Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Νική επί της Ζάλγκιρις για το 2Χ2 του Ολυμπιακού

Με τον Σάσα Βεζένκοβ να κάνει ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζάλγκιρις Κάουνας (90-80) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ και έκανε το 2/2 στη EuroLeague της σεζόν 2022/23


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

EUROLEAGUE 2η Αγωνιστική

Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις Κάουνας 90-80

ΓΗΠΕΔΟ: ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (14/10) νίκησε τη Ζάλγκιρις (90-80) στο άδειο λόγω τιμωρίας Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Βεζένκοφ τελείωσε τηνν αναμέτρηση με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον Φαλ να είχε 16π., τον Σλούκα 15π. με 6 ασίστ και τον Λαρεντζάκη να προσθέτει άλλους 15π., μαζί με εξαιρετικές άμυνες στα τελευταία λεπτά.

Από τους Λιθουανούς, που υποχώρησαν στο 0-2, ξεχώρισε ο Μπραζντέικις με 21 πόντους

Με τους Γουόκαπ, Κάναν, Βεζένκοβ, Πίτερς, Φαλ άνοιξε το ματς ο Μπαρτζώκας, που είδε τον Σμιτς να σκοράρει επτά γρήγορους πόντους για το 2-9 στο τρίτο λεπτό, αλλά τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού να απαντάει με εννέα δικούς του για το 14-11 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Γουόκαπ έκανε ασύλληπτη δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, όμως οι Λιθουανοί άντεχαν χάρη στα μακρινά τους σουτ για το 18-21 του δεκαλέπτου.

Με τον Λαρεντζάκη να δίνει πνοή στο σκοράρισμα, με φλότερ και τρίποντο από τη γωνία, οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά (24-23 στο 12') στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο Βεζένκοβ πήρε φάσεις, όμως το ίδιο έκανε και ο Μπραζντέικις που με τη δύναμή του έφτασε τους 11 πόντους για να μειώσει στον έναν (31-30). Το ματς δεν ήταν πολύ ποιοτικό, με άδειες εξέδρες δεν ήταν εύκολο να βρουν ρυθμό οι παίκτες του Ολυμπιακού, ακόμη κι έτσι όμως για τον Βεζένκοβ όλα έμοιαζαν εύκολα καθώς με δικές του προσπάθειες και με γκολ-φάουλ έφτασε η διαφορά στους οκτώ (41-33) πριν ο Λαρεντζάκης γράψει το 44-35 του ημιχρόνου.

Βεζένκοβ και Γουόκαπ έκαναν θραύση και στο ξεκίνημα του β' μέρους, πριν ο Φαλ βάλει γκολ-φάουλ για το 52-45 στο 24', όταν η Ζάλγκιρις προσπάθησε να ανεβάσει την ένταση στην άμυνά της. Ο Γουόκαπ με τρίποντο (57-48) συνέχισε να κάνει μαγικά πράγματα, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, μάτσαρε την ένταση των Λιθουανών όποτε εκείνοι προσπαθούσαν να ισορροπήσουν τον αγώνα και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +9 (67-58) για να παραμείνει το αφεντικό του αγώνα.

Ένα "νεκρό" τρίλεπτο στο ξεκίνημα της τέταρτης βοήθησε τη Ζάλγκιρις να μείνει κοντά, όμως ο Σλούκας έβαλε γκολ-φάουλ για το 70-61 και στη συνέχεια οι Βεζένκοβ (γκολ-φάουλ) - ΜακΚίσικ έτρεξαν ένα σερί 5-0 για το 81-70 που έκρινε το ματς σχετικά νωρίς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 44-35, 67-58, 90-80

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κάναν (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Λαρεντζάκης 15 (2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 16 (6/9 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 15 (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 11/12 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Βεζένκοβ 23 (6/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπόλομποϊ, Πίτερς 6 (1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή), Μπλακ, ΜακΚίσικ 5

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Μακσβίτις): Έβανς 14 (3), Λεκαβίτσιους 4, Χέιζ 6 (2/7 δίποντα), Σμιτς 10 (2), Μπιρούτις, Λουκοσιούνας, Μπραζντέικις 21 (7/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντίμσα 3 (1), Κάβανο 12 (4/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπουτκεβίτσιους 5 (1), Ουλάνοβας 5 (1)




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ