Έχει σχολιαστεί πολύ, το πόση βοήθεια παίρνει η ΑΕΚ από τους ξένους παίκτες της, σε σχέση με τους γηγενείς. Στο νικηφόρο 68-59 επί της Ρέτζιο Εμίλια την Τετάρτη (07/12) στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 5η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Basketball Champions League, η συνεισφορά των Ελλήνων ήταν καταλυτική, αφού βρήκαν χώρο και χρόνο συμμετοχής, βγήκαν μπροστά και έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» τον Ηλία Καντζούρη.
Αξίζει να σταθεί κανείς, σε τέσσερις παίκτες. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Φλιώνης, Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Παπαδάκης και Ανδρέας Πετρόπουλος. Όλοι τους, έβγαλαν ενέργεια, πολύ πάθος και ένταση. Ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και αποτέλεσαν τον βασικό λόγο που η ΑΕΚ γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλεψαν για κάθε κατοχή και ξεσήκωσαν την κερκίδα με την ψυχή που έβγαλαν, ενώ στην επίθεση βοήθησαν όσο χρειάστηκε.
Στο ματς απέναντι στους Ιταλούς, βρήκαν παραπάνω χρόνο συμμετοχής από τα συνηθισμένα, με δεδομένο ότι έλειπε ο τραυματίας, Γιάνις Στρέλνιεκς, ενώ αποχώρησε «λαβωμένος» και ο Τιμ Φρέιζερ, που εμφάνισε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους. Ειδικά το δεύτερο, δηλαδή η απουσία του Φρέιζερ, φαίνεται ότι ωφέλησε την ΑΕΚ, γιατί χωρίς την παρουσία του Αμερικανού στην πεντάδα, η ομάδα έγινε καλύτερη στην άμυνα και μέσω αυτής, μπόρεσε να βρει ρυθμό και στην επίθεση και να κερδίσει το ματς. Ο Φλιώνης ως συνήθως έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, ειδικά πάνω στους Τσιντσιαρίνι και Βιτάλι. Όσον αφορά στον Τσιντσιαρίνι, ο Κόνιαρης τον «έσβησε» στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που «έκοψε στα δύο», το παιχνίδι των Ιταλών, που βγήκαν εκτός ρυθμού.
Ας δούμε όμως και με αριθμούς, τι ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι παίκτες της ΑΕΚ. Ο Φλιώνης έπαιξε για 20 λεπτά (20:10’’) και είχε 3 πόντους (1/2β., 1/1δ.), 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 1 αμυντικό ριμπάουντ. Ο Παπαδάκης σε μόλις 9 λεπτά (09:26’’) πρόλαβε να έχει 4 πόντους (2/2δ., 0/3τρ.), 6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ο Πετρόπουλος σε λιγότερο από 13 λεπτά (12:43’’) είχε 4 πόντους (2/2β., 1/1δ., 0/2τρ.) και 3 αμυντικά ριμπάουντ. Όσο για τον Κόνιαρη, αγωνίστηκε για 14 λεπτά (14:19’’) και είχε 2 πόντους (1/1δ.), 1 αμυντικό ριμπάουντ και 1 ασίστ. Είναι περιττό να πούμε ότι όλοι τους, έβγαλαν άμυνες που δεν φαίνονται στη στατιστική.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!


Δεν μπορώ να πω ότι οι Έλληνες που έχουμε είναι στο επίπεδο που θα άρμοζε στην ομάδα μας , ούτε καν στο επίπεδο Ελλήνων παικτών προηγουμένων ετών της ομάδας αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση και για πέταμα . Το βασικό πρόβλημα μέχρι χτες ήταν ο δισταγμός ή το έλλειμα εμπιστοσύνης του προπονητή προς την πλειοψηφία του Ελληνικού κορμού μας . Χτες η αλλαγή της προπονητικής αυτής στάσης στο 2ο ημίχρονο είναι πιθανό να οφειλόταν στην απουσία του Στρέλνιεκς και στον τραυματισμό... ΣΥΝΕΧΕΙΑ του Φρέιζιερ . Αν και για να είμαι δίκαιος και στο παιχνίδι με τον Προμηθέα παρατήρησα ότι προσπάθησε ο προπονητής να βάλει παραπάνω στο παιχνίδι τους Έλληνες παίκτες . Ελπίζω να είναι μόνιμη αυτή η αλλαγή προσέγγισης γιατί μόνο με πλήρη αξιοποίηση του όλου ρόστερ , με τις αδυναμίες του έστω , μπορεί να έρθει αγωνιστική βελτίωση . Η ομάδα ξεκίνησε καλά την σεζόν βασιζόμενη αποκλειστικά στους 6 ξένους της και πήγαινε πολύ καλά αλλά ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσαν να βγάλουν 6 άτομα + ο Ξανθόπουλος την σεζόν . Η αγωνιστική πτώση θεωρώ ότι σε αρκετά μεγάλο βαθμό οφειλόταν και σε αυτό . Οι αδυναμίες των ξένων μπορούν να δουλευτούν ή στην τελική αν υπάρξει η οικονομική άνεση μπορούν να γίνουν και αλλαγές , αλλά η σεζόν όπως και να έχει θα πρέπει να βγει με αυτούς του Έλληνες που έχουμε και οφείλει ο προπονητής να καταφέρει να πάρει το μέγιστο από όσα μπορούν να προσφέρουν και να τους δώσει το δικαίωμα στα αγωνιστικά λεπτά , στις προσπάθειες και στα λάθη . Γιατί δεν ήταν και σωστή προπονητικά η προσέγγιση που είχε , να βάζει Έλληνα παίκτη και στο πρώτο λάθος ή άστοχο σούτ να αποσύρονται στον πάγκο . Γινόταν κατά κόρον αυτό , ειδικά στον Πετρόπουλο και στον Φιλιππάκο . Πρέπει επίσης να καταφέρει να βάλει στο παιχνίδι και τον Περσίδη . Είναι πολύ κακό να συμμετέχει στην 12αδα σαν θεατής . Δεν είναι 18χρονος . Είναι ενας παίκτης με μια σχετική εμπειρία στην α1 με αγωνιστικό χρόνο και συμπαθητικά νούμερα στο Λαύριο και σε μια θέση που αν μη τι άλλο είναι αμαρτία να μην μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε . Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ελπίδες για μια ικανοποιητική σεζόν είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και τους 15 παίκτες του κλάμπ . Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα της Α1 που δεν έχουμε κανέναν παίκτη στην 12αδα τύπου 17 χρονών , αν εξαιρέσεις γαυροβάζελους , και πρέπει αυτό το πράγμα να το κάνουμε αγωνιστικό πλεονέκτημα . Παίζαμε με τον Άρη που ήρθε στα Λιόσια με 7 παίκτες λόγω και τραυματισμών και αντί να έχουμε μέσα συνέχεια αλλαγές να τους τρέχουμε 40 λεπτά , ειδικά στην άμυνα , βασιστήκαμε σε 8 παίκτες επίσης .
Βγηκε ο Φρειζερ που παντα μα ΠΑΝΤΑ κατεβαινει το μισο στο οριο δλδ στα 16 δευτερολεπτα και σπαταλαει διχως λογο 3-4 πολυτιμα δευτερολεπτα και που κραταει και αλλα 2-3 παραπανω σε σετ επιθεση την μπαλα με αποτελεσμα να εχουμε 10 για να βγαλουμε ενα πλει και οταν δε μας καθεται να μην εχουμε εναλλακτικη και αμεσως η ομαδα ως δια "μαγειας" βρηκε λυσεις επιθετικα! Ειλικρινα αυτο που ανεφερα δεν υπαρχει ανθρωπος στον παγκο που να το επισημανει; Καθονται και κοιτανε ποσα δευτερολεπτα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ παιζει ο καθε παιχτης για να τον κανουν με το ρολοι αλλαγη(!) και το καθε κουλο στατιστικο και κατι τοσο οφθαλμοφανες δεν το βλεπουν; Για να μην πω οτι βγηκε και αποκτησαμε λιγο αμυνα στην περιφερεια, αυτο ειναι αλλο και αυτο οκ το ξερουν και το λενε ολοι αλλα ειναι κατι που δυστυχως δε διορθωνεται, το πρωτο ομως ειναι απαραδεκτο, πραγματικα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πω εγώ ,γτ τόσο καιρό ήταν αφαντοι ..δυστυχώς !!
Πάμε ρε ελληνόπουλα ,Πάμε ρε ΑΕΚΑΡΑΑΑ
Τα παιδιά αυτά είναι άριστοι παίκτες και σπουδαίοι ρολίστες. Ο κόουτς θα έπρεπε να τους εμπιστεύεται και να τους αξιοποιεί περισσότερο κατά την άποψη μου. Αυτοί «πονάνε» την ομάδα πολύ περισσότερο και τα δίνουν όλα όταν είναι στο παιχνίδι