Quantcast
NEWS

Ήρθε η μέρα. Και κακά τα ψέμματα πρώτη φορά είναι τόσο διαφορετική. Το Μουντιάλ αρχίζει αλλά είναι η πρώτη φορά που αισθανόμαστε ανυπομονησία για να… τελειώσει. Κακά τα ψέμματα δεν αντέχεται ένας μήνας χωρίς ΑΕΚ και Φιλαδέλφεια. Αυτή την ΑΕΚ. Η Φιλαδέλφεια έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα μας τραβάει να είμαστε εκεί κι ας μην παίζει κανείς. Πάνω στο καλύτερο μας έκοψε που λένε. Eίμαι σίγουρος πως πάρα πολλοί σκέφτονται έτσι ακριβώς. Και η μεγαλύτερη επιτυχία της ΑΕΚ δεν είναι ότι ανυπομονούμε να την ξαναδούμε να παίζει αλλά το ότι αυτό γίνεται με την ομάδα να είναι 8 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και με μία μόνο νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια. Τα προηγούμενα χρόνια εκεί στους 8 βαθμούς ξεκινούσε το κράξιμο, η απογοήτευση και ακολουθούσε η κατάρρευση. Και πάντα τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ κατέληγε σε χειρότερη βαθμολογική θέση από ότι ήταν αυτή την περίοδο. Ε αφού άλλαξαν και εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα, θα αλλάξει κι αυτό. Το 2023!

 

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ήταν η κορύφωση αυτού που χτιζόταν από τον Απρίλιο στο μυαλό και στο κομπιούτερ του Αλμέιδα και των συνεργατών του, μαζί με τους παίκτες από το καλοκαίρι και που σταδιακά εξελίχθηκε μέχρι το αποκορύφωμα. Και τώρα ήρθε η διακοπή και περιμένουμε όλοι τη νέα αρχή. Γιατί είναι δεδομένο πως αυτό που τελείωσε στο Φάληρο είναι το πρώτο μέρος. Το δεύτερο μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερο. Όμως το σημαντικό είναι πως πλέον η ομάδα έχει αποκτήσει το δικό της στιλ παιχνιδιού που παράλληλα είναι κι αυτό που αρέσει στον κόσμο, ταιριάζει με την ένταση και τον ρυθμό της Αγία Σοφιάς και αναγκάζει τους αντιπάλους να παραδεχτούν πως η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και ίσως να είναι πρόωρο όμως αχνοφαίνεται πως για τρίτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια η ΑΕΚ κάνει μια αγωνιστική επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Την δεκαετία του 70 ο Φάντροκ, την δεκαετία του 90 ο Μπάγεβιτς και την δεκαετία του 2020 ο Ματίας Αλμέιδα. Παίζει κάτι τελείως διαφορετικό. Και το εντυπωσιακό είναι πως όλοι ξέρουν πως παίζει η ΑΕΚ όμως όπως έχει φανεί κανείς δεν μπορεί να την αποδιοργανώσει και να την περιορίσει. Το Καραϊσκάκη όπου ο Ολυμπιακός προσάρμοσε απόλυτα το παιχνίδι του στην ΑΕΚ όμως μόνο από τύχη, αστοχία και ένα χοντρό διαιτητικό λάθος γλύτωσε την ήττα. 

 

Η διακοπή λοιπόν μας στερεί την ΑΕΚ για πάνω από ένα μήνα όμως έχουμε βάσιμες ελπίδες να δούμε μία ακόμη καλύτερη έκδοση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος εκεί κοντά στα Χριστούγεννα. Κι αυτό είναι η… παρηγοριά μας. Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του έχουν προγραμματίσει τα πάντα. Οι ημερομηνίες ήταν γνωστές από τον Απρίλιο όταν ξεκίνησε ο σχεδιασμός και μέσα στο πρόγραμμα ήταν και οι 12 μέρες άδεια σε όσους δεν λείπουν με Εθνικές για Μουντιάλ ή φιλικά όπως βέβαια και η μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία με τον φιλικό αγώνα. Πριν την επανέναρξη και θα έχουμε και μια μικρή… δόση με την Κηφισιά στο κύπελλο. Υπομονή…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: