KΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Απόλλωνας Λεμεσού-Πάφος: 1-1 (1-2)
(Σαγκάλ 70’ πεν.-Τάνκοβιτς 90+4’)
Με το γκολ της καριέρας του στο 90+4, ο Τάνκοβιτς έστειλε την Πάφο στον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία της διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 του αγώνα. Το προβάδισμα στην ομάδα της Λεμεσού είχε δώσει ο Σαγκάλ στο 68' από το σημείο του πέναλτι. Στον τελικό η Πάφος θα συναντήσει την Ομόνοια.
Ο Απόλλωνας είχε τη μεγάλη του στιγμή στην πρώτη φάση του ματς, όταν στο 4ο κι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάρκες, ο Ίβουσιτς απέκρουσε το σουτ του με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο δοκάρι, ενώ η Πάφος «άγγιξε» το γκολ στο 23’ με τον Ζάιρο (μετά από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Βαλακάρι) να φτάνει στο τετ-α-τετ με τον Λέουβενμπεργκ, ο οποίος του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στο 29’ ο Μάρκες απέτυχε για δεύτερη φορά να νικήσει τον πορτιέρο της Πάφου.
Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο και είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο του μισό δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη φάση. Παρ’ όλα αυτά, αφότου στο 56΄ ο Απόλλωνας δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε για ανατροπή του Μαλεκκίδη από τον Ρους, πήρε άλλο στο 68ο λεπτό, όταν μετά από ανατροπή του Μάρκες από τον Ίβουσιτς, ο διαιτητής κλήθηκε στο on-field review κι ακολούθως σφύριξε την παράβαση, με τον Σαγάλ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα δίνοντας το προβάδισμα στους κυανόλευκους κι ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ. Η Πάφος δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ο Απόλλωνας έψαξε περισσότερο το γκολ, όμως μια στιγμή μαγείας του Τάνκοβιτς στο 90+4΄ ήταν αρκετή για να στείλει στον τελικό την παφιακή ομάδα, με τον Σουηδό να σκοράρει με τηλεκατευθυνόμενο σουτ από τα 30 και πλέον μέτρα!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Τι εβαλες ρε ανθρωπε?