Quantcast
NEWS
11 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Θλίψη: Πέθανε ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς

Σε ηλικία 43 ετών έφυγε ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ 

Ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς έχασε τη μάχη με τη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών. Στις αρχές του 2023 ο Μαυροβούνιος επιθετικός διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Μιλώντας τότε για το σοβαρό πρόβλημα συγκλόνισε τονίζοντας:

«Η μάχη συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή μού έκαναν ξεκάθαρο πως θα είναι ένας μακρύς αγώνας. Έχουν περάσει μόλις έξι μήνες και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για μένα. Νιώθω καλά και είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανός

Δεν είχα συμπτώματα στην αρχή. Σταδιακά ένιωθα μεγάλη κούραση και έντονο πονοκέφαλο, που γινόταν όλο και πιο ανυπόφορος. Μετά από πίεση της γυναίκας μου, πήγα στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις αίματος και η πίεσή μου ήταν μια χαρά. Εκείνη επέμενε να βγάλω μια αξονική γνωρίζοντας πως είμαι ένας άνθρωπος που δεν λέει πως δεν αντέχει τον πόνο. Ήξερα ότι κάτι κακό συνέβαινε και όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν κλονίστηκα όταν άκουσα τη διάγνωση.

Οι γιατροί μού έδωσαν μια θεραπεία για να υποχωρήσει το πρήξιμο δίπλα από τον όγκο. Όταν σταμάτησε να πιέζεται το νεύρο, έπαψα να πονάω, κάτι που για μένα ήταν το πιο σημαντικό σε εκείνο το σημείο. Μου είπαν πως το σημείο που ήταν ο όγκος ήταν προσβάσιμος. Μίλησα με 15-20 νευροχειρουργούς και κανείς δεν μπορούσε να βρει την αιτία που δημιουργήθηκε ο όγκος. Υποβλήθηκα σε επέμβαση αλλά δεν ένιωσα καθόλου φόβο, γιατί ήξερα πως δεν μπορούσα να αλλάξω κάτι εγώ. Ο αθλητισμός μού έμαθε να συγκεντρώνομαι μόνο σε όσα εξαρτώνται από μένα. Γι’ αυτό και με ενδιέφεραν μόνο τα επόμενα βήματα», συνέχισε.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση. «Μέχρι σήμερα δεν έχω κλάψει ούτε στιγμή για αυτό που έπαθα. Και δεν θα το κάνω στο μέλλον. Ξέρω πολλούς που σε τέτοιες καταστάσεις σταυρώνουν τα χέρια και περιμένουν τη μοίρα τους. Εγώ όμως όχι! Δεν θα το κάνω μέχρι να τελειώσω τη μάχη μου. Είμαι πειθαρχημένος και ό,τι έπαθα άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου, την οπτική μου για τον κόσμο και πλέον δίνω περισσότερη σημασία σε πράγματα που αμελούσα λόγω του ποδοσφαίρου. Περνώ περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους μου, στη φύση. Με νευριάζουν όσοι με ρωτούν πώς βρίσκω το κουράγιο να συνεχίσω. Έγινε ό,τι έγινε, προχωράμε!».

O Ντελίμπασιτς είχε αποκτηθεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2006 και στα κιτρινόμαυρα έπαιξε 15 ματς (ένα γκολ, μια ασίστ) πριν αποχωρήσει τον Δεκέμβριο. Ακολούθησε μια πορεία κυρίως σε ισπανικές ομάδες ενώ έκλεισε την καριέρα του το 2015 στην Σούτιέσκα Νίκσιτς της πατρίδας του.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ