Την καλύτερη εμφάνιση για το τέλος, αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα άφησε η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όχι απλά κοίταξε στα μάτια την τεράστια Τουρκία που λίγες βδομάδες πριν είχε κατακτήσει το VNL, αλλά έφτασε μια ανάσα από το α κατακτήσει το 1ο και 3ο σετ. Στις λεπτομέρειες όμως δεν τα κατάφερε, έχασε με 3-0 (24-26, 16-25, 26-28) και έμεινε εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στο φετινό Eurovolley και μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, μια εμφάνιση που αν την είχαν πραγματοποιήσει και στα παιχνίδια με Τσεχία και Αζερμπαϊτζάν δεν υπήρχε περίπτωση να έμεναν εκτός συνέχειας.
Remaining Time-0:12
Fullscreen
Mute
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο η Εθνική μας ομάδα όχι απλά πάλεψε και με το παραπάνω, αλλά βρέθηκε κοντά στην μεγάλη έκπληξη να το κατακτήσει. Τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ προηγήθηκαν με 4-2, με τις Τουρκάλες με ένα 4-0 να κάνουν το 2-6. Οι τυπικά φιλοξενούμενες κρατούσαν μια διαφορά μέχρι και το 18-20 και από εκείνο το σημείο είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ουσιαστικά ήταν σαν να έπαιζε η Ελλάδα με την εντυπωσιακή Βάργκας η οποία ήταν ασταμάτητη. Στο 24-24 η Ανθούλη είχε μια λάθος επίθεση, η Κουβανή που παίζει στην Τουρκία πήρε μετά και τον άσο και έγινε έτσι το 24-26, με την Ελλάδα να κάνει ίσως την καλύτερή της εμφάνιση σε αυτό το Eurovolley, αλλά να μην μπορεί να κατακτήσει το σετ.
Στο 2ο σετ η Τουρκία όσο και να προσπαθούσε η Εθνική ομάδα δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο. Με τις Βάργκας και Καρακούρτ να είναι ασταμάτητες, οι Τουρκάλες πήραν νωρίς ένα προβάδισμα που έφτασε τους 8 πόντους (4-12), το κράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία και έφτασαν με άνεση στο 0-2 παίρνοντας το σετ με 16-25. Στο διάστημα αυτό η Τουρκία έβγαλε τις αρετές που της έδωσαν το VNL πριν λίγες βδομάδες, ενώ η Ελλάδα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο βόλεϊ γυναικών, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντισταθεί όσο και στο πρώτο όπου το έχασε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.
Έχοντας χάσει με χαρακτηριστική ευκολία το 2ο σετ, ελάχιστοι περίμεναν πως η Εθνική μας θα μπορούσε να κοιτάξει και πάλι στα μάτια την σπουδαία Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως το έκανε. Παρότι οι Τουρκάλες προηγήθηκαν και με 13-17, δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σε 17-17, ενώ και μόλις έγινε το 17-19, αντέδρασαν και πάλι άμεσα και πήραν το προβάδισμα με 20-19. Από εκείνο το σημείο είχαμε και πάλι ένα μεγάλο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα στο 26-26 μια λάθος επίθεση της Νικολογιάννη και ένα μπλοκ που δέχθηκε η ίδια παίκτρια έκαναν το 26-28 και όλα τελείωσαν για κια Εθνική που σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω στο ματς αυτό.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

