Ραντ, ο Σέρβος τεχνικός κατέγραψε συνολικά 130 αγώνες έχοντας 50 νίκες, 36 ισοπαλίες και 44 ήττες με τον μέσο όρο βαθμών να είναι στο 1.48(ένας αρκετά καλός αριθμός δεδομένου του μεγέθους της ομάδας που προπονούσε).
Ακόμα και από τα πρώτα στάδια της καριέρας του ο Νίκολιτς ναι μεν έδειξε την προτίμησή του σε ένα συγκεκριμένο σύστημα (4-4-2), με αρκετές όμως παραλλαγές, αλλά ταυτόχρονα έδειξε πως δεν είναι «κολλημένος» σε αυτόν τον σχηματισμό, αφού η Ραντ είχε αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια τόσο με 4-3-3, όσο και με 4-2-3-1 ή 4-5-1.
Το πρώτο μπαμ
Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Βοϊβοντίνα, όπου έκατσε ένα εξάμηνο, με τα νούμερα του να ήταν καταπληκτικά. 26 ματς, 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες, με τον μέσο όρο βαθμών ανα ματς να βρίσκεται στο 1.96!
Εκεί, κέρδισε και την αναγνώριση ως ένας από τους πιο ανερχόμενους προπονητές των Βαλκανίων. Όπως και στη Ραντ, έτσι και στην Βοϊβοντίνα, ο Νίκολιτς δοκίμασε αρκετούς σχηματισμούς, με τις παραλλαγές του 4-3-3 και του 4-4-2 να έχουν την τιμητική τους, ενώ ένας και από τους νεαρούς παίκτες που εμπιστεύτηκε εκείνη την περίοδο ήταν και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να δει κανείς εάν κοιτάξει πιο προσεκτικά τον χρόνο του Νίκολιτς στη Βοϊβοντίνα και που δείχνει πως είναι αρκετά ευέλικτος, είναι το γεγονός πως στα πλέι οφ του Europa League, εναντίον της Σέριφ Τίρασπολ, επέλεξε να αντιμετωπίσει τους Μολδαβούς με δύο διαφορετικούς τρόπους, καθώς στο εντός έδρας ματς αγωνίστηκε με 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ και δύο κεντρικούς μέσους, ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι επέλεξε ένα κλασσικό 4-2-3-1 με δύο αμυντικούς μέσους και έναν πιο προωθημένο.
Η κυριαρχία της δικής του αήττητης Παρτιζάν
Έπειτα, ήρθε η Παρτιζάν. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην αρχή, καθώς ο σύλλογος ήταν σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό των αποδυτηρίων κι ενώ ανέλαβε την ομάδα στη μέση της σεζόν την έβγαλε και στο Europa League το 2014.
Προτού, ο Νίκολιτς πραγματοποιήσει μια μυθική σεζόν, το 2016-2017, με την Παρτιζάν, υπήρξε ένα εξάμηνο πέρασμα από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, όπου στα 8 παιχνίδια που έκατσε στον πάγκο της είχε απολογισμό 4 νίκες και 4 ισοπαλίες με 2.00 βαθμούς μέσο όρο, διαλέγοντας και στα 8 ματς ένα 4-2-3-1.
Ας επιστρέψουμε όμως στην Παρτιζάν, όπου το 2016-2017 έτρεξε ένα απίστευτο σερί 37 αγώνων δίχως ήττα στη Σερβία με 33-4-0 με αποτέλεσμα να πετύχει το νταμπλ. Είναι το τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου μέχρι και σήμερα. Αποχώρησε από τα ηνία της σερβικής ομάδας έχοντας σε 90 ματς συνολικά, 68 νίκες(!), 14 ισοπαλίες και μόλις 8 ήττες με μέσο όρο βαθμών 2,42!
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως σε αυτά τα 90 παιχνίδια η ομάδα του πέτυχε 185 τέρματα(πάνω από 2 γκολ ανα ματς) και δέχθηκε μόλις 57! Αριθμοί πραγματικά εντυπωσιακοί, οι οποίοι όμως ήρθαν μέσα από σκληρή δουλειά και πολύ ανάλυση. Στην ομάδα του Βελιγραδίου αγωνίστηκε με 6 διαφορετικούς σχηματισμούς. 4-4-2 κλασσικό 4-4-2 με ρόμβο, 4-2-3-1, 4-3-3 με δύο οκτάρια, 4-1-4-1, 4-3-1-2.
Πρωτάθλημα και κύπελλο στην πρώτη έξοδο από την Σερβία
Το καλοκαίρι του 2017, ανέλαβε την ουγγρική Βίντι. Την οδήγησε στον τίτλο το 2018 – τελευταίο μέχρι σήμερα για τον σύλλογο – και στην ευρωπαϊκή σκηνή, τέθηκε αντιμέτωπος με ελληνικές ομάδες.
Αρχικά αποκλείστηκε στα Playoffs του Champions League από την ΑΕΚ, και εν συνεχεία συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, όπου αντιμετώπισε και τον ΠΑΟΚ – τον οποίο νίκησε τόσο στην Τούμπα όσο και στην Ουγγαρία. Το 2019, η Βίντι κατέκτησε τη 2η θέση αλλά δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Europa League και ο Νίκολιτς αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία τον Νοέμβριο.
Τα χρόνια του Σέρβου τεχνικού στη Βίντι, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες του, χαρακτηρίστηκαν από πολύ δουλειά και τακτική ευελιξία. Το 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ και το 4-3-1-2 ήταν τα προτιμώμενα συστήματά του, στους Ούγγρους, ωστόσο έχοντας γνώση του ρόστερ που διαθέτει, ήταν πολλές και οι φορές που χρησιμοποίησε το 4-3-2-1, βγάζοντας ουσιαστικά τον έναν του φορ και τοποθετώντας πίσω από τον μοναδικό επιθετικό του έναν επιπλέον μέσο.
Μάλιστα, αυτός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη στο ματς στην Ουγγαρία, ενώ στο επαναληπτικό της Αθήνας αγωνίστηκε με 4-3-1-2. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, χρησιμοποίησε και το 4-3-3 με δύο οκτάρια. Ο Νίκολιτς έκατσε συνολικά 120 παιχνίδια στον πάγκο της Βίντι, μετρώντας 120 ματς, 69 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες με 210 γκολ ενεργητικό και 114 παθητικό, ενώ ο μέσος όρος των πόντων του ήταν 1,94!
Μπήκε στο μάτι του Ριμπάλτα με την υπέρβαση στη Λοκομοτίβ
Το 2020, ο Σέρβος πήγε πρώτη φορά στη Ρωσία για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Μόσχας. Η πρώτη του χρονιά ήταν εντυπωσιακή, καθώς οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Εκεί μπήκε και στο μάτι του Ριμπάλτα ως ένας προπονητής που έφτασε εκεί που θεωρητικά δεν μπορούσε. Στα περισσότερα παιχνίδια παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, ωστόσο, πολύ ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως στους ομίλους του Champions League, όπου η «Λόκο» αντιμετώπισε τις Ζάλτσμπουργκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, ο Νίκολιτς επέλεξε να αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες με τελείως διαφορετικούς τρόπους.
Κόντρα στους Αυστριακούς αγωνίστηκε στο πρώτο ματς με 4-4-2 στην ευθεία(πήρε έναν βαθμό) και στο δεύτερο με 5-3-2, εναντίον των «ροχιμπλάνκος», από τους οποίους δεν έχασε, επέλεξε στο πρώτο ματς ένα 4-4-2 με δύο εξάρια, ενώ στην δεύτερη αναμέτρηση αγωνίστηκε με 4-2-3-1. Τέλος, κόντρα στους Βαυαρούς διάλεξε και στις δύο «μονομαχίες» ένα 4-3-2-1, δίχως όμως να καταφέρει να πάρει κάποιον βαθμό.
Η επόμενη χρονιά δεν πήγε όπως θα ήθελε ο Σέρβος. Εκκίνησε τη σεζόν με το 4-3-1-2, τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν, προσπάθησε να κάνει τροποποιήσεις χρησιμοποιώντας συχνά το 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ και το 4-3-3 με δύο οκτάρια, όμως και πάλι τα αποτελέσματα δεν ερχόντουσαν, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν.
Οι αριθμοί του στην Λοκομοτίβ μπορεί να μην ήταν ιδανικοί, αλλά δεν ήταν και άσχημοι για μια ομάδα πολύ μακριά σε μπάτζετ και δυναμική από την Ζενίτ και τους άλλους γίγαντες του Ρωσικού πρωταθλήματος πριν τον πόλεμο. 62 παιχνίδια, 29 νίκες, 18 ισοπαλίες και 15 ήττες με 86 γκολ ενεργητικό και 67 παθητικό και μέσο όρο βαθμών 1.67.
Κούπα και στα Εμιράτα
To 2023 εντάχθηκε για έναν χρόνο στην Αλ Σαμπάμπ και παρά το γεγονός πως κατάφερε να κατακτήσει μόνο το Σούπερ Καπ της χώρας, εκείνη η version της ομάδας ήταν εντυπωσιακή στο επιθετικό κομμάτι. Σε 31 αγώνες η Αλ Σαμπάμπ πέτυχε 77 γκολ και δέχθηκε 50. Ο Σέρβος έφυγε από την ομάδα των Εμιράτων έχοντας 19 ήττες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Στα περισσότερα παιχνίδια αγωνίστηκε με 4-4-2 με ένα αμυντικό χαφ και έναν πιο επιθετικό μέσο, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αγώνες όπου χρειάστηκε να αγωνιστεί με 4-4-2 με δύο εξάρια και με κλασσικό 4-2-3-1. Μάλιστα, η Αλ Σαμπάμπ ήταν και η μοναδική ομάδα, όπου ο Σέρβος προπονητής δεν αγωνίστηκε με φορ-κολώνα.
Ξανάβαλε την ΤΣΣΚΑ στον χάρτη
Το 2024 ανέλαβε τα ηνία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και – πιστός στη φήμη του – κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας και ανέβασε την ομάδα στην 3η θέση (από 6η την περασμένη σεζόν), κλείνοντας με απόλυτη επιτυχία την τελευταία του δουλειά. Μάλιστα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι και το καλύτερο παράδειγμα που δείχνει το πόσο ευέλικτος είναι ο Σέρβος τεχνικός, όσον αφορά τους σχηματισμούς που χρησιμοποιεί.
Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, βλέποντας την δυναμική και τα χαρακτηριστικά του ρόστερ του επέλεξε να αγωνιστεί με ένα 3-4-2-1 σχηματισμό με τον οποίο αγωνίζονταν η ΤΣΣΚΑ για χρόνια πριν από αυτόν, με δύο καθαρούς κόφτες και ένα δεκάρι. Μάλιστα, αυτό ήταν και ένα σύστημα το οποίο δεν είχε ξαναδουλέψει ποτέ.
Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν καλά. Κάπως έτσι, με τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο και κυρίως με το φορμάρισμα του ελεύθερου Μίραλεμ Πιάνιτς που είχε αποκτηθεί τέλη Σεπτεμβρίου, ο Νίκολιτς άλλαξε το σύστημα της ομάδας σε 4-3-1-2 ή για να το πούμε με περισσότερη ακρίβεια 4-4-2 σε ρόμβο καθώς οι δύο παίκτες που αγωνιζόντουσαν στον άξονα ήταν ο 37χρονος Πιάνιτς και ο 19χρονος Κίσλιακ, τον οποίο εμπιστεύτηκε πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν και που πρόκειται για έναν πάρα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή.
Ουσιαστικά, ο Νίκολιτς πήγε σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που δούλευε η ομάδα του τόσο καιρό. Και αυτή η αλλαγή του βγήκε και με το παραπάνω, καθώς στα 20 τελευταία παιχνίδια της σεζόν, η ΤΣΣΚΑ είχε μόλις 2 ήττες και τερμάτισε στην 3η θέση.
Ακόμα ένα θετικό που πίστωσαν στον Σέρβο στην Ρωσία, είναι το γεγονός πως κατάφερε να φτάσει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη τριάδα κι ενώ ο σύλλογος δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο Σέρβος αποχωρεί από την ομάδα της Μόσχας, έχοντας σε 43 παιχνίδια 26 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 7 ήττες, με μέσο όρο βαθμών 2,05! Σε αυτά τα ματς, η ΤΣΣΚΑ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 73 φορές, ενώ δέχθηκε 34 γκολ.
Αξιοποιεί το υλικό και δεν διστάζει να αλλάζει ότι δεν λειτουργει
Όπως λοιπόν αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου, ο Μάρκο Νίκολιτς βλέπουμε πως είναι ένας πολύ ανοιχτόμυαλος προπονητής, που θα δουλέψει με το υλικό που έχει, θα πάρει το 101% από τους ποδοσφαιριστές του και δεν θα φοβηθεί να κάνει το κάτι διαφορετικό εάν αυτό χρειάζεται.
Θέλει η ομάδα του να είναι σφικτή σε φάση άμυνας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα πιέσει και ψηλά. Φυσικά λόγω της τακτικής ευελιξίας που δείχνει να διαθέτει είναι πολύ πιθανό στην ΑΕΚ να επιλέξει την πίεση πιο ψηλά στο γήπεδο πατώντας πάνω στα χνάρια του Αλμέιδα, σίγουρα όμως με μικρότερο αμυντικό ρίσκο. Συνολικά, στα 510 ματς που έχει κοουτσάρει στην καριέρα του οι ομάδες του έχουν πετύχει 843 γκολ(περίπου 1,5 τέρματα ανα ματς) και έχουν δεχθεί 488 (περίπου 0,95 γκολ ανα ματς). Μάλιστα, η Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν η μόνη ομάδα στην καριέρα του, όπου τα γκολ που δέχθηκε ήταν περισσότερα από τα ματς του ως προπονητής στον σύλλογο.
Το προφίλ των παικτών
Πάμε τώρα και στα προφίλ των παικτών που φαίνεται πως του αρέσουν. Στην θέση του τερματοφύλακα βλέπουμε πως θέλει από τον «άσο» του να είναι αρκετά ψηλός και ιδανικά καλός με την μπάλα στα πόδια. Όσον αφορά τα στόπερ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και εδώ το ύψος, με τουλάχιστον τον έναν του κεντρικό αμυντικό να θέλει να είναι πάνω από 1.90.
Τα δύο μπακ του θέλει να είναι αρκετά καλά τόσο σε φάση επίθεσης όσο και σε φάση άμυνας, με το ύψος, σε αντίθεση με τα στόπερ, να μην παίζει σημαντικό ρόλο.
Αντιθέτως, στο εξάρι φαίνεται πως δεν κάνει εκπτώσεις, καθώς ο ένας από τους αμυντικούς μέσους που επέλεγε ήταν πάντα δυναμικός παίκτης, με ύψος πάνω από 1,85 και ικανός να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.
Στην θέση οκτώ βλέπουμε πως και πάλι δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ το ύψος, ωστόσο θέλει από τους παίκτες της θέσης να είναι all-around. Να είναι δηλαδή και παίκτες με πολύ ένταση, με αντοχή, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, να βοηθούν στο πλάι, να πατάνε περιοχή, να έχουν συνδυαστικό παιχνίδι και να μπορούν και αυτοί να ελέγχουν την ροή του παιχνιδιού. Είναι μια θέση, που ο Μάρκο Νίκολιτς είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν προκαλεί έκπληξη πως αρκετοί παίκτες που έχουν ακουστεί για τον άξονα της Ένωσης, έχουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενώ ήδη υπάρχουν ο Πινέδα και ο Λιούμπισιτς.
Τώρα, όσον αφορά τα εξτρέμ, βλέπουμε πως από την μία πλευρά θέλει έναν πιο ταχυδυναμικό εξτρέμ με έφεση να μπαίνει στην περιοχή, τύπου Κουτέσα και Κοϊτά, ενώ από την άλλη θέλει έναν πιο δημιουργικό, στο στυλ του Ελίασον.
Πάντως σε πολλές περιπτώσεις και ιδίως όποτε επιλέγει το 4-3-1-2, ο 45χρονος χρησιμοποιεί στα άκρα ποδοσφαιριστές τύπου Πινέδα, δηλαδή μέσους που μπορούν να λειτουργήσουν σε φάση άμυνας ως μέσοι και σε φάση επίθεσης να λειτουργήσουν ως εξτρέμ, αν και κυρίως, το πλάτος στις ομάδες του, έρχεται από τους μπακ. Βέβαια το υλικό που θα βρει στην ΑΕΚ είναι τελείως διαφορετικό και όπως δείχνει η ιστορία του επιλέγει σχηματισμούς ανάλογα με το υλικό και δεν είναι κολλημένος σε ένα σύστημα.
Τέλος στις δύο θέσεις της επίθεσης βλέπουμε πως είναι λάτρης του συνδυασμού ψηλού-κοντού. Θέλει δηλαδή ο ένας του φορ να είναι πάνω από 1.90, δυναμικός, να βάζει σώμα, να σπάει μπάλες, να κρατάει την μπάλα, επίσης, όποτε χρειάζεται και να είναι μια διαρκής απειλή για τους αντίπαλους στόπερ. Αντιθέτως, ο άλλος του επιθετικός, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν «εννιαμισάρι», θα πρέπει να είναι αρκετά δυναμικός, ικανότατος στο πρέσινγκ και στο συνδυαστικό παιχνίδι. Ανάλογα με την περίσταση χρησιμοποιεί
Σε κάθε περίπτωση, ο Μάριο Νίκολιτς μαζί με τους συνεργάτες του έχουν εξετάσει ήδη διεξοδικά το ρόστερ της ΑΕΚ, ο Σέρβος προπονητής έχει εδώ και καιρό καθημερινή συνεργασία με τον Ριμπάλτα και στην πορεία όλοι μαζί θα το δομήσουν με παίκτες που εκείνοι κρίνουν πως είναι απαραίτητοι. Το αν ο Σέρβος κόουτς θα καταφέρει να επαναφέρει την Ένωση στον δρόμο των επιτυχιών μόνο ο χρόνος θα το δείξει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Οποιος υποστηριζει οτι επρεπε να μεινει ο Αλμειδα ειναι εξαιρετικα ασχετος απο ποδοσφαιρο...
Η ομαδα επαιζε ΜΟΝΟ με το ατομικο ταλεντο και ειχε ΜΗΔΕΝΙΚΗ συνοχη σαν ομαδα και τακτικα ηταν πολυ κατω του μετριου... δεν με ενδιαφεροι αν οι παικτες ειναι καλοι ή κακοι... αμα δεν μπορει ο Αλμειδα να φτιαξει 4-5 αυτοματισμους και παιζουν γιομες και ατομικες ενεργειες τοτε πολυ απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ... η ομαδα δεν μπορουσε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να πασαρει αναμεσα στις γραμμες , ειχε σχεδον μηδενικες και οτι να'ναι κινησεις μακρια απο τη μπαλα, τα αμυντικα χαφ δεν μπορουσαν να πιβοταρουν με τη μπαλα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, τα κεντρικα χαφ ετρεχαν σαν ακεφαλα κοτοπουλα χωρις σκοπο... παικτες με εξαιρετικες δυνατοτητες φαινονταν μετριο-μετριοι (Πινεδα, Λιουμπισιτς τα πιο κραυγαλεα παραδειγματα)...
Γενικα ο Αλμειδα κατεβασε μια απο τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ομαδες που εχω δει ποτε τακτικα στο περσινο πρωταθλημα... "μα πηρε το νταμπλ πριν 3 χρονια"... ΚΑΙ??? Δηλαδη αμα βγω υπαλληλος της χρονιας πριν 3 χρονια σημαινει οτι μπορω για την επομενη πενταετια να ξυνομαι και να μην πιανω ουτε το 10% των στοχων???
Η ΑΕΚ του 2024-2025 ηταν ντροπη του ποδοσφαιρου... βρειτε μου ΕΝΑ παιχνιδι που να μην επαιξε με γιομες και να ηταν τακτικα αρτια η ομαδα... γιομα στη γιομα και μονιμα σχεδον ΟΛΑ τα γκολ απο ατομικες ενεργειες...
Οποτε αφηστε τις βλακειες... και ο Νικολιτς ταυτοχρονα εχει πετυχει ΠΑΝΤΟΥ οπου εχει παει... ειναι ενας εξαιρετικος προπονητης με τακτικη γνωση την ωρα που ο Αλμειδα εβαζε τους παικτες να τρεχουν σαν τους λυσσασμενους για να καμουφλαρουν το γεγονος οτι απο τακτικη συνοχη είχε μεσανυχτα...
Φίλε είσαι εκτός θέματος. Κανείς δεν αναφέρει αν έπρεπε να μείνει ο Αλμέιδα αλλά αν ο Νίκολιτς είναι ο ενδεδειγμένος για νέος προπονητής ή όχι.
Τώρα επειδή αποκαλείς άσχετο από μπάλα τον κόσμο. Τον κάθε Αλμέιδα τον κρίνεις συνολικα από το έργο του και όχι μόνο από την κάκιστη χρονιά της ομάδας επειδή έτσι συμφερει το αφηγημα περί... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ασχετου και καταστροφέα.
Ο Αλμέιδα δεν ήταν στην ΑΕΚ μόνο το 2024-2025 ήταν και το 2022-2023, κι αν κάποιος θελει να τονίζει μόνο την τελευταία χρόνια θα ακούει και τα καλα της προηγούμενης θητειας.
Αν, λοιπόν, εσύ θεωρεις ότι πήρε μια ομάδα που το 2022 βγήκε 5η, που για μια τετραετία ειχε αρειανοποιηθει χωρίς νίκη επί ΟΣΦΠ και με μόλις μία επι ΠΑΟΚ, με χαμένους τελικούς κυπέλλου, και την έκανε νταμπλούχο με μπαλάρα και τον στιχουργό να κλωτσαει μπάλες για να μην φάει τεσσάρα στο κοτέτσι του και αυτό το εκανε χωρίς τακτική και χωρίς αυτοματισμούς αλλά με το ατομικό ταλέντο και μόνο (άλλο αν οι μισοί παίχτες ήταν αυτοί που το 2022 είχαν φέρει την ΑΕΚ πέμπτη), οι άλλοι είναι άσχετοι από μπάλα και εσύ είσαι σχετικός?
Ή θα μου πεις ότι το 2023 ήξερε από τακτική και να δουλεύει ομάδες και μετά το ξέχασε? Ή μήπως δεν έβλεπες ότι ακόμα και στα πολύ χάλια της η ομάδα έπαιζε με αρχές στο παιχνίδι της και μάλιστα σε μεγάλα διαστήματα κυριαρχικά? Αυτά φίλε δεν γίνονται με ατομικό ταλέντο μόνο, ούτε οι υψηλοί δείκτες σε καίρια στατιστικά στοιχεία επιτυγχάνονται έτσι απλα. Για να φτάσεις να εκτελείς και να έχεις υψηλά xGoals, και μάλιστα χωρίς φορ, με Πινέδα σε κακό φεγγάρι και Ελιασον φευγατο, μάλλον κάτι καλά κάνεις συνολικά ως ομάδα.
Ο Αλμειδα εφυγε και κρίθηκε. Και πια δεν μιλάμε για το αν έπρεπε να μείνει αλλά για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Σε αυτό τα πλαίσια, ότι και να λετε, ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον κατατάσσει πλάι στις επιτυχημένες και μεγάλες μορφές της ΑΕΚ. Όσο κακή κι να ήταν η τελευταία του χρόνια. 3 νταμπλ στην ιστορία μας, το ένα με Αλμέιδα. Τέλεια.
Τι θα κάνει ο Νίκολιτς θα φανεί. Και θα κριθεί κι εκείνος στο ισοζύγιο την ημέρα που θα φεύγει. Μέχρι τότε έχουμε. Μακαρι να κάνει όσα και ο Αλμέιδα με ντάμπλ την πρώτη χρονιά. Επιτυχημένος θα είναι.
Παιδιά , δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε λογική σε παράλογα σχόλια. Αφού ο συγκεκριμένος να προκαλέσει θέλει. Είναι προφανές ότι ο τρόπος που μιλάει και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί, παραπέμπουν σε παραθαλάσσιες νοοτροπίες. Ίσως μια πιθανότητα να καταλάβει, θα ήταν να του απαντήσετε στα Αγγλικά...
Αν κρινεις συνολικά το εργο του Αλμειδα ολη την 3ετια βγαζει ενα πρόσημο πολυ αρνητικό. Το να μενεις στη χρονιά του double και να χτίζεις ενα ροζ συννεφάκι ειναι το λαθος που κάνει η πλειοψηφία.
Η καραμελα πως πηρε μια ομαδα 5η και την εκανε νταμπλουχο εχει λιώσει. Τι σχεση εχει το ροστερ του 2022-2023 με αυτο της επόμενης χρονιας;. Πανω απο το 50% της 11αδας ειναι αλλη. Αλλα Στοπερ, αλλα εξτρεμ αλλα χαφ(Βιντα, Μουκουντι, Γιονσον, Πινεδα, Γκατσινοβιτς, Ελιασον ολοι βασικοι). Ακομα και αυτο το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πρωταθλημα παραλιγο να το χάσει απο τον Παναθηναικο του Πουγγουρα και του Κωτσιρα.
Απο εκει και πέρα 0/4 τίτλους τις 2 επομενες σεζον και πληρη αποτυχία στην Ευρώπη οπου και κατρακυλησαμε στη βαθμολογία.
Στον Χιμενεθ που κατάφερε περισσότερα με πολύ μα παρα πολυ λιγοτερα εφόδια γιατι δεν υπηρξε αυτη η στηριξη;Α ξεχασα. Δε μπορουσε να παιξει "μπαλαρα" με τον Μπακακη και τον Κλωναριδη εχετε δικιο.
Καλη η συνδεση του Ματιας με τον κόσμο αλλα θελουμε προπονητή και οχι οπαδο στην ομαδα.
Οπαδούς εχουμε Εκατομμύρια.
Φίλε Φοίνικα, μην προσπαθείς να αλλάξεις τις απόψεις κάποιων, που βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Στην Ελλάδα δεν μετράει η συνολική προσφορά του Αλμέϊδα, αλλά το 6-0 από το γαύρο. Ο Μπάγιεβιτς έφαγε 3, ο Σάντος 4, ο Παπαποστόλου 6 (την αποφράδα ημέρα της Θύρας 7), αλλά αυτά δεν μετράνε. Ο Φάντροκ το 1977 πήγε στον ημιτελικό του ΟΥΕΦΑ, αλλά την ίδια χρονιά τον διώξαμε πριν από την παρέλαση του ΟΧΙ. Ο Τσαϊκόφσκι πήρε ντάμπλ το 1978 (το έζησα όπως και το 2023) και το καλοκαίρι τον... ΣΥΝΕΧΕΙΑ διώξαμε. Για Μπάγιεβιτς δεν λέω, γιατί τα έζησαν οι πιο πολλοί. Ο Χιμένεθ πήρε πρωτάθλημα, έφυγε και μετά πλήρωσε τα γαμ@@@τικα άλλων τις 2 φορές που επέστρεψε, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Την ίδια ακριβώς αποδόμηση εισπράττει από τους ειδήμονες και ο Αλμέϊδα. Όπως έγραψα εδώ και χθες, εφ' όσον ο Νίκολιτς είναι(;) ο εκλεκτός εμείς πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί θα φορά το Δικέφαλο στο μέρος της καρδιάς. Όλα τα άλλα θα φανούν στο γήπεδο το οποίο είναι και ο καθρέφτης.
Καλό απόγευμα.
Αφού το λες εσύ τεραστιε NikolakisF90, έτσι θα είναι. Α, παρεπιπτόντως, είμαι από τους άσχετους και δεν σε υπολογίζω. Όσο για την ανάλυση σου, μόνο εμπάθεια και κομπλεξισμο βγαζεις. Αντε νικολακι
NikolakisF90
Αρχικά θα πρέπει να σέβεσαι όλους εδώ μέσα για να σε σέβονται.
Για να αφήσουμε εμείς τις βλακείες, θα πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο.
Επίσης μόνο και μόνο από τις απόψεις και τον τρόπο σου θεωρώ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνεις ποτέ υπάλληλος της χρονιάς.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το άν εμείς είμαστε σχετικοί ή άσχετοι από ποδόσφαιρο, μάλλον είσαι ο πλέον αναρμόδιος να το κρίνει.
Άν εσύ με τις τεράστιες εμπειρίες από μπάλα πιστεύεις πως οι γιόμες της φετεινής χρονιάς οφείλονται στην προπονητική ανικανότητα του Αλμέϊδα και όχι στο γεγονός πως ΜΟΝΟ με αυτό τον τρόπο βρίσκεις ένα βαρύ φορ (το μοναδικό σου φορ) όπως ο ΠΙερό, τότε να στείλεις βιογραφικό στη Ρεάλ, γιατί είσαι τεράστιος για τα Ελληνικά δεδομένα.
Μιλάς για "μια απο τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ομαδες που εχω δει ποτε τακτικα στο περσινο πρωταθλημα" και ξέχασες πως αυτή η άχρηστη ομάδα ανάγκασε πέρυσι τους γαύρους να κάνουν του κόσμου τις καθυστερήσεις από το γκολ του Μαροκινού στο 56' και μετά. Τέτοια καθυστέρηση και μέσα στο τηγάνι από τους γαύρους είχα να δώ από το 1-2 της ΑΕΚ με Χιμένεθ και από το 1-2 της ΑΕΚ πάλι με τα γκολ του Σκόκο. Και τα 2 ματς όλως τυχαίως στο τηγάνι. Και είναι η ίδια ομάδα που μέχρι τα play-off, έπαιζε μπαλάρα, ήταν μέσα σε όλους τους στόχους και στην 3ετία του Αλμέϊδα ανάγκασε την ΟΥΕΦΑ να κάνει ειδική μνεία για αυτόν και την ΑΕΚ. Το ίδιο έκανε η ΟΥΕΦΑ και για τους γαύρους αλλά μετά την κατάκτηση του Conference.
Τέλος η ομάδα που φορά το ΓΝΗΣΙΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ στο μέρος της καρδιάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ντροπή του ποδοσφαίρου. Αντίθετα ΕΣΥ και οι απόψεις σου (τις οποίες σέβομαι σε αντίθεση με εσένα) είσαστε οι ΝΤΡΟΠΕΣ της ΑΕΚ.
Με συγχωρείς για το ύφος αλλά εσύ με τις προσβολές σου με προκάλεσες.
Καλό απόγευμα.
Το τερμάτισες. Με το να εκμηδενίζεις τον Αλμευδα σε ένα άρθρο που μιλάει για τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο Νίκολιτς γράφοντας μόλις δύο αράδες διθυραμβικές γι’
αυτόν πριν ακόμη δουμε τις τακτικές του προτάσεις δεν αποδεικνύεται τίποτα απολύτως! Το κεφάλαιο Ματίας έκλεισε, πάμε μπροστά και στηρίζουμε την επιλογή της διοίκησης ελπίζοντας να είναι ολόσωστη.
Φίλε NikolakisF90 πως εξηγείς το γεγονός πως σε αυτή την τραγική σεζον η ομάδα ήταν μέσα σε όλους τους στόχους στην κανονική λήξη του πρωταθλήματος (πριν τα πλει οφ)?
Αν δεν είχαμε ικανό προπονητή αλλά μόνο παιχταράδες που κατάφεραν να φτάσουν στα πλει οφ διεκδικώντας όλους τους τίτλους τότε φέτος δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές, έτσι δεν είναι ? με έναν καλό προπονητή λύνεται το πρόβλημα!
Ώσπου να αποδείξει στο γήπεδο την αξία του, πράγμα που όλοι ευχόμαστε, θα βρίσκεται στη σκιά του προηγούμενου. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί υστερεί εξ ορισμού στην προσωπική γοητεία.
Μπορεί να μοιάζει αστείο αλλά η αξιολόγηση με βάση την εικόνα είναι θεμελιώδες στοιχείο της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Προσωπική γοητεία? Εικόνα? Αδερφέ, προπονητή ψάχνουμε, όχι γκόμενα....
Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων ηταν η ψυχρολουσία. Το ίδιο και η δική μου.
Από την άλλη ομως ειμαι σιγουρος πως χειρότερος απο τον Αλμειδα δύσκολα να είναι οποτε αισιοδοξία.
Όταν φτάσει τα 17 ντέρμπι αήττητος και πάρει νταμπλ,τότε θα έχει φτάσει τον Αλμέιδα...
Όταν δω και τον Μαρινάκη να πετάει και μπάλες μέσα τότε θα βεβαιωθω.
Παντως 6 στις 6 ήττες με 6αρες και 4αρες δυσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να κανει. Επίσης τοσο προβλέψιμο ποδόσφαιρο δεν εχω ξαναδει την ΑΕΚ να παίζει. Ο Μανολο με τετοιο ροστερ και τη Φιλαδελφεια εδρα θα ειχε τους διπλάσιους τιτλους. Καθως ηταν κλασεις ανωτερος προπονητής.
Κλασσική περίπτωση αποχώρησης γύρω στα μέσα Νοέμβρη. Φαντάζομαι ότι αν δε φύγει και ο Ριμπάλτα μαζι του, θα έχει από τώρα βολιδοσκοπήσει τον αντικατάστατη του. Άρα επιστροφή στα παλιά. Τέρμα το άγχος απο Νοέμβριο. Τέλος η πίεση Μάη μήνα με τη ζέστη. Και σε όσους φαίνονται περίεργα ολα αυτα για πείτε μου. Μπάλα δεν έχει κλωτσήσεις ουτε σε αλάνα. Προπονητικά πέτυχε δυο χρονιες στην Ουγγαρία και στη Σερβία. Απο που προκύπτει αισιοδοξια;
Καλύτερος από τόν Αλμέιδα θα είναι σίγουρα αν κερδίζει 2-0 δεν χάνει 3-2 στο τέλος αυτό καί μόνο είναι βελτίωση
Έάν πάρει πρώτα ντάμπλ. Εάν κάνει πρώτα 17 ντέρμπυ χωρίς ήττα. Εάν ρίξει πρώτα τρίμπαλα στο τηγάνι και 4ρες στον άλλο γαύρο και εάν ΜΕΤΑ από όλα αυτά κρατήσει και το 2-0, τότε , ναι, θα είναι καλύτερος και θα έχουμε βελτίωση.
Επίσης πρεπει να φαει 10 γκολ σε 2 παιχνιδια απο τον γαυρο, να κανει 6 ντέρμπι σερι ηττες για να τον φτασει πραγμα υπερβολικά δύσκολο.
Κατ, αρχάς το πόσα έφαγε η μια ομάδα και πόσα η άλλη , είναι κουβέντα για οκτάχρονα. Ωστόσο, θα σου απαντήσω στο επίπεδο που χρησιμοποιείς:
Και ο γαύρος έφαγε 6 σε δύο παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι, ήθελαν να κάνουν αναστροφή με το πούλμαν, για να την γλυτώσουν και στο δεύτερο παιχνίδι ο πρόεδρος πέταγε μπάλες για να μην φάει το 7ο . Που το έχεις ξαναδεί αυτό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο? Ο πρόεδρος -ιδιοκτήτης να ΠΕΤΑΕΙ ΜΠΑΛΕΣ για... ΣΥΝΕΧΕΙΑ να μην ξεφτιλιστεί! Οι νίκες και οι ήττες χρεώνονται ιστορικά στις ομάδες και όχι στον προπονητή. Αν εσύ λοιπόν είσαι ΑΕΚ και χαίρεσαι που η ομάδα σου δέχθηκε 10 γκολ σε δύο ματς- παραγνωρίζοντας αυτά που δέχθηκε ο αντίπαλος(?) σε δύο άλλα ματς, τότε ή μαζόχα είσαι, ή απλά δεν είσαι ΑΕΚ. Αν ισχύει το δεύτερο, άκου το συνθηματάκι με τον “Ψυχίατρο” , να ισιώσεις.
Αααν βάζει πρώτα γκολ σε ντέρμπι και έχει τα αποτελέσματα που είχε σε αυτά ο Αλμέιδα, αν δω το Μαρινάκη να πετάει μπάλες στον αγωνιστικό χωρο το ξανά συζητάμε
Προπονητής που ενώ έχει συμβόλαιο παρατάει την ομάδα του για μένα δεν κάνει για την ΑΕΚ.
Αύριο μπορεί να στην κάνει και σε σένα.
Η αποχώρηση του νταμπλούχου Αλμέϊδα, ειδικά μετά την καταστροφική για πολλούς (φανερούς και κρυφούς) λόγους, δημιούργησε στους οπαδούς μία αδημονία αλλά και ελπίδα, για την έλευση κάποιου ανώτερου τεχνικά και σαν όνομα προπονητή. Η περυσινή έλευση στον γαύρο του Ευρωπαίου Μεντιλίμπαρ και η άμεση κατάκτηση του Conference, μας έκαναν πολύ απαιτητικούς. Δεν γνωρίζω άν θα καταφέρει ο Νίκολιτς να αλλάξει τις σκέψεις των οπαδών. Ξέρω όμως πως σε 2,3,4 ημέρες θα φορά το δικέφαλο στο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέρος της καρδιάς. Για εμένα αυτό είναι το πιο βασικό. Μακάρι να υπερσκελίσει Αλμέϊδα (αλλά και Χιμένεθ) σε επιδόσεις και αποτελέσματα. Μακάρι να γίνει ο άνθρωπος που θα κάνει ξανά τους αντιπάλους μας, να σέβονται και να φοβούνται την ΑΕΚ. Δεν πρόκειται (τουλάχιστον στην πρώτη χρονιά) εγώ προσωπικά να τον κράξω, λοιδορήσω, αμφισβητήσω, ακόμη και άν δεν πάρει τίτλο. Θα τον κρίνω από το συνολικό του έργο, συγκρίνοντας τα αποτελέσματά του σε κάθε αγωνιστική με τα αντίστοιχα των παραπάνω πρωταθλητών. Και στο τέλος θα κρίνω σαν οπαδός. Αυτό πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε όλοι.
Καλό βράδυ.
Μάγκες μην τρελαθουμε και τελείως....ότι φταίει ο λαός που αγαπάει την ομάδα που τόσο καιρό είναι στο περίμενε και μας ταιζουν σανό με παρελάσεις μεγάλων ονομάτων από την μια η διοίκηση και από την άλλη οι δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας και να μας πιπιλανε το μυαλό μεγάλο όνομα και μεγαλο όνομα.......τώρα να ξέρουν ότι και από πολύ κόσμο θα ακούσουν και τα σχόλια να μας........γτ μόνο ο λαός της ΑΕΚ αγαπαει την ομάδα και κανενας άλλος περαστικός...........
Φέρτε του εργαλεία να δουλέψει (παίκτες) και μετά κρίνουμε αν είναι καλός ή όχι.Τον Μεντιλίμπαρ του Κόνφερανς και του νταμπλ δεν τον ξέρανε οι περισσότεροι τώρα τον έχουνε κάνει Γκουαρντιόλα.
ΑΕΚ στα όμορφα Ένωσις στα δύσκολα.
Πολύ ανάλυση γιατί αναγκαστικά όταν δεν υπάρχουν ματς δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. Ποδοσφαιρικά το τι θα κάνει θα φανεί στο γήπεδο. Πάντως ούτε μπαμ είναι , ούτε κάνα τρομερό κατόρθωμα που τον πείσαμε να αφήσει ένα περιωθορηποιημενο από την ΟΥΕΦΑ πρωτάθλημα, ούτε φυσικά είναι καμιά τρελή υπέρβαση που δόθηκαν 600 Χιλ για την αποδέσμευση, που τα 400 από αυτά τα χάρισε ο Αλμέιδα από την αποζημίωση.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Έχουμε διαβάσει υπερβολές και μόνο κακό κάνουν. Υπέρβαση θα ήταν αν φέρναμε τον Ποστέκογλου ή αυτόν τον Ισπανό που ακουγόταν, οχι εναν προπονητή που τα χαηλαητ του είναι η Βίντι, η Παρτιζάν και το σημαντικότερο πρωταθλημα που έχει δουλέψει το Ρωσικό.
Οπότε ας αφήσουμε τις υπερβολές κι ας περιμένουμε.
Προσωπικά διαφωνώ ως προς την επιλογή του συγκεκριμένου με την έννοια ότι σε αυτή την συγκυρία ήταν σημαντικό να έρθει κάποιος που θα συσπειρώσει με κάποιο τρόπο τον κόσμο, και δεν θα δημιουργησει διχασμό. Εγώ δεν θα πω ότι είναι ρατσιστής γιατί ίσως και να δεχτω ότι η ρατσιστική επίθεση πριν από 9 χρόνια ήταν μια πραγματικα άτυχη στιγμή για την οποία μετανιωσε και έχει άλλαξει. Θα ήθελα όμως να δω και ενα ρεπορτάζ με δημοσιεύματα και γεγονότα που να δείχνουν ότι πράγματι ήταν μια κακη στιγμή που δεν τον αντιπροσωπεύει. Για κάποιους μπορεί να μην νοιάζονται για αυτά, αλλά είμαστε και πολλοί που προτιμάμε να υπηρετούμε τις αξιες και τις αρχες της ΑΕΚ παραπάνω κι από οποιοδήποτε θετικό αποτελεσμα. Αλλιώς δεν ειναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ και να μην το λέμε απλά όποτε μας συμφερει.
Ούτε θα πω ότι είναι φανατικός παοκτζης επειδή φορεσε μια φανέλα αδελφοποίησης Παρτιζάν και ΠΑΟΚ.
Νομίζω, όμως, πως μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι την δεδομένη στιγμή είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Κι αυτό δεν βοηθα ώστε να επέλθει η απαραίτητη συσπειρωση και η άνευ ορων στηριξη.
Με την δική μου φιλοσοφία ως ΑΕΚτζης έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Ο καθένας έχει και την δική του οπτική βέβαια.
Ο ιδιος ο παιχτης δηλωσε οτι ητανε κακη στιγμη και οτι δεν ειναι ρατσιστης.Οι δηλωσεις του : "He doesn't mean what he said. He just said it because he was angry," Eleke told BBC World Service.
"I'm very angry and I'm very sad. He's a family man and it's because of me that my coach lost his job. People talk about if he is a racist but I don't think he is like that.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
"I have begged and I have done everything but it is the way my president wants it, so I can do nothing." Τωρα φυσικα αν εσενα δεν σε καλυπτει μπορουμε να βαλουμε μυστικες υπηρεσιες ολη μερα να τον παρακολουθουνε.Αν θελετε να μιζεριασετε θα μιζεριασετε.Αν δεν θελετε να στηριξετε δεν θα στηριξετε.Οποιος και να ερχοτανε(και για μπενιτεθ οταν ακουστηκε διαβασαμε οτι ειναι γέρος για μορενο οτι δεν εχει παρει πρωταθλημα κτλπ) θεμα θα ειχατε.Μιζεριαστε οσο θελετε αλλα τουλαχιστον μην σπερνετε διχονοια και κρατηθειτε μακρια απο την ΑΕΚ μην της κανετε ζημια..
Bataek, γενικά δεν έχουμε πολλά κοινά παρόλο που υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα. Κι αυτό το κατάλαβα όταν μαινόταν το debate περί Αλμέιδα. Οτι εσύ μπορούσες να λες τα δικά σου κατά την διάρκεια της Αλμεδιάδας και να μας έχεις τρελάνει στην μίρλα και να ήταν ΟΚ αλλά η δική μου άποψη και προβληματισμός είναι μιζέρια που σπέρνει διχόνοια (και όχι αυτό κάθε αυτό το γεγονός που εξετάζεται) κοίταξε το. Το ποιος στηρίζει και ποιος όχι στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ έδειξαν τα δεδομένα του προηγούμενου καιρού. Α λα καρτ μαθηματα περί διχονοιας και μιζέριας δεν δέχομαι. Αναμένω και το πόρισμα από τις μυστικές υπηρεσίες στο επόμενο διάστημα. Άντε καλό βράδυ.
Φίλε Φοίνικα, θα συμφωνήσω με τον Nikk. Προσωπικά σου βάζω πάντα like εκ των προτέρων :)) κσι όντως δεν λες κάτι λάθος, αλλά το να μιλάμε για μια ρατσιστική επίθεση πριν 9 χρόνια, όταν μάλιστα έχει θεωρηθεί παρεξήγηση, δεν βοηθάει κάπου.
Εμένα άλλα με προβληματίζουν. Ωστόσο προσπαθώ να εστιάζω στα θετικά, όπως και με τον Αλμέϊδα.
ΥΓ Παρατηρώ ότι όλοι αυτοί που χαλάγανε τον κόσμο με την γκρίνια και την εμπάθεια κατά του... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Αλμέϊδα, τώρα το παίζουν ψύχραιμοι και κατηγορούνε άλλους για διχόνοια και μιζέρια. Πλάκα έχετε μερικοί.
Φίλε Φοίνικα είσαι ορθολογιστής και για αυτό και μόνο αξίζει κάποιος να διαβάζει τα γραφόμενά σου. Συμφωνώ σε θεωρητικό επίπεδο μέχρι τελείας. Σε πρακτικό επίπεδο, ποιος καλύτερος θα ερχότανε σε μια ομάδα του #160 της uefa ranling ??? Nαι είναι εύκολο να πούμε οτι ''τους τα σκας στη μούρη και έρχονται'' αλλά πραγματικά πιστεύεις οτι θα μπορούσε κάποιος επιπέδου Ποστέκογλου να πει τα παρατάω όλα για την ΑΕΚ ??? Φίλε μου το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής αλλά η έλειψη τίτλων στην οποία μας... ΣΥΝΕΧΕΙΑ υποχρεώνει μέσω της κεδ ο φαταουλας. Εκεί δεν γλυτώνει άνθρωπος. Ο μαρτινς πότε και γιατί έφτγε από τον γαύρο ???
Φίλε Nikk, δεν ξέρω αν είμαι ορθολογιστής. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η καλλιέργεια κλίματος ότι πάμε για έναν προπονητή που όταν ανακοινωθεί θα αποδειχθεί πως άξιζε η αναμονή. Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι κρίνονται από την δουλειά τους στην ομάδα και όχι από το βιογραφικό τους. Και πάνω σε αυτό, προπονητικά δεν έχω πρόβλημα με τον συγκεκριμένο και ειλικρινά δεν περίμενα και κάτι πολύ καλύτερο. Αλλά παράλληλα, για παράδειγμα, το οτι παρουσιάστηκε το ότι δώσαμε μια ρήτρα 600 χιλιάρικα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ σαν κάτι μοναδικό σε επίπεδο προσληψης προπονητη το θεωρώ περιττό το λιγότερο.
Οπότε δεν ξέρω αν είμαι ορθολογιστής, επαναλαμβάνω, αλλά σίγουρα είμαι ρομαντικός και συναισθηματικος. Και ειλικρινά δεν θα ασχολιομουν καθόλου με το οπαδιλικι αν δεν είχε αυτό το στοιχείο. Ο στείρος οπαδισμος στον βωμό του κυνηγιού πρωτιών και νικών, δεν μου λέει απόλυτος τιποτα.
Πάνω σε αυτό, και για να απαντήσω και στον φίλο τον mixalisvlaxos21, το αν ένας προπονητής που θα εκπρόσωπει την ΑΕΚ και τον λαό της διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες, δεν είναι απλά μια ευκαιρία για την οποία ψάχνεται ο κόσμος για να διχαστεί. Δεν είναι πολιτική που λένε κάποιοι εντελώς άστοχα, δεν διχαζομαστε επειδή κάποιος είναι νεοφιλελεύθερος ή αριστερός ή δεξιός ή δεν ξέρω εγώ τι και κάποιος άλλος οπαδός είναι ιδεολογικά απέναντι. Ο ρατσισμός δεν είναι πολιτική, είναι μια στάση που αντιβαίνει των αξιών της ομάδας διαχρονικά.
Και ξανά λέω, δεν ξέρω αν είναι ρατσιστής ή έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και είναι άλλος άνθρωπος τόσα χρόνια μετά. Αλλά θα ήθελα να φανεί αυτό ανοιχτά, με ερωτήσεις στον ίδιο αν θες, με ρεπορτάζ, με κάτι. Γιατί αυτή την στιγμή αυτό το κομμάτι δημοσιογραφικά δεν το έχει αγγίξει καθόλου. Κι αν κάποιους δεν τους ενοχλεί που υπάρχει ενδεχόμενο να φορά τον δικέφαλο και να μας εκπροσωπεί ένας άνθρωπος που διέπεται από μια τέτοια νοοτροπία, υπάρχει πολύς κόσμος που το θεωρεί ανεπίτρεπτο για τις αξίες αυτές της ομάδας, και πέρα από το ότι ανήκω σε αυτούς, φυσιολογικά το θεωρω λογικό.
Όταν λοιπόν είσαι προεδρος σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, αυτά πρέπει να τα προβλέψεις και να τα υπολογίσεις. Και είτε δεν φερνει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είτε φροντίζεις να καθαρίσεις την οποία σκόνη πριν αυτή σηκωθεί. Γιατί μετά ο διχασμός είναι αναπόφευκτος και, ειλικρινά, απόλυτα λογικός.
Φίλε φοίνικα δε θέλω να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που εργάζεται στο χώρο του αθλητισμού κουβαλάει τέτοια κουσούρια. Κανει ενα επάγγελμα που αναγκαστικά δουλεύει σε διάφορες χώρες με αμέτρητες εθνικότητες. Στην ΑΕΚ μας δεν υπάρχει ανοχή για τέτοια πάντως το μόνο σίγουρο. Από κανένα.
Φίλε Φοίνικα οι ρομαντικοί ξεχωρίζουμε με την πρώτη ματιά εδώ μέσα. Είναι ομως όντως δύσκολο το έργο του κάθε προέδρου σε αυτό το σημείο που εστιάζεις, την ισορροπία δηλαδή μιας επιλογής μεταξύ ρομαντισμού και ρεαλισμού. Η υγεία στη λειτουργία της ομάδας είναι ζητούμενο για τους (ρομαντικούς) φιλάθλους, η έλλειψη τροπαίων διώχνει προπονητές. Δυστυχώς ακόμα και στην ΑΕΚ μας...
Φιλε μου έχει ευθύνη και ο κόσμος της ΑΕΚ που ψάχνει ευκαιρία να διχαστεί με τα πάντα. Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του και βλέπουμε. Αν δε τα καταφέρει στην υγεία του επόμενου. Έτσι είναι η μπάλα. Για μενα το ελάχιστο των στόχων φέτος είναι είσοδος στη league phase και ένα τίτλο εντός χώρας.
Να αγιάσει το στόμα σου φίλε μου
Ο Νικολιτς πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο και να στηριχθεί και με παίχτες για να γυρίσει ο διακόπτης . Είναι ικανός και θα το δούμε και στο γήπεδο αυτό . Είναι αυστηρός και δίκαιος και ξέρει πολύ καλά να αναλύει τον αντίπαλο .Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται πάντα μέσα σε τίτλους και οι ομάδες του σκοράρουν κιόλας αλλά και έχουν εξαιρετική αμυντική λειτουργεία. Αφήστε να δούμε εγώ έχω καλό προαίσθημα και αν δεν μας κάτσει στην υγειά του επόμενου . Έχω αντέξει , Μοραις, Γιαννίκη... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,Μιγκέλ Καρντόσο, Γιώργο Δώνη ,Ιλιε Ντουμιτρέσκου, Μιλόγεβιτς, Ντουμίτρου Ντουμίτριου, Τιμούρ Κετσπάγια και πόσους άλλους που ήρθαν και δεν μύρισαν .Αφήστε να δούμε παιδιά την δουλειά που θα κάνει και πως θα δούμε την ομάδα στο γήπεδο, με καινούργιούς παίχτες. Υπομονή θα πάμε καλή πιστεύω και θα βγάλουμε και κανέναν παίχτη από εκεί που δεν το περιμένουμε . Έχει υλικό η ομάδα μην τα ισοπεδώνουμε όλα . Πάμε για όλους τους τίτλους έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε πάμε για μια καινούργια κατάσταση και έχω πολύ αγωνία .
Γύρω γύρω οι καλοθελητες των αντιπάλων άρχισαν ήδη δουλειά "Φοράει μπλουζάκι του ΠΑΟΚ ... Τραγουδούσε "Εγώ Καμάρα και εσύ Πολυτεχνείο" κλπ Μην ρίχνετε λάδι στην φωτιά τους συνοπαδοι. Έχουμε με την Ευρώπη σοβαρες εξετάσεις και τις έχουμε και σύντομα.
Το επικοινωνιακό πρόβλημα στην ομάδα δημιούργησε την υπέρογκη αισιοδοξία και την άκρατη σιγουριά ότι θα έρθει σίγουρα κάποιο δυνατό όνομα που θα επισκιάσει τον Αλμέιδα για να υπάρξει σιγουριά στο επόμενο βήμα. Η ΑΕΚ πρέπει να λύσει το επικοινωνιακό της θέμα και να βγει να μιλήσει να είναι πιο εξωστρεφείς γιατί οι οπαδοί βγαίνουν και κάνουν τα δικά τους σενάρια πράγμα πολύ λογικό αφού θέλουν το καλύτερο για την ομάδα αλλά δεν πατάνε στην πραγματικότητα. Πολλά πράγματα πρέπει να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ λύσει ο Ηλιόπουλος που με το Μελισσανίδη ήταν μικρά και αδιάφορα αλλά αυτά είναι που κάνουν την διαφορά. Τέλος για τον προπονητή έχω να πω ότι ειναι καλή επιλογή δεδομένου της θέσης που είμαστε. Το μόνο που με χαλάει λίγο σαν οπαδός είναι το γεγονός ότι μάλλον δεν θα δούμε πολύ καλή μπάλα. Ας είναι αρκεί η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Πρώτα απ’ολα καλωσορίζουμε και ευχόμαστε να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορεί να πάρει το ντάμπλ.
Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, δεν αρκεί μόνο ο προπονητής. Χρειάζεται να έρθουν και οι κατάλληλοι παίκτες. Όλοι θα συμφωνούμε φαντάζομαι, ότι με το υπάρχον ρόστερ θα πάλευε με τον Άρη για την τέταρτη θέση.
Όπως συμβαίνει με κάθε προπονητή , παίκτη, αλλά και με κάθε άνθρωπο στη ζωή, υπάρχουν θετικά και... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αρνητικά στοιχεία. Κανείς δεν είναι τέλειος. Η ψύχραιμη προσέγγιση-σε κάθε περίπτωση- είναι να εστιάζουμε στα θετικά, εφόσον το ζητούμενο είναι η βελτίωση και να δουλεύουμε με τα αρνητικά . Το να εστιάζουμε στα αρνητικά, αγνοώντας τα θετικά, αποτελεί εμπάθεια και έχει πάντα άσχημα αποτελέσματα. Κανένας προπονητής στον κόσμο, είτε λέγεται Νίκολιτς, είτε λέγεται Αλμέϊδα, είτε λέγεται Οφρυδόπουλος, δεν πρόκειται να πετύχει εφόσον δεν στηριχτεί από την διοίκηση και τους οπαδούς. Βέβαια κάθε προπονητής έχει και ένα ταβάνι και στα τρία ονόματα που ανέφερα, αυτή είναι και η διαφορά που καθορίζει την προπονητική τους αξία.
Το επικοινωνιακό κομμάτι, είναι και αυτό ένα κριτήριο για τον προπονητή, . Όλοι επαγγελματίες είναι , οκ, αλλά αν για παράδειγμα είχε έρθει ο Λουτσέσκου τότε, σίγουρα θα ήταν καλύτερος από κάτι Γιαννίκηδες και σία, όμως όλα αυτά που έχει πει και έχει κάνει, καθιστούσαν αδύνατη την συμβίωσή του με το οπαδικό αίσθημα. Ο Νίκολιτς μπορεί να έχει φιλοΠΑΟΚτζήδικα αισθήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Λουτσέσκου (στην νοοτροπία). Μπορεί κάποτε να αποκλείστηκε από τον Ουζουνίδη, αλλά και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Όπως δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι και το κύπελλο που πήρε στην Ρωσσία. Και ο Καρρέρα είχε πάρει πρωτάθλημα με την Σπαρτάκ και εδώ απέτυχε παταγωδώς. Εμείς οφείλουμε αρχικά να στηρίξουμε και στην πορεία να κρίνουμε.
Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι το πρώτο ζητούμενο. Το άν θα έρθει και το πρωτάθλημα είναι ένα άλλο καπέλο, μιας και μιλάμε για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ , με Γκαγκάστη στην ΕΠΟ και Μαρινάκη στην Λήγκα.
Η άστοχη σύγκριση -έμμεση ή άμεση-που προσπαθούν να κάνουν κάποιοι με τον Αλμέϊδα, εκτός από άκαιρη είναι και αστεία, από την στιγμή που δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από τον νέο προπονητή. Αν πάρει ντάμπλ, έστω και με αμυντικό τρόπο παιχνιδιού, τότε δεν θα μας ενδιαφέρει ούτε η φανέλα του ΠΑΟΚ, ούτε το τι έκανε ο Αλμέϊδα.
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έχουμε αγωνιστική εικόνα.
Έχω μια απορία. Γιατί ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη του,;
Εμένα δε με χαλάει ένας μπαρουτοκαπνισμένος από βαλκάνια και Ευρώπη γενικότερα. Χρειαζόμαστε κυνισμό σαν ομάδα και είναι καλό ότι έρχεται με ομάδα συνεργατών που θα κάνει μια προεργασία πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ως προπονητής, φαίνεται ότι είναι ικανός να δίνει ταυτότητα στην ομάδα που προπονεί. Αν θα μας αρέσει αυτή που θα προσπαθήσει να δώσει στην ΑΕΚ πέρα από υποκειμενικό γούστο, θα έχει να κάνει και με την αφομοίωση από τους παίκτες. Οι πληροφορίες του εξαιρετικού άρθρου, συγκλίνουν περισσότερο προς ένα συντηρητικό μοντέλο με βάση την γρήγορη ανάκτηση και ανάπτυξη μάλλον σαν αυτή που είδαμε φέτος από τον Ματίας, παρά σαν αυτή των 2 πρώτων ετών του. Μάλλον θα είμαστε μια ομάδα δύσκολη στα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ντέρμπι με την διαφορά στο γκολ και στις κλειστές άμυνες με τους μικρούς δεν θα έχουμε μεγάλα νούμερα παραγωγής φάσεων. Από την άλλη ισως να μην είμαστε η ομάδα που θα περιμένει τις ατομικές εξάρσεις καποιων παικτών για να πετύχει κάτι και μάλλον θα στηρίζεται στην ομαδική και συνολική λειτουργία για την παραγωγή. Το βέβαιο είναι, πως με αυτή την άμυνα που έχει η ΑΕΚ, κανείς δεν πάει πουθενά. Λογικά θα δούμε αλλαγές σημαντικές στα 2 άκρα, και σε 2 σεντερ μπακ. Μάλλον πολύ δυνατό 6 που τώρα λείπει, με εξαίρεση τον Γιονσον. Μπροστά θέλει το γρήγορο φορ και μάλλον ο Ζινι θα αξιοποιηθεί. Εύχομαι να σταματήσουν τα γελοία λάθη (έως ύποπτα) και η συχνότητα τους. Υπομονή λοιπόν και τα υπόλοιπα επί της πράξης. Είναι ενα ζήτημα το τι θέλεις να εφαρμόσεις και άλλο τι τελικά θα καταφέρεις. Και μην ξεχνάμε και την κόντρα διαιτησία, που σίγουρα μπορεί να βλάψει πιο εύκολα την εικόνα ενός νέου προπονητη, ο οποίος χρειάζεται άμεσα τα καλά αποτελέσματα για να εδραιωθεί.
(Η αγάπη μου για τον Ματίας δεν θα αλλάξει ποτέ).
Καλη επιτυχία στον Νίκολιτς.
Μια χαρά προπονητής είναι και σίγουρα δεν θα βάζει Λαμελα στο δεξί φτερό και να βγαίνει η γλώσσα του Ροτα που τον ντουμπλαρανε και έχανε αυγά και καλάθια.Και το παρελθόν του γράφει ότι είναι δουλευταρας και αλλάζει τα συστήματα, δεν κοιμάται. Καλώς ήρθε και η νεκροψία θα δείξει
Μην ακουτε βλακειες απο αμπαλους που νομιζουν οτι αμα εισαι στη Χεταφε προπονητης εισαι 10 κλασεις πανω απο τον καλυτερο προπονητη στη Ρωσια...
Ο τυπος πηρε το κουφαρι της ΤΣΣΚΑ, εβαλε μεσα πιτσιρικια και με δουλεια στον δευτερο γυρο εκανε πρωταθλητισμο και βγηκε 3ος παιρνοντας και το κυπελλο... τις τελευταιες 10 σεζον του δεν εχει... ΣΥΝΕΧΕΙΑ τερματισει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κατω απο την θεση που προβλεποταν με βαση τα προγνωστικα... ποσοι προπονητες στην Ευρωπη το εχουν πετυχει αυτο? ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!!!
Και σορρυ αλλα το να εισαι προπονητης στην Πρεμιερ δεν σε κανει αυτοματα καλυτερο... γιατι εχουμε δει και τουβλα προπονητες στην Πρεμιερ και σε ολα τα μεγαλα προταθληματα... η Αταλαντα πηρε φετος τον Τζουριτς... ΑΘΛΙΟΣ προπονητης και αφησε τον Γκασπερινι να φυγει για καποιον εξωφρενικο λογο... αν φερναμε τον Τζουριτς του χρονου θα βλεπαμε θριαμβευτικα σχολια του τυπου "Εχει προπονησει την Αταλαντα, τεραστιος προπονητης..." ενω στην πραξη οπου παει ερχεται η καταστροφη...
Αμα εισαι ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ φαινεται και στη Ρωσια, και στην Ουγγαρια και στη Σερβια και στην Ελλαδα και στην Πρεμιερ... οι πραγματικα καλοι φαινονται οπου κι αν ειναι και ο συγκεκριμενος δεν εχει αποτυχει ΠΟΥΘΕΝΑ...
Το θέμα δεν είναι να ενθουσιάσει εμάς τους οπαδούς γιατί ούτε ο Αλμέιδα ενθουσίαζε στην αρχή ,εγώ περιμένω πως και πως να δω τι δουλειά έχει γίνει στις μεταγραφές γιατί ακούγαμε ονόματα και ότι θα ανακοινωθούν μαζί με τον προπονητή τουλάχιστον 3 μεταγραφές τέλος παντων ο χρόνος κυλά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι τα υπόλοιπα θα κριθούν στο χορτάρι ..
Ο κύβος ερρίφθη, αλλά μένει να δούμε που θα κάτσει. Το βιογραφικό του δεν είναι απ΄ αυτά που θα μας ενθουσίαζαν άφού μάλλον έχει το προφίλ προπονητή που θα διάλεγε μιά μεσαία ομάδα ελπίζοντας ότι θα κάνει την υπέρβαση. Θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φίρμες Μαρσιάλ @ Λαμέλα ή τους δυσαρεστημένους & παραγκωνισμένους;;; Περιμένοντας και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν άμεσα, για το καλό της ομάδαςελπίζω να διαψευστούμαι όλοι οι απαισιόδοξοι. Μέχρι τα Χριστούγεννα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πάντως θα έχουμε σαφή δείγματα για την ορθότητα των επιλογών.
Η ομαδα αυτη τη στιγμη εχει αναγκη απο αποτελεσματα.Και γιατι πρεπει οπωσδηποτε να παει ομιλους Ευρωπη και επειδη επειτα απο την περσινη καταστροφικη χρονια μονο οι νικες θα συνεφερουνε ψυχολογικα ολο τον οργανισμο.Ε λοιπον ο συγκεκριμενος με τα αποτελεσματα το εχει.Οπου παει παιρνει το μαξιμουμ απο το ροστερ που εχει.Παρτιζαν πηρε νταμπλ σε χρονιά που δεν ειχανε στοχο το πρωταθλημα.(απο τοτε δεν ξαναπηρε πρωταθλημα η παρτιζαν)Βιντι πηρε πρωταθλημα απο εκει που δεν το... ΣΥΝΕΧΕΙΑ περιμεναν κιολας και προχωρησε και Ευρωπη(νικησε το μπαογκι μεσα εξω) πραγμα που κανει μια φορα στα 30 χρονια η Βιντι.Σπαρτακ σε χρονιά αναδομησης που στοχος ητανε το χτισιμο της ομαδας πηρε κυπελλο..Τσσκα τωρα δεν εκανε καποια υπερβαση για τα δεδομενα της(πηρε ομως 1 κυπελλο και εκει) και θελανε να παραμεινει.Με ολα αυτα τα δεδομενα μου φαινεται πολυ καλη και safe επιλογη.Ναι δεν θα δουμε μπαλαρα ναι δεν ειναι η προπονηταρα που θα μας απογειωσει ειναι ομως ο προπονητης που θας μας συνεφερει ψυχολογικα θα φερει σιγουρα καποιον η καποιους τιτλους στην ομαδα στα 2 χρονια συμβολαιου του και πιστευω οτι θ ανεβουμε επιτελους βαθμολογικα στην Ευρωπη με προκρισεις(εστω και με νικες με μισο 0)Και αφου τα καταφερει αυτα και εχει συνελθει η ομαδα ψυχολογικα εχει ανεβει παλι το ονομα της με κατακτηση τιτλων εχει καλυτερη θεση Ευρωπη και με δελεαρ προκριματικα για τσου λου η γιουροπα(και οχι κονφερενς) σε 2 χρονια παμε για την προπονηταρα που θα δουμε και μπαλαρα και θα μας απογειωσει.Για τωρα μου φαινεται η ιδανικη περιπτωση και πρεπει να στηριχτει..
Εμείς πάντα ενωμένοι, αγαπημένοι,δίπλα στην ΟΜΑΔΑ,στα εύκολα,στα δύσκολα, ΠΑΝΤΟΎ,έτοιμοι να στηρίξουμε,να χειροκροτήσουμε,με υπομονή και αισιοδοξία,όπως θα ήθελε και ο Μητσαρας,που "έφυγε" νωρίς.
Παίδες, το ότι δεν ενθουσίασε σαν επιλογή δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον καλωσορίσουμε. Καλή αρχή λοιπόν Μάρκο Νίκολιτς. Εύχομαι να είσαι αυτός που θα να αναδιοργανώσει σωστά την ΑΕΚ μας από την αρχή. Νομίζω θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Συγκρατημένα, δίνουμε χρόνο , πρέπει να κριθεί σωστά και όχι στην πρώτη στραβή.
Ωραια ολα αυτα, αλλα αυτο που βγαζω ως συμπερασμα ειναι οτι πηγε σε μικρομεσαιες ομαδες η ομαδες σε κριση και τις ανεβασε. Δεν εχει κοουτσαρει πρωταθληματικη ομαδα (περα απο την Παρτιζαν) και να ειναι ομαδα που οδηγει το πρωταθλημα. Επισης θα ηταν καλο για στατιστικο ως συγκριση, να ειχαμε και τα νουμερα της ΑΕΚ, ανεξαρτητου προπονητη, τις χρονιες 2016-2025. Γιατι ξερουμε ολοι οτι στην Ελλαδα θελουμε αποτελεσματα αμεσα...
Μακάρι να φέρει και κάποιους παιχταράδες από ΤΣΣΚΑ.Ειδικα τα πλάγια μπακ....
Εποχή.. Nikolic, λοιπόν, για την ομάδα μας. Ένας προπονητής, γνώριμος, μιας και το όνομα του, είχε ακουστεί και πριν 6 χρόνια, όταν ψάχναμε προπονητή και κοιτάγαμε και πάλι προς Ρωσία μεριά, όπου ήμασταν κοντά στον Ρώσο προπονητή, της ίδιας ομάδας με του Nikolic (CSKA), Slutsky. Τελικά, τα έφερε έτσι η ζωή και καταλήξαμε, στον συμπαθέστατο Ιταλό, Carrera (με επίσης Ρωσικό παρελθόν).... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Να πω, την αλήθεια, η μνήμη, που έχω για τον Nikolic, είναι ενός προπονητή με συντηρητικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι λάτρης, του επιθετικού ποδοσφαίρου (στυλ τρώμε 3, βάζουμε 4), αλλά περισσότερο σε στυλ park the bus (κρατάμε το 0 πίσω και βάζουμε 1). Τον «όρο» park the bus, τον έδωσα, ώστε να γίνω πιο σαφής.
Ίσως, για να το εξηγήσω, λίγο καλύτερα, είναι προπονητής στυλ Jimenez, Poyet. Όχι, απαραίτητα κακό. Εξάλλου και ο πιο επιθετικογενής Almeyda, έπαιζε ένα πολύ κακό ποδόσφαιρο στα τελευταία του παιχνίδια, όπου η εμφάνιση της ομάδας δεν βλεπόταν. Συμβαίνουν αυτά.
Το ότι σε ποδοσφαιρικό στυλ, οι Almeyda και Jimenez, ήταν η μέρα με την νύχτα, δεν το αμφισβητεί κανείς. Παρόλα αυτά, θυμόμαστε από αμφότερους, την πλειοψηφία των παιχνιδιών τους, να μας «γεμίζουν». Το να κοιτάς, να κρατήσεις το 0, δεν σημαίνει και απαραίτητα αποκρουστικό στυλ παιχνιδιού. Μπορεί και πάλι, να ευχαριστιέσαι τον τρόπο παιχνιδιού, αν η ομάδα είναι σωστά στημένη τακτικά.
Από εκεί και πέρα, πολλοί φίλαθλοι, κάνουν το λάθος και μπαίνουν στο transfermarkt και βγάζουν τα συμπεράσματα τους, βλέποντας την 1η σελίδα. Εκεί, αναφέρει πως η αγαπημένη σύνθεση του προπονητή, είναι το 3-4-2-1. Με βάση ποια κριτήρια;
Ας αναφέρω, λοιπόν, ότι ο Nikolic, είναι ένας προπονητής, που του αρέσει να προσαρμόζεται στο ρόστερ και δεν είναι κολλημένος σε μία διάταξη. Πιο αναλυτικά, ας αναφέρω, πώς έχει 2 αγαπημένα συστήματα, που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του. Αυτά είναι το κλασικό 4-4-2 και το 4-3-1-2. Υπήρξε και μία περίοδος, που όντως, χρησιμοποιούσε το 3-4-2-1 στην CSKA, μιας και όπως ανέφερα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο «κόλλημα», αν θεωρεί πως κάποιο άλλο σύστημα δεν αποδίδει.
Την σεζόν, την έκλεισε παίζοντας κυρίως το 4-3-1-2. Παρόλα αυτά, έχει παίξει και το 4-3-3 αρκετές φορές, παίζοντας όμως, σαν παραλλαγή του 4-2-3-1, δηλαδή με ένα δεκάρι. Αν έπρεπε να αναφέρω, όμως, το αγαπημένο του σύστημα, αυτό θα ήταν το 4-4-2, μιας και του αρέσει να το παίζει, με διάφορες παραλλαγές. Όπως πχ. χωρίς εξτρέμ.
Αν, επίσης, μπορώ να αναφέρω, κάτι το οποίο προσέχει ιδιαιτέρως, είναι το κέντρο του. Αυτή, είναι η «βάση» του. Το κέντρο, είναι το Α και το Ω, για τις ομάδες του. Κι ας το μπερδεύουν πολλοί, γιατί τον θεωρούν, ότι απλά είναι ένας αμυντικογενής προπονητής. Αυτό, που προσπαθεί κατά κόρον, είναι να «κλέβει» το κέντρο του αντιπάλου και να έχει τον πλήρη έλεγχο στην μεσαία γραμμή.
Συγγνώμη, αν κούρασα με το σχόλιο, απλά ήθελα να μπω λίγο στα «βαθιά» και να μιλήσουμε και λίγο για ποδόσφαιρο, πέρα των υπολοίπων.
Υ.γ. Αν για κάτι, θα πρέπει να ανησυχούμε, είναι ότι είναι.. καραφλός!
Υ.γ. 2. Όσο για την φωτογραφία, με την μπλούζα του ΠΑΟΚ, θα είναι το λιγότερο που πρέπει να μας νοιάζει. Επαγγελματίας είναι και το ψωμί του, το δίνει η ΑΕΚ. Ας τον καλωσορίσουμε και σίγουρα θα ξεχάσει γρήγορα τον ιμιτασιον δικέφαλο. Επίσης, για την ιστορία, την έχει πει ο ίδιος, ότι πήρε το πρωτάθλημα με την Partizan, ένας οπαδός του ζήτησε την φανέλα του πρωταθλητή που φορούσε και είπε ο Nikolic και εγώ τι θα φοράω γυμνός θα ‘μαι και έτυχε αυτός ο οπαδός, να έχει την μπλούζα του ΠΑΟΚ.
Καλά ή οχι τα όσα έχει καταφέρει θα ήθελα να τον κρίνω από αυτά που θα δούνε τα μάτια μου. Κρατάω περισσότερο ότι δεν είναι δογματικός προπονητικά με ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και προσαρμόζεται στα υλικά που έχει στα χέρια του. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι. Μακάρι να τον βοηθήσει και η τύχη ειδικά τώρα στην αρχή με τα προκριματικά του καλοκαιριού.
Πολύ ωραία ανάλυση. Εμένα με διαφώτισε πάντως. Εύχομαι ο συνδυασμός και η συνεργασία με τους παίκτες της ομάδας να κουμπώσουν και να βγει όμορφο αποτέλεσμα. Μια ομάδα που θα μάχεται αλλά και θα είναι ικανη να αλλάζει προσανατολισμό μέσα στο παιχνίδι. Κάτι που περισυ το είδαμε να γίνεται, χωρίς επιτυχία όμως. Καλή τύχη Νικολιτς, καλή τύχη ΑΕΚ. Ποσο μας έλειψε η ρουφιάνα πέρσι!
Καλημέρα. Καλή επιτυχία του εύχομαι. Καλά όσα αναγράφονται αλλά αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα και μάλλον φαίνεται ότι αφήνει ημιτελές έργο. Είτε πετυχαινοντας είτε αποτυγχανοντας..
Καλημέρα σε όλους
Με βάση την εξαιρετική ανάλυση του άρθρου, δεν προκύπτει ότι αρέσκεται να παίζει με 3 αμυντικούς.
Από που το συμπαίραναν όλοι αυτοί που μιλούσαν για 3 ?
η Αλ Σαμπάμπ πέτυχε 77 γκολ και δέχθηκε 50. Ο Σέρβος έφυγε από την ομάδα των Εμιράτων έχοντας 19 ήττες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. ΠΩΣ ΓΚΕΝΕΝ ΑΤΟ?
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΛΑ Η ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΉ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ