Quantcast
NEWS
1 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η UEFA θέλει να μειωθεί η χρήση του VAR

Στόχος να είναι μικρότερη η παρέμβαση του Video Assistant Referee


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2026, ο επικεφαλής διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, έχει καλέσει σε συνάντηση τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Athletic, κεντρικό θέμα στη συνάντηση θα είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία του VAR, καθώς απώτερος στόχος είναι να παρεμβαίνει μόνο στα πιο ξεκάθαρα λάθη που συμβαίνουν στα παιχνίδια.

Ο Ρομπέρτο Ροσέτι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει "να οδηγηθεί προς αυτή την κατεύθυνση των μικροσκοπικών παρεμβάσεων VAR".

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής διαιτητών της UEFA πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι ξεχάσαμε τον λόγο για τον οποίο εισήχθη το VAR. Στις αντικειμενικές αποφάσεις είναι φανταστικό. Για ερμηνείες, η υποκειμενική αξιολόγηση είναι πιο δύσκολη.

Γι’ αυτό αρχίσαμε να μιλάμε για ξεκάθαρα και προφανή λάθη".

Αυτή τη σεζόν η Premier League έχει το χαμηλότερο ποσοστό παρέμβασης VAR, 0,275 ανά παιχνίδι.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι η Bundesliga και η La Liga ακολουθούν με 0,38 παρεμβάσεις ανά παιχνίδι, η Serie A με 0,44 και η Ligue 1 με 0,47.

Στο Champions League, οι παρεμβάσεις έχουν ποσοστό 0,45 ανά παιχνίδι.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ