Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Σκοτεινά» πλοία εντοπίστηκαν κοντά στους αγωγούς Nord Stream πριν τις διαρροές

Το ζήτημα ερευνά το ΝΑΤΟ υπό το φόβο σαμποτάζ


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

 

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει ο ιστότοπος Wired σχετικά με τη διαρροή στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream-2. Ο ιστότοπος επικαλείται ανάλυση που έκανε η εταιρεία SpaceKnow, σύμφωνα με την οποία λίγες μέρες πριν σημειωθεί η διαρροή δύο πλοία με απενεργοποιημένους τους ραδιοφάρους εμφανίσθηκαν σε απόσταση τριών μιλίων από τα σημεία που βρίσκονται οι γραμμές των αγωγών φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας παρακολούθησης δορυφορικών δεδομένων SpaceKnow, τα δύο «σκοτεινά πλοία», μήκους 95 έως 130 μέτρων το καθένα, πέρασαν σε απόσταση αρκετών μιλίων από τα σημεία διαρροής του Nord Stream 2.

«Εντοπίσαμε κάποια σκοτεινά πλοία, δηλαδή σκάφη σημαντικού μεγέθους, που περνούσαν από την περιοχή ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Τζέρι Γιαβορνίτσκι, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της SpaceKnow.

«Είχαν απενεργοποιημένους τους αισθητήρες εντοπισμού τους, δηλαδή δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την κίνησή τους, και προσπαθούσαν να κρατήσουν τις πληροφορίες για τη θέση τους και τις γενικές πληροφορίες τους κρυφές από τον κόσμο», προσθέτει ο Γιαβορνίτσκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πλοία κατέστη δυνατόν να εντοπισθούν, αφού αναλύθηκαν φωτογραφίες που ελήφθησαν από μερικούς δορυφόρους.

Μόλις η SpaceKnow ταυτοποίησε τα πλοία, ενημέρωσε για τα συμπεράσματά της τους επίσημους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ που ερευνούν τα συμβάντα στον Nord Stream.

Σύμφωνα με τον Γιαροβίτσκι, οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ ζήτησαν από την εταιρεία πρόσθετες πληροφορίες.

Το χρονικό των διαρροών

Στις 26 Σεπτεμβρίου, σε δύο τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 σημειώθηκαν διαρροές αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, βορειοανατολικά του νησιού Μπόρνχολμ.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε διαρροή σε μια από τις γραμμές του αγωγού Nord Stream 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας νοτιοανατολικά του νησιού. Σεισμολογικοί σταθμοί στη Σουηδία και τη Δανία κατέγραψαν ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις στην ίδια περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό «συμμετείχε στο σχεδιασμό, την παροχή και την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου για την υπονόμευση των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι είχαν συμφέρον να σαμποτάρουν τον αγωγό Nord Stream.

 

Πηγή ΦΩΤΟ: Pjotr Mahhonin




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ