Απίστευτες μοιάζουν οι δηλώσεις που ακούστηκαν από τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, για τη θέση της γυναίκας και τη γυναικοκτονία σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Livemedia.
Ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος είναι επίσης ψυχίατρος, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση» και γι’ αυτό η κοινωνία θα πρέπει να βρει τρόπους να την αποτρέψει.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες είπε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».
Ο κ.Βαρτζόπουλος αναφερόμενος στα περιστατικά επιθετικότητας από νέους είπε ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα», τόνισε.
«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, αλλά να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του», πρόσθεσε ο Δ. Βαρτζόπουλος.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Σκοταδιστικές αντιλήψεις, ξεπερασμένες εδώ και 60 χρόνια στην επιστήμη! Έλεος!