Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τσίντο Όμπι-Μάρτιν: Το 17χρονο wonderkid που άφησε το «Έμιρεϊτς» για το «Ολντ Τράφορντ»

Εντοπίστηκε από την Άρσεναλ, σκόραρε 10 γκολ εναντίον της Λίβερπουλ, πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην Premier League κάτω των 18 ετών. Αν και δεν είναι γνωστός σε πολλούς στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Τσίντο Όμπι-Μάρτιν φαίνεται πως είναι το ανερχόμενο αστέρι των «Κόκκινων Διαβόλων»


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τον Αύγουστο του 2020 ο επικεφαλής σκάουτινγκ της Άρσεναλ για την Κ12 έως την Κ14, Πολ Αλαντεχάρε, είχε λάβει μια ασυνήθιστη πληροφορία, ότι δύο αδέρφια από τη Δανία είχαν μόλις μεταναστεύσει στην Αγγλία με την οικογένειά τους. Τα αδέρφια είχαν καλή φήμη, αλλά αφού δεν τα είχαν ξαναδεί να παίζουν, ήθελαν να ελέγξουν αν άξιζαν να τα κυνηγήσουν.

Συνδυάζοντας τον ρόλο του ως περιφερειακός συντονιστής σκάουτινγκ για την Άρσεναλ στο Λονδίνο με το έργο του ως ιδρυτής της CrownPro Elite Academy, ο Αλαντεχάρε κλήθηκε να συμπεριλάβει το μυστηριώδες δίδυμο σε ένα παιχνίδι επίδειξης εναντίον της XYZ Football Academy στο Mabley Green στο Hackney. Μετά από 20 λεπτά, ο Αλαντεχάρε τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη της Άρσεναλ: «Πρέπει να έρθεις εδώ τώρα και να μιλήσεις με την μητέρα των παδιών. Υπάρχουν σκάουτερ από κάθε σύλλογο στο Λονδίνο που ρωτούν ποιος είναι και από πού έχει έρθει».

Το όνομά του ήταν Τσίντο-Όμπι- το μεσαίο του όνομα είναι Μάρτιν - και εκείνο το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που μπήκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρίς οι άνθρωποι να γνωρίζουν ακριβώς ποιος ήταν.

Σήμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου και την περασμένη εβδομάδα έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην Premier League κάτω των 18. Έσπασε το ρεκόρ, ωστόσο, δεν το κατάφερε με την Άρσεναλ, αλλά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Οκτώβριο όταν έκλεισε τα 17.

Ο Όμπι έπαιζε για την Kjobenhavns Boldklub, έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους στο δανέζικο ποδόσφαιρο που τροφοδοτούν με παίκτες την Κοπεγχάγη, από τη δημιουργία του συλλόγου το 1992. Ο λόγος για τη μετεγκατάσταση του Τσίντο-Όμπι και του αδελφού του Τσακ στην Αγγλία, ήταν η μητέρα τους, που μετακόμισε  για σπουδές για να γίνει νοσοκόμα.

Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος είναι επιλέξιμος για την Αγγλία και τη Νιγηρία, καθώς και για τη Δανία, εντάχθηκε στην CrownPro Elite Academy και προπονήθηκε εκεί για μήνες προτού δοκιμαστεί δύο εβδομάδες στην Άρσεναλ μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος υπέγραψε αργότερα. Τα έγγραφα που απαιτούνταν για να επιβεβαιωθεί η κίνηση του τότε 13χρονου ήταν μια δύσκολη προσπάθεια. Η Άρσεναλ χρειάστηκε πάνω από έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και έπρεπε να ικανοποιήσει διάφορα κριτήρια του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο Όμπι ήταν περίπου 1.87 μ. σε ηλικία 16 ετών και σύντομα έγινε αίσθηση στο διαδίκτυο, με τα γκολ του να γίνονται viral. Σκόραρε 32 γκολ σε 18 παιχνίδια για την ομάδα κάτω των 18 ετών των «Κανονιέρηδων», παρά το γεγονός ότι ήταν χρόνια νεότερος. Έφτασε να σκοράρει ακόμη και 10 τέρματα εναντίον της Λίβερπουλ σε έναν αγώνα Κ16! Ο Όμπι είναι ένας γνήσιος «finisher»  που σκοράρει διαφορετικούς τύπους γκολ και στην Άρσεναλ έκανε συχνά επιπλέον ατομική προπόνηση, βελτιώνοντας το γενικό παιχνίδι του.

Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου τον έφερε στο σύστημα ακαδημιών του από το CrownPro, δεν θα απολαύσει ποτέ το ταλέντο του σε επίπεδο πρώτης ομάδας αφού έφυγε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι.

Η Άρσεναλ έκανε στον Όμπι αυτό που ένιωθε ότι ήταν μια καλή προσφορά, ωστόσο εκείνος πίστευε ακράδαντα στην πορεία προς την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεδομένης της φήμης των «Κόκκινων Διαβόλων» για την προώθηση των ταλέντων τους.

Η άφιξη του Όμπι ήταν έργο του Λουκ Φεντορένκο, ο οποίος είναι επικεφαλής της ακαδημίας της Γιουνάιτεντ, ενώ βοήθησε επίσης ο διευθυντής της ακαδημίας, Νικ Κοξ.

Τον Οκτώβριο, πέτυχε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του για την Κ18 της Γιουνάιτεντ στα πρώτα 15 λεπτά εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ! Όταν ο Όμπι εντάχθηκε στη Γιουνάιτεντ, πριν από την πρόσληψη του Ρούμπεν Αμορίμ, το σχέδιο ήταν να έχει τουλάχιστον ένα χρόνο ποδοσφαίρου ακαδημιών, κυρίως με την ομάδα κάτω των 18 ετών και να μην βιαστεί να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Προχθές(3/12) ο 17χρονος έβγαλε ασίστ κόντρα στην Ρότσντεϊλ, στο ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 21 ετών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως δεν έχει ακόμη προπονηθεί με την πρώτη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση,  υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στις δυνατότητές του Τσίμπο Όμπι-Μάρτιν και θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξή του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: The Athletic




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ