Πολλά είχε να πει ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου αναλύοντας και την τοποθέτηση του Εσχάν Χατζισαφί ως στόπερ. Ο προπονητής όχι μόνο έχει απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση (και) του Ιρανού, αλλά τόνισε πως στο μέλλον τον βλέπει σε αυτή τη θέση, του αριστερού στόπερ.
Αναλυτικά ο Αλμέιδα είπε για τον Χατζισαφί:
Για τους τραυματίες κι αν ένιωσε ότι υπήρξε… εφησυχασμός των παικτών του μετά την αποβολή;
«Ξεκινάω με το δεύτερο ερώτημα: Όχι! Οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο δύσκολο όταν ο αντίπαλος μένει με 10 γιατί κλείνεται και το σκορ είναι 0-0. Πάντα είμαστε υποχρεομένοι να κερδίσουμε, αλλά όταν παίζουμε με παίκτη παραπάνω είμαστε πιο υποχρωμένοι. Οι παίκτες έδειξαν υπομονή, έπαιξαν με πάσες. Συνδυαστικό παιχνίδι και από τα άκρα και τη μέση του γηπέδου. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο το ματς θα είχε τελειώσει εκεί».
Μία ημέρα πριν το ματς απόψε τραυματίστηκαν δύο στόπερ στην ίδια προπόνηση! Αυτό σκεφτήκαμε να παίξει ο Χατζισαφί αριστερό στόπερ και ο Κάλενς δεξί. Τα πήγαν καλά. Ο Μουκουντί έχει έναν τραυματισμό εδώ και καιρό διάστημα, έπειτα από την επιστροφή του από την Εθνική δεν τον είχαμε διαθέσιμο. Ο Μήτογλου θα έπαιζε στη θέση του Βίντα. Έχει έναν σπασμό στη γάμπα. Ειχαμε πάρει ήδη την απόφαση να εκτίσει ο Βίντα και όταν προέκυψε το θέμα των τραυματισμών δεν είχαμε χρόνο για άλλη απόφαση. Η θέση που έπαιξε ο Χατζισαφί το βλέπω για το μέλλον! Το ειχα δει και πριν. Είναι συνηθισμένος να κάνει επίθεση
Έχει πολλή τεχνική να παίξει στόπερ. Είναι γρήγορος. Τον βλέπω στο μέλλον σε αυτή τη θέση. Σήμερα υποχρεώθηκα να τον βάλω σε αυτή τη θέση, αλλά τον βλέπω και στο μέλλον».
Αν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για να ανανεώσει ο Χατζισαφί;
«Εχει συμβολαιο αυτό τη στιγμή. Θέλω να περιμένω να τελειώσει αυτή η σεζόν. Να δω πώς θα τελειώσουμε. Γνωρίζουν οι παίκτες ότι είναι σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Κάθε ένας που τελειώνει το συμβόλαιό του θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει. Ο Χατζισαφί είναι μεγάλος επαγγελματίας, πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός συμπαίκτης. Αν μείνω στην ΑΕΚ (σ.σ. μια ατάκα που λέει από την πρώτη του συνέντευξη) έχει πιθανότητες να συνεχίσει».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ο Αλμειδα εκτιμά πολύ τον Χατζισαφι και το έδειξε από τα πρώτα φιλικά όταν ανέλαβε και ίσως είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές επί των ημερών του. Προφανώς εκτός των άλλων εκτιμά την άρτια τεχνική του, που για εμένα είναι ίσως ο καλύτερος στην ΑΕΚ στο κοντρόλ, στην επαφή με την μπάλα και την προώθηση της.
Ο Αλμειδα εκτιμά πολύ τον Χατζισαφι και το έδειξε από τα πρώτα φιλικά όταν ανέλαβε και ίσως είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές επί των ημερών του. Προφανώς εκτός των άλλων εκτιμά την άρτια τεχνική του, που για εμένα είναι ίσως ο καλύτερος στην ΑΕΚ στο κοντρόλ, στην επαφή με την μπάλα και την προώθηση της.
Είπε όσο είμαι προπονητής θρωρώ ότι ο Χατζησαφί έχει πιθανόητες να παίζει στην ομάδα, γιατί μου άρεσε πολύ σαν στόπερ και θα δούμε το καλοκαίρι.
Η κουράδα στην κάλτσα πήγε σε όλους τους αεκτζήδες με το “αν” του Ματίας! Έτσι! Να τους έχεις όλους στην τσίτα!
Τίγρη! Για κανονισέ το.
Αυτό παιδια το λέει από την πρωτη του συνεντευξη. Εννοεί ότι στην ζωή και ειδικά στο ποδοσφαιρο ποτε δεν μπορείς να είσαι 100 ℅ σίγουρος για το τι σου ξημερώνει... Νομίζω είναι η φιλοσοφία ζωης του Αλμέιδα ... Αυριο η ΑΕΚ μπορεί να πει τον αποδεσμευω γιατί μου δίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πχ 100.εκατομ.Τι θα πει όχι!!!!
Κετσε μάθε τι εννοούσε ο Ματίας εάν μείνω στην ΑΕΚ;;;
Πες μας αύριο ότι κάπου χαθήκαμε στην μετάφραση...
τι αν μεινω.....δεκα χρονια κ μετα βλεπουμε......
Το "αν μεινω" που κολλαει?
Τι σημαίνει αν μείνω ρε Αλμέιδα...
Η τελευταία πρόταση με τρόμαξε λίγο...
Λίγο περίεργο ακούστηκε το αν μείνω, του Πελάδο.