Τη πρώτη του νίκη, στη League Phase του Conference League, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, με το 1-0 επί της Ελσίνκι στο ΟΑΚΑ. Ο Ρουί Βιτόρια εμφανίστηκε ικανοποιημένος με όσα έκαναν οι ποδοσφαιριστές του, σημειώνοντας ότι εκείνο που έλειψε από τον Παναθηναϊκό ήταν ένα δεύτερο γκολ.
Αναλυτικά όσα είπε, στη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος προπονητής:
Τι του άρεσε και τι όχι από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ελσίνκι: "Ουσιαστικά μου άρεσαν αυτά που είδα. Αυτό που μας έλειψε ήταν το δεύτερο γκολ, αλλά εμείς γενικότερα οι προπονητές κοιτάμε τη διαδικασία και για αυτό θα έλεγα ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν δυνατοί όταν χάναμε την μπάλα και στο τρανζίσιον την ανακτούσαμε ξανά. Ήμασταν γρήγοροι όταν έσπαγε η πίεση και συντασόμασταν στο δικό μας τρίτο. Κάτι που δεν είχαμε δει και μου άρεσε ήταν οι αντεπιθέσεις μας. Το μοναδικό που έλειψε ήταν τα πιο πολλά γκολ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, η εικόνα του παιχνιδιού δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι. Τώρα αυτό το ματς έχει τελειώσει και περνάμε στο επόμενο".
Για το κομμάτι της τελικής απόφασης που θέλει να βελτιώσει η ομάδα και το πως θεωρεί ότι αυτό διορθώνεται: "Όπως είχαμε πει δεν είναι κάτι που αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν καλό δείγμα, είτε με πλαγιοκοπήσεις, είτε με σέντρες είτε με αντεπιθέσεις. Είμαστε σίγουροι ότι τα γκολ θα έρθουν με φυσικό τρόπο αν συνεχίσουμε έτσι. Είναι σαν να έχουμε ένα σύννεφο και σκεφτόμαστε τι δεν έκανε, αντί να σκεφτούμε το τι έκανε. Και σήμερα κάναμε πολλά καλά. Τα γκολ θα έρθουν την στιγμή που πρέπει. Κάτι που θα πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι έπαιξαν παίκτες με λιγότερα λεπτά. Ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά και εγώ επικεντρώνομαι στα καλά στοιχεία. Είδα μια ομάδα που πίστευε αυτό που έκανε και έπαιζε με ευχαρίστηση. Για αυτό αγωνίζονται οι παίκτες και χαίρονται αυτό που κάνουν".
Για το αν έχει δει τη φάση του Τσέριν, για τον Πελίστρι που έπαιξε δεξιά και τον Μαξίμοβιτς: "Θεωρώ πως ήταν γκολ. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα ως τώρα και δεν μπορώ να το πω στο 100%. Όσον αφορά τον Πελίστρι σήμερα έπαιξε για τακτικούς λόγους. Όταν οι αντίπαλοι είχαν την μπάλα στα αριστερά την φέρνουν γρήγορα μπροστά και ανταποκρίθηκε σε αυτό. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τους εξτρέμ γιατί μου δίνουν την δυνατότητα να τους χρησιμοποιώ σε διάφορους ρόλους και γενικά μ' αρέσουν οι εξτρέμ που μπορούν να παίξουν και στις δυο πλευρές.
Ο Μαξίμοβιτς έχει αδιαμφισβήτητη αξία. Χαιρόμαστε που έπαιξε και τα πήγε πολύ καλά. Χρειαζόμαστε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και ενόψει του επόμενου ματς με τον Ατρόμητο. Επίσης να πω και μπράβο στον Λοντίγκιν. Θέλαμε να του δώσουμε χρόνο να παίξει. Διαθέτουμε δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Είναι πολύ σημαντικός και για τα αποδυτήρια, όποτε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με την απόδοσή του".
Για το πιο άμεσο ποδόσφαιρο που παίζει επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός, αλλά και για τα «εύθραυστα» σκορ και το αν θεωρεί ότι τα αίτια είναι ψυχολογικά σε αυτό το κομμάτι: "Θέλουμε να παίξουμε άμεσα, αλλά όχι βιαστικά. Στόχος μας να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα, ώστε να δημιουργήσουμε κενά και από την στιγμή που βρούμε τους χώρους να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε και έχουμε μελετήσει και προπονηθεί. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι οι μεγάλες ομαδες θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι δείξαμε ποικιλία στις επιθέσεις μας. Αυτό μας κάνει απρόβλεπτους. Για την ψυχολογία, το έγκλημα θα ήταν να μην κερδίζαμε σήμερα. Στο κομμάτι της ψυχολογίας που με ενδιαφέρει, αυτό που θέλω είναι να βλέπω τους παίκτες μου χαρούμενους στον αγωνιστικό χώρο και να το ευχαριστιούνται. Να βλέπω παίκτες που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά και που πάνε στο 1 εναντίον ενός με αυτοπεποίθηση. Το ότι θα έπρεπε να έχουμε βάλει περισσότερα γκολ είναι μια πραγματικότητα. Την κρατάμε και προχωράμε".
Για το ότι δεν δέχεται τόσες τελικές επί των ημερών του και που οφείλεται αυτό: "Είχαμε δυο στόχους όταν ήρθα. Ο πρώτος ήταν να παίζουμε πιο άμεσα και να κάνουμε πιο γρήγορες τελικές και αυτό το καταφέρνουμε με περισσότερους παίκτες στο αντίπαλο μισό. Ο άλλος ήταν να περιορίσουμε τις ποιοτικές ενέργειες του αντιπάλου στο δικό μας μισό. Και θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Επίσης πιστεύω ότι η ποιότητα μας βελτιώνεται. Μπορεί να μην μετουσιώνεται σε γκολ, αλλά όλα τα άλλα στοιχεία που θέλω είναι εκεί".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!