Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Παραγγελία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διερεύνηση άσκησης έφεσης για το Μάτι

Αφορά τους 15 που αθώωσε το δικαστήριο


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της προς διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Στην παραγγελία της η κ. Αδειλίνη αναφέρει:

«Προς την κ. Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Παρακαλούμε να διερευνηθεί η αυτεπάγγελτη εκ μέρους σας άσκηση του ενδίκου μέσου της εφέσεως ως προς τους αθωωθέντες με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, καθώς και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες με την ίδια ως άνω απόφαση, τις επιμέρους ποινές που επιβλήθηκαν σ’ αυτούς και τον τρόπο έκτισης εν γένει των ποινών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη».

Η πολύκροτη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι τέλειωσε χθες, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσπούν με οργή στο άκουσμα των ποινών. Ιδιαίτερα όταν ανακοινώθηκε ότι οι έξι ένοχοι θα αφεθούν ελεύθεροι, εξαγοράζοντας τις ποινές τους, κάποιοι εκ των συγγενών προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ μάλιστα κάποιοι εκ των συγγενών πέταξαν καρέκλες, φωνάζοντας «ξεφτίλες» προς τους δικαστές που αποχωρούσαν από την έδρα.

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι, ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ