Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ιαπωνίας, o Ιτάρου Νακαμούρα, αφού αναγνώρισε ελλείψεις στην προστασία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 8 Ιουλίου στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Αποφασίσαμε να αναδιοργανώσουμε την ομάδα μας και να εκκινήσουμε από νέες βάσεις όσον αφορά τις αποστολές ασφαλείας και γι' αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου», δήλωσε ο Νακαμούρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, και ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάρα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκαν λεπτομερώς τα πορίσματα της έρευνας για τα κενά στην προστασία του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Σίνζο Άμπε υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από πυρά πυροβόλου όπλου στις 8 Ιουλίου στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Νάρα, στη δυτική Ιαπωνία. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη αυτή την ημέρα της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού θεωρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σωματοφύλακες θα μπορούσαν να έχουν σώσει τον Άμπε, θωρακίζοντάς τον ή τραβώντας τον από την κατεύθυνση των πυρών τα 2,5 δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν ανάμεσα σε άστοχο πυροβολισμό και τον δεύτερο μοιραίο γύρο πυροβολισμών, δήλωσαν στο Reuters οκτώ ειδικοί σε θέματα ασφαλείας που εξέτασαν το βίντεο από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης, κατηγορούσε τον πρώην πρωθυπουργό για δεσμούς με την Ενωτική Εκκλησία, μια θρησκευτική ομάδα γνωστή και ως «αίρεση Μουν», στην οποία είχαν ενταχθεί η μητέρα και η αδερφή του.

 

Πηγή ΦΩΤΟ: CSIS




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ