Quantcast
επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Από την ημέρα που έκλεισε ο Χατζισαφί στην ΑΕΚ στα μέσα Ιουλίου και μέχρι χθες που έκλεισε και ο άλλος αριστερός μπακ της Εθνικής Ιράν υπήρχε ένα δεδομένο. Ήταν η μόνη μεταγραφή που έμοιαζε ξεκάρφωτη με το πλάνο που ακολουθούσε μέχρι τότε αλλά και στη συνέχεια η ΑΕΚ στις φετινές της μεταγραφές. Ένα όνομα που προέκυψε ξαφνικά μέσα από τις συζητήσεις για τον Μοχαμαντί που τότε δεν ήθελε και ήταν τυχερός που τώρα που ήθελε αυτός θέλαμε κι εμείς που θα έλεγε ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού. Ένας παίκτης από πρωτάθλημα άλλης, πολύ χαμηλότερης, ταχύτητας με δεδομένη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια αλλά έξω από τα στάνταρ της αθλητικότητας και της εμπειρίας σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς κανένα πρόβλημα ή προηγούμενο με τον Χατζισαφί είναι αλήθεια πως έμοιαζε μια μεταγραφική παραφωνία και σε συνδυασμό με την βίαιη μετατροπή του Μιτάι σε εν δυνάμει βασικό άφηνε μια αμφιβολία για την επάρκεια και μια βεβαιότητα που τονίζαμε συνεχώς οι περισσότεροι πως η ομάδα στη συγκεκριμένη θέση είχε πάρει ένα μεγάλο ρίσκο.

Δεν σταμάτησε να λέγεται αυτό, η ομάδα έδειχνε να μην είναι σίγουρη για επιπλέον μεταγραφή αριστερού μπακ και ήρθε η πρεμιέρα όπου σε ατομικό επίπεδο επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ανησυχία των πολλών για τον Χατζισαφί. Δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την αμυντική αδυναμία που έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο μισάωρο με τον Ιωνικό η οποία ήταν κυρίως θέμα λειτουργίας και όχι ατόμων όμως στις προσωπικές του φάσεις έδειξε τεράστια αδυναμία ανασταλτικά. Πιστεύω πως η εικόνα αυτή ήταν το κλικ που έλειπε για να αποφασίσει η ΑΕΚ να πάρει τον Μοχαμαντί. Γλυκοκοίταζε ο ένας τον άλλον αφού ο Πέρσης είχε μείνει χωρίς ομάδα και η ΑΕΚ δεν ήταν σίγουρη ότι θα της βγει το ρίσκο αλλά το τελικό κλικ έγινε πιστεύω με την εικόνα του Χατζισαφί και το δεδομένο πως φάνηκε πως ο Μιτάι δεν είναι έτοιμος να του φορτωθούν τόσο μεγάλες ευθύνες και μάλλον είχε βιαστεί λίγο ο Μιλόγεβιτς έχοντας δει τον 18χρονο παικταράς μας μόνο στην προετοιμασία.

Aπό επίσημα χείλη ειπώθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή πως οι μεταγραφές της ΑΕΚ δεν είχαν τελειώσει αφού το παράθυρο για τους ελεύθερους ήταν ανοικτό. Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Παπαδημητρίου: “Έχουμε ολοκληρώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις μεταγραφές αλλά δεν σταματάμε ποτέ τη δουλειά και αν υπάρχει ευκαιρία η ΑΕΚ πρέπει να είναι εκεί. Όσο είναι ανοιχτό το παράθυρο των μεταγραφών, έχουμε μάτια ανοιχτά”. Παρεμπιπτόντως το παράθυρο δεν έχει κλείσει ακόμη. Ο Μοχαμαντί όμως έκλεισε και σύντομα θα είναι στη διάθεση του Μιλόγεβιτς. Ένας παίκτης που ήταν πρώτος στόχος τον Ιούλιο αλλά με δική του ευθύνη η μεταγραφή δεν έγινε τότε και που επέστρεψε τώρα ερχόμενος τελικά με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που απέρριψε. Περίπτωση περυσινού Τάνκοβιτς δηλαδή και μακάρι να έχει πολύ καλύτερη εξέλιξη. Ο Μοχαμαντί δεν ήταν τυχαία πρώτος στόχος. Είναι ακριβώς στο προφίλ παικτών που έφερε η ομάδα κυρίως για τις βασικές επιλογές. Αθλητικότητα και ρυθμός είναι τα δύο δυνατότερα χαρακτηριστικά του. Ένας παίκτης που ανεβοκατεβαίνει την πλευρά όσες φορές χρειαστεί επιστρέφοντας άνετα. Αμυντικά είναι πολύ καλύτερος από τους υπάρχοντες αλλά και από αυτούς που είχε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα κομμάτι που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη νέα ΑΕΚ που βλέπουμε αλλά κυρίως ανυπομονούμε να δούμε να φτάνει στο πικ των δυνατοτήτων του ρόστερ της.

Η ΑΕΚ λοιπόν έκανε επίσης κάτι που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς να είναι 100% σίγουρη για το λάθος της το… διόρθωσε προληπτικά. Προχωράμε. Οι μεταγραφές τελειώνουν την Παρασκευή και όλα τα λεφτά είναι η Κυριακή.