Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κι άλλο βραβείο για τον Κυνόδοντα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η πολυβραβευμένη ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε μία ακόμη τιμητική διάκριση, το πρώτο βραβείο (Kingfisher Award) στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας (LIFFe).

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ τόνισε ότι η ταινία δημιουργεί σπάνια ατμόσφαιρα ανησυχίας και ότι το μήνυμά της διαβιβάζεται με ανηλεή αμεσότητα, ωστόσο αφήνει ένα παράθυρο για διαφωνίες.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο υπεύθυνος για την επιλογή των ταινιών για το Φεστιβάλ, Αμερικανός Τσάρλι Κόκεϊ, ο Νορβηγός διανομέας ταινιών Φρανκ Λ.Στάβικ και ο Σλοβένος συγγραφέας και σκηνοθέτης Γκόραν Βοϊνοβιτς.

Το βραβείο του κοινού απονεμήθηκε στην ταινία κινουμένων σχεδίων Technotise-Edit & I του Σέρβου σκηνοθέτη Αλέκσα Γκάγιτς.

Η κριτική επιτροπή τίμησε επίσης με δύο ειδικές μνείες τη μεξικανική ταινία To the Sea του Πέδρο Γκονζάλες Ρούμπιο και μία συμπαραγωγή Κολομβίας, Ολλανδίας-Γερμανίας-Αργεντινής, την ταινία The Wild Journeys του Κίρο Γκουέρα.

Το βραβείο FIPRESCI, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου απέσπασε η ταινία της Βρετανίδας Σαμάνθα Μόρτον The Unloved.

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρούς μήκους δόθηκε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Μπερνάρτν Ατάλ για το έργο του A Bike Ride.

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ