Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αυστραλός Μάθιου Ντόουσον, μέλος της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί χόρτου, υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο, με τους γιατρούς να είναι ξεκάθαροι: "Είτε το ξεκουράζεις και χάνεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ακρωτηριάζεις το πάνω μέρος του δαχτύλου και παίζεις κανονικά".
Ο Ντόουσον δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά για να ενημερώσει τους γιατρούς να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του δακτύλου του αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα 7NEWS.com.au, ο αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου είπε πως "αφού μίλησα με τους γιατρούς και μου εξήγησα όλα τα δεδομένα θεωρώ ότι πήρα μια τεκμηριωμένη απόφαση, όχι μόνο για να έχω την ευκαιρία να παίξω στο Παρίσι, αλλά και για τη ζωή μου μετά το τέλος της καριέρας μου" και πρόσθεσε: "Η καλύτερη επιλογή ήταν να αφαιρέσω το πάνω μέρος του δακτύλου μου. Δεν είχα πολύ χρόνο για να πάρω την απόφαση κι αφού την πήρα τηλεφώνησα στη γυναίκα".
Ο ίδιος επέλεξε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας πως "υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή από το να χάσουν ένα δάκτυλο, οπότε είμαι πολύ τυχερός που εγώ έχασα μόνο ένα μικρό κομμάτι του δικού μου"
Ο Μάθιου Ντόουσον είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016) και του Τόκιο (2021), ενώ, έξι χρόνια πριν, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι από χτύπημα μπαστουνιού εν ώρα αγώνα, αλλά και πάλι επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!