Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Πρωτοφανής επιχείρηση διάσωσης στη Ρόδο: Οργανωμένες εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων με όλα τα μέσα (VIDEO)

Με λεωφορεία και πλωτά σκάφη εγκαταλείπουν την περιοχή - Εκατοντάδες τουρίστες έχουν φτάσει ήδη στη Λίνδο - 2.000 έχει μεταφέρει μέχρι στιγμής το Λιμενικό


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από τις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. 

Με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των τοπικών αρχών που έχουν επιστρατεύσει δεκάδες λεωφορεία αναμένεται να μετακινηθούν πάνω από 30.000 άτομα σύμφωνα με τον Τέρη Χατζηϊωάννου, Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου. 

Ήδη στη Λίνδο έχουν φτάσει τα πρώτα λεωφορεία που μετέφεραν εκατοντάδες τουρίστες που διέμεναν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής ενώ η Αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 15.000 άτομα έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν.

Στην μετακίνηση εκατοντάδων τουριστών στην Λίνδο αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Νατάσσα Παμπρη.
 

Ο Αντώνης Μπέρδης πρόεδρος ΚΤΕΛ Ρόδου αναφέρει ότι διατέθηκαν 15 λεωφορεία για την μεταφορά των εγκλωβισμένων τουριστών

Η επιχείρηση του Λιμενικού

Σε εξέλιξη είναι ταυτόχρονα και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπο το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 2.000 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του Λειμινικού Νίκου Αλεξίου στο OPEN. 

Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού γίνονται από το Κιοτάρι όπου οι τουρίστες μεταφέρονται στον Κάλαθο.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο. Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος. Επίσης δεσμεύτηκε και διατίθεται πλοίο της Blue Star για να φιλοξενήσει πολίτες.

Από το Λιμενικό Σώμα/Υπουργείο Ναυτιλίας:  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Αλεξίου «ο μεγαλύτερος όγκος των ανθρώπων έχει ήδη απομακρυνθεί».

Πηγή: protothema 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ