ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΑΕΚ - ΜΠΕΡΣΧΟΤ 3-0
Η ΑΕΚ είχε ένταση, πίεση και υψηλά επίπεδα δημιουργίας για την εποχή - τουλάχιστον στο πρώτο τουλάχιστον 60λεπτο, όπου αγωνίστηκαν οι θεωρητικά βασικοί -και παρουσιάζοντας σημάδια προόδου σε σύγκριση με το Άλκμααρ καθάρισε εύκολα την Μπέρσχοτ. Η Ένωση, που αγωνίστηκε ουσιαστικά με μισό ρόστερ αφού αναμένονται πολλές ενσωματώσεις διεθνών και φυσικά οι μεταγραφές αναβάθμισης, επιβλήθηκε 3-0 της βελγικής ομάδας πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (9’ Γαλανόπουλος και 15’ Ζίνι) ενώ από εκεί και πέρα δημιούργησε κι άλλες προϋποθέσεις, με αποκορύφωμα το διπλό δοκάρι Γαλανοπουλου-Μουκουντί, και θα μπορούσε να φτάσει σε ένα μεγαλύτερο σκορ πριν την ανάπαυλα. Οι κιτρινόμαυροι ανασταλτικά αντιμετώπισαν κάποια ζητήματα κυρίως μετά από κάποια ατομικά λάθη που έγιναν, τα οποία όμως είναι στο πρόγραμμα σε περίοδο προετοιμασίας. Η ουσία είναι πως η συνολική εικόνα της ΑΕΚ, ιδίως επιθετικά όπου υπήρχε ενέργεια, κίνηση και ταχύτητα με τους Ζίνι, Γκαρσία, Φερνάντες και Ελίασον και καλά επίπεδα ανάπτυξης από τον άξονα με τους Γαλανόπουλο-Μάνταλο ήταν πειστική και σίγουρα με σημάδια βελτίωσης από το πρώτο τεστ στο Αλκμάαρ. Στην επανάληψη ο Ματίας Αλμέιδα έφερε στο ματς τη δεύτερη ενδεκάδα με πολλά παιδιά της Β’ ως εκ τούτου ήταν μια διαφορετική εικόνα ωστόσο το γκρουπ ανταποκρίθηκε θετικά, στάθηκε και μάλιστα η ομάδα βρήκε και τρίτο τέρμα στο 78’ με τον Γκολφίνο. Επόμενο φιλικό τεστ για την ΑΕΚ αυτό του Σαββάτου απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ διάρκειας τριών 45λεπτων.
Με διάταξη 4-4-2 ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα έχοντας τον Θεοχάρη στα δοκάρια, τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα, τους Γαλανόπουλο-Μάνταλο στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά, τον Ζίνι αριστερά και τον Φερνάντες πίσω από τον Γκαρσία. Ήταν ένα πρώτο μέρος το οποίο ξεκίνησε με μια σημαντική στιγμή για την Μπέρσχοτ η οποία στο 3’ βγήκε κάθετα με τον Κεϊτά αλλά ο Θεοχάρης τον σταμάτησε. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ΑΕΚ ανέβασε τέμπο και την πίεση της και αφού στο 6’ απείλησε με τον Μάνταλο, πήρε κεφάλι στο σκορ στο 9’ με ωραία ανάπτυξη. Ο Μάνταλος άλλαξε παιχνίδι προς την πλευρά του Χατζισαφί, εκείνος γύρισε παράλληλα και ο Γαλανόπουλος με ωραίο πάρσιμο και σουτ έκανε το 1-0. Η υπεροχή της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα ήταν ξεκάθαρο και εμφανές με την βελγική ομάδα να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το πρέσινγκ της ΑΕΚ ήταν έντονο ενώ και τα επίπεδα δημιουργίας ήταν υψηλά. Αυτή η υπεροχή έφερε και δεύτερο τέρμα στο 15’ όταν σε φάση διαρκείας και αφού ο αντίπαλος γκολκίπερ σταμάτησε Γαλανόπουλο-Ρότα, ο Ζίνι πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή προσπάθεια σημείωσε το 2-0. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με σουτ του Μάνταλου και σημαντική στιγμή στην εξέλιξη με κεφαλιά του Μουκουντί. Η Μπέρσχοτ προσπάθησε μετά το 25’ να ισορροπήσει την κατάσταση, και είχε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 26ο λεπτό. Η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια λογική και στο δεύτερο μισάωρο ασκώντας πίεση στον αντίπαλο. Απείλησε μάλιστα στο 39’ με κεφαλιά του Μήτογλου από στατική φάση, ενώ στο 43’ μετά από ωραία δημιουργία και ανάπτυξη του Μάνταλου, η μπάλα έφτασε στον Ζίνι αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 50’ ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο φέρνοντας τον Μαχαίρα στο ματς και αποσύροντας τον Φερνάντες με τον Ελίασον να διατηρείται δεξιά και τους Ζίνι - Μαχαίρα να εναλλάσσονται αριστερά και πίσω από τον Λιβάι.
Θετικά ανταποκρίθηκαν και οι… μικροί
Στο δεύτερο μέρος ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ομάδα φέρνοντας στο ματς τη δεύτερη ενδεκάδα που αποτελείται κυρίως από παιδιά της ΑΕΚ Β’. Ο Αγγελόπουλος ήταν στα δοκάρια, οι Κοσίδης, Χρυσόπουλος στα στόπερ, οι Πήλιος, Ραντόνια στις πλευρές οι Φοφανά, Ρουκουνάκης στα χαφ, δεξιά ο Κάτσικας, αριστερά ο Γκολφίνος και ο Μαχαίρας πίσω από τον Θεοδωρίδη. Στο 67’ ο Αγγελόπουλος είχε μια καλή επέμβαση σε σουτ του Έρνεστ, ενώ η ΑΕΚ είχε τη δική της καλή στιγμή στο 77’ με ένα επικίνδυνο γύρισμα του Κατσικα. Ένα λεπτό αργότερα η Ένωση βρήκε το τρίτο γκολ όταν συνεργάστηκαν ωραία Μαχαίρας-Θεοδωρίδης, ο δεύτερος άνοιξε αριστερά στον Γκολφίνο και εκείνος τσίμπησε τη μπάλα και σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση και στο υπόλοιπο διάστημα και ουσιαστικά κράτησε μακριά από την περιοχή του Αγγελόπουλου την Μπέρσχοτ. Ίδια εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο 30λεπτο με την ΑΕΚ να είναι καλά οργανωμένη ανασταλτικά ενώ δημιουργικά επιχειρούσε κυρίως με τον κινητικό Μαχαίρα να δημιουργήσει καταστάσεις. Το ματς στο τελευταίο του διάστημα έχασε τον ρυθμό του και ολοκληρώθηκε στο 3-0 με την ΑΕΚ να φτάνει εύκολα στην επικράτηση απέναντι στους Βέλγους στο δεύτερο τεστ προετοιμασίας.
ΑΕΚ: Θεοχάρης, Ρότα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Ελίασον, Φερνάντες (50’ Μαχαίρας), Ζίνι.
Στο δεύτερο μέρος, αγωνίστηκαν: Αγγελόπουλος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Πήλιος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Μαχαίρας, Γκολφίνος (98’ Κανελλόπουλος), Θεοδωρίδης.
Η ενδεκάδα της Μπέρσχοτ: Ματίας, Κωνσταντόπουλος, Ματίς, Τσιμάνγκα, Μίσεζ, Βέιμανς, Κάγκρο, Βαν Χίμπεκ, Ρέινερς, Ελ Γκραφέλ, Κεϊτά.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Ο Κάτσικας πρέπει να καθιερωθεί στη Α ομάδα. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός δεξιός Μπακ. Τον Ρότα τον ξέρουμε.... πρέπει να πωληθεί.... και είναι καρτακιας.....
Φυσικά περίοδος προετοιμασίας βαριά πόδια κτλ αλλά όλοι βλέπουμε έναν Γκαρσία νωθρό σαν ξενερωμενος έναν Μάνταλο τον γνωστό και έναν Ρότα που μόνιμα την μπάλα πίσω ποτέ μπροστά έστω και με αυτή την αδύναμη ομάδα.Επιβαλλεται αλλαγή πορείας και να μην καθόμαστε πάνω στα ονόματα αν θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι ευρωπαϊκό που να καμαρώνουμε όλοι μας.
Vaspan Σωστα. Να διωξουμε αμεσα Γκαρσια Μανταλο Ροτα απο την ομαδα γιστι την 10η μερα προτετοιμασιας δεν σε συγκλονισαν. Εισαι και εσυ ενα αποωτα γνωστα τρολακια εδω μεσα, οποτε βλεπω το ονομα σου ειναι στανταρ θα διαβασω μιζερια και κραξιμο για την ομαδα. Λειτουργημα κανει η ΑΕΚ για εσας, που να τρεχετε στις μερες μας σε ψυχοθεραπευτες. Εδω, βγαλτε πανω στην ομαδα και τους παικτες, ολη τη σαπιλα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ξενερωμενος ο Γκαρσια λεει...... Ελεος, για λυπηση.
Είπε κανείς για διωξιμο κάνεις τεράστιο λάθος αν νομίζεις ότι δεν είναι Αεκτζης και τρολαρω απλώς ας δούμε την πραγματικότητα.Οαο για τον ΓΚΑΡΣΙΑ δεν νομίζω να υπάρχει οπαδός που δεν τον θέλει στην ομάδα απλώς κοιτάμε τι έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο και αναλογιζομαστε.
Ο Γκαρσία δεν είναι καθόλου ξενερωμενος και μην γράφετε ότι σας κατέβει! Τα εργομετρικα του Garcia όταν μαζεύτηκαν πριν 10 μέρες στα Σπάτα ήταν τραγικά! Και προσπαθεί το τεχνικό team σταδιακά να τον επαναφέρει σε φυσιολογική κατάσταση! Αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη θέλει χρόνο!
Τώρα φίλε μου εσύ γκρινιάζεις για τον Μάνταλο που είναι η 5η/6η επιλογή για τις 2 θέσεις του κέντρου με Περέιρα, Τσούμπερ, Πινέδα, Λιούμπισιτς μπροστά του...
Αυτό
Για τον Λιβάι, τί να πούμε? Εν μέσω προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις τί περιμένεις να δεις?... ΣΥΝΕΧΕΙΑ Βασικά, τα δυνατά στοιχεία του Λιβάι είναι η δύναμε και η έκρηξη που μπορεί να δώσει σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού, αυτά τα στοιχεία τώρα λόγω της καταπόνησης είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το κανονικό του, οπότε είναι φυσιολογικό να μην δείξει και πολλά.
Ομολογώ ότι δεν το είδα αλλά χάρηκα για τον Κώστα, θέλω πολύ να τον δω να κάνει μια καλή γεμάτη χρονιά και ευελπιστώ να είναι σήμερα η αρχή. Τον χρειαζόμαστε στα καλά του, του αξίζει μια καλή χρονιά και θα ήθελα να πάρει ευκαιρίες αν το κρίνει και ο Ματίας.
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΛΑ
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ
ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥΣ, ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ
Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ο ΧΑΤΖΗΣΑΦΙ, ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ, ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΓΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ, ΑΤΓΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ
ΜΟΘΚΟΥΝΤΙ, ΜΙΤΟΓΛΟΥ, ΒΑΡΕΙΑ ΚΟΡΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ
Ο ΡΑΝΤΟΝΙΑ , ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΑΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΖΙΝΙ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ, ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ, ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΣΥ ΑΕΡΑ ΤΑ ΜΙΑΛΛΑ ΤΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ, Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ
ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Α ΟΜΑΔΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Καλύτερη εικόνα σήμερα αλλά στην άμυνα πάλι είχαμε θεματάκια.
Με τον Σισέ τι γίνεται;; Αληθεύει ότι δεν πέρασε τα ιατρικά; (καλύτερα κατά την άποψή μου να μην έρθει) Από περιέργεια περισσότερο
Με έκανες και συγκινήθηκα Κωστάκη σήμερα...Ήμουνα μαζί με τον πατέρα σου στο ΟΑΚΑ και είχαμε τρελαθεί με το γκολ του Καραγκιοζοπουλου με τους γαβρους που πήραμε το πρωτάθλημα....
Ζίνι, πολύ καλός σήμερα, έδειξε πιό φρέσκος από τους άλλους, βελτιωμένη γενικά η εικόνα, είναι ακόμη νωρίς...
Κώστα αφιέρωσες τον γκολ στον πατέρα σου που τον έχασες πολύ νωρις και άδοξα ...Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του..Είσαι ένας σπάνιος χαρακτήρας γιατί τυχαίνει να ξέρω και ο κόσμος της ΑΕΚ λογικό να μην σε ξέρει αλλά είσαι από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από την ΑΕΚΑΡΑ μας...και κυρίως όπως σε μεγάλωσε ο μπαμπάς σου άρρωστος με την ΑΕΚΑΡΑ
Ειδαμε καλο παιχνιδι απο την ομαδα μας !!!! αλλα και 3 σχολια σε σχεση με το προηγουμενο που κυριαρχησαν οι μιρλες να κραζουν τους παντες //// αφιερωμενο σ αυτους που εκραζαν ///
Όπως δεν στάθηκα με την Άλκμααρ έτσι δεν στέκομαι και σήμερα στο αποτέλεσμα! Σημασία έχει να δέσει η ομάδα σταδιακά , να μπουν οι διεθνείς και οι μεταγραφές και να μπούμε στο League Stage του Conference. Αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν , μόλις επιτευχθεί θα πάμε παρακάτω!
Σίγουρα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, ωστόσο νεοφώτιστη Α Βελγίου είναι καλύτερη από το 70% των επαρχιακών ομάδων της σούπερ λιγκ! Θα σταθώ ότι και η β ομάδα ανταπεξηλθε έξοχα. Μας λείπουν πάρα πολλοί παίκτες όμως για να δούμε αυτό που θέλει κ ο Αλμέιδα.
Η ομαδα σε σχεση με το προηγουμενο παιχνιδι εδειξε πιο φρεσκια, και θα ελεγα πιο ουσιαστικη, παρ'οτι ο αντιπαλος ηταν χαμηλης δυναμικοτητας δεν απουσιαζαν καποια αβιαστα ατομικα λαθη που πρεπει απο τωρα στην προετοιμασια να διορθωθουν και να μηδενιστουν,αλλωστε μην ξεχναμε ποσο αυτα[και οχι μονο] μας στοιχησαν την προηγουμενη περιοδο,εγω μαζι με τους νεοαποκτηθεντες παικτες θα προσθεσω και τον Φερναντες,και αυτο γιατι περσυ λογω σοβαρου τραυματισμου δεν μπορεσε να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ βηθησει την ομαδα με την απιστευτη ποιοτητα που διαθετει,το αναφερω αυτο γιατι πιστευω πολυ στις αγωνιστικες του δυνατοτητες σε συνδυασμο με την ενεργη παρουσια του στην προετοιμασια θετει τις βασεις να απολαυσουμε τον Παολο του Νταμπλ,αλλωστε ειναι ακομη νοπη η γκολαρα ποιημα που εβαλλε στο τελος του τελικου,οπου θα μεινει στην ιστορια για την ασυληπτη ομορφια του,συνεχιζουμε δυνατα,με την ελπιδα οτι τα καλυτερα ειναι μπροστα μας..................Α Ε Κ Α Ρ Α...ΤΕΛΟΣ