Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τσιτσιπάς: Δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη διαδρομή που διήνυσε για να φτάσει στους φετινούς ATP Finals και ξεκαθάρισε πως η χρονιά πήγε πολύ καλύτερα από όσο θα περίμενε


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

«Είμαι αποφασισμένος και έχω το προνόμιο να μάχομαι για τη θέση του κορυφαίου στον κόσμο. Ήταν πάντα όνειρο για μένα, από όταν ήμουν παιδί», ανέφερε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Για την πιθανότητα να κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν είπε: «Θα σημαίνει πάρα πολλά. Θα είναι φανταστικό. Θα προσπαθήσω να είμαι χαλαρός, να απολαύσω τη διαδρομή και να μη σκέφτομαι τον προορισμό, αφού το ταξίδι είναι αυτό που σημαίνει πολλά. Το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω το παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό από την εμμονή με τον τίτλο του Νο1 στον κόσμο, που μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί να έρθει αργότερα… Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ».

Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, σχολίασε: «Νιώθω πολύ καλά με το σώμα και το παιχνίδι μου. Χαίρομαι που είμαι εδώ για να παλέψω για κάτι πολύτιμο σε μια τέτοια διοργάνωση. Κέρδισα τη θέση μου παίζοντας συνεπές τένις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με καλά αποτελέσματα σε όλες τις επιφάνειες. Κατέληξε καλύτερα από ό,τι περίμενα και είμαι χαρούμενος που είμαι ένας από τους οκτώ καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Για την επιστροφή από την επέμβαση στον ώμοστην αρχή της σεζόν: «Δεν σκεφτόμουν τα καλύτερα εκείνη την περίοδο, το μυαλό μου ήταν στο πώς θα επανέλθω πιο δυνατός. Ειλικρινά, δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς. Νόμιζα ότι θα ανέβω στη διάρκεια της σέζον, ίσως στα μέσα των τουρνουά σε χωμάτινες επιφάνειες. Ο γιατρός μου έλεγε ότι ίσως χρειαστεί χρόνος.

Κατάφερα να παίξω καλό τένις στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, παίζοντας χωρίς να έχω προσδοκίες, θα έλεγα. Συνέχισα να συγκεντρώνω βαθμούς στην αρχή της σεζόν και αυτό αποτέλεσε ένα σημάδι, μια εικόνα του που βρισκόμουν στο παιχνίδι μου, ότι δεν έπρεπε να κάνω πίσω. Ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω
».

Όσο για τον όμιλο του στα ATP Finals, όπου κληρώθηκε μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ, είπε: «Δεν θα είναι εύκολο, ε; Αυτές οι διοργανώσεις είναι απαιτητικές, η ένταση είναι στα ύψη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, δεν έχει καμία σημασία. Όλοι αυτοί που παίκτες μπορούν να παίξουν, είμαστε στα ίσα. Μέχρι να βγούμε στα κορτς, έχει σημασία η ψυχολογία και η σκληρή δουλειά που πρέπει να καταθέσεις, για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ