Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ παίζουν στη Ράχη Άρτας για τον Σύλλογο «Αγκαλιά»

Σημαντικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα, δίνουν στις 2 Ιουλίου 2022 οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Θα παίξουν στην Ράχη Άρτας, με τους αντίστοιχους του ιστορικού Αίαντα, για τον Σύλλογο «Αγκαλιά», που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο Ράχης και θ’ αρχίσει στις 6.30μ.μ. 

Έκτακτη ειδική συνεργασία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Το τέλος εποχής στη δράση της προηγούμενης διοίκησης του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ, γράφεται το Σάββατο 2 Ιουλίου στη Ράχη Άρτας. Από τη νέα περίοδο οι εκλεγέντες στο νέο συμβούλιο, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο Γιώργο Καραφέσκο και γνώμονα την ανάδειξη του μεγαλείου της ΑΕΚ, καλούνται να κάνουν πράξη το όραμα των βετεράνων της «κιτρινόμαυρης» ομάδας. Όραμα για ένωση όλων των δυνάμεων, «καθαρό» Σύνδεσμο και αλλαγή στην οργανωτική δομή λειτουργίας του. Επιθυμία των νέων διοικούντων, που ως νεαρότεροι σε ηλικία, έχουν και «φρέσκιες» ιδέες, να επιστρέψουν όλοι οι βετεράνοι κοντά στον Σύνδεσμο και να αναδείξουν τη μεγαλοπρέπεια, που «κουβαλάνε» στις πλάτες τους οι βετεράνοι της ομάδας, οι οποίοι «έγραψαν» την ιστορία της ΑΕΚ. Και σ΄ αυτό εστιάζουν τις δυνάμεις τους κυρίως οι δύο αντιπρόεδροι της νέας διοίκησης Ηλίας Ατματσίδης και Λύσσανδρος Γεωργαμλής. 

Στη Ράχη Άρτας λοιπόν, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα  χωριά του Δήμου Αρταίων με 570 μόνιμους κατοίκους που απελευθερώθηκε ανάμεσα στις 6 και 9 Οκτωβρίου 1912, όταν τα πρώτα ελληνικά τάγματα, πέρασαν τη γέφυρα της Άρτας, θα βρεθούνε στις 2 Ιουλίου 2022 οι βετεράνοι άσοι της «Ένωσης». Εκεί, θα αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους του τοπικού Αίαντα. Ομάδας, που ιδρύθηκε το 1957, τις περιόδους 1970 και 1971, ήταν αήττητη στο Πανηπειρωτικό Πρωτάθλημα, την περίοδο 1984-85 αγωνίστηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ  το 1986, αγωνιζόμενη στη Γ΄ Εθνική, πήρε το Κύπελλο ήθους.

Το παιχνίδι στη Ράχη, το γήπεδο της οποίας διαθέτει φυσικό χόρτο, «έκλεισε» ο Λάμπρος Γεωργιάδης. Ο νέος γενικός γραμματέας του Συνδέσμου βετεράνων, πριν περίπου τρείς μήνες και ενώ ήταν γραμματέας, στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συνδέσμου βετεράνων ΑΕΚ, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Παύλου Δράκου που είναι εκ των ιδρυτών της ομάδας βετεράνων του Αίαντα Ράχης και ειδικεύεται να διοργανώνει τουρνουά βετεράνων. 

Ο κ. Παύλος Δράκος, που έχει αγωνιστεί με τα «κιτρινόμαυρα» στον αγώνα των βετεράνων της ΑΕΚ με τους επίλεκτους Κέρκυρας, το Νοέμβριο του 2021  επικοινώνησε με τον Λάμπρο Γεωργιάδη, γνωρίζοντας, ότι οι βετεράνοι της ΑΕΚ, δίνουν αγώνες για φιλανθρωπικό σκοπό.

Του είπε ότι θέλουν να κάνουν ένα αγώνα με την ΑΕΚ, για να ενισχύσουν τους σκοπούς λειτουργείας του Συλλόγου Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτα «Αγκαλιά» που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και ο Λάμπρος, που ως καθηγητής Μέσης εκπαίδευσης, είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα, που αφορούν τα παιδιά, αποδέχτηκε την πρόσκληση. Και έκανε τον δικό του αγώνα, για να πάνε στην Άρτα καταμεσής καλοκαιριού κι ενώ για πολλούς υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, άσοι, που έχουν γράψει ιστορία στην ΑΕΚ. Όπως οι Λάκης Νικολάου, που μπορεί να παραιτήθηκε από τη νέο εκλεγείσα διοίκηση του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, αλλά συνεχίζει την αγωνιστική του προσφορά στην ομάδα και δέχτηκε την πρόσκληση του Πρεβεζάνου πρώτου σκόρερ των βετεράνων της ομάδας. Αλλά και του Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο γήπεδο της Ράχης βοηθώντας τον Αίαντα στο αγώνα, που είχε δώσει τον Αύγουστο του 2021 για φιλανθρωπικό σκοπό με τον Παναιτωλικό. Και ακόμη του Τάκη Καραγκιοζόπουλου. Ο «Mister Πρωτάθλημα 1989» ως νέος ταμίας στη νέοεκλεγείσα διοίκηση των βετεράνων (σ.σ. πήρε στη διοίκηση την θέση του Λάκη Νικολάου, που παραιτήθηκε και ανέλαβε το νευραλγικό πόστο διαχείρισης του ταμείου), ελπίζει σε καλύτερες ημέρες για τον Σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ.

Χρ. Βασιλόπουλος: «Νέα αρχή με όλους μας ενωμένους και δίπλα στον Σύνδεσμο»

Και είναι ομόχνοτος με τον  Χρήστο Βασιλόπουλο , που είναι ο νέος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και πρώην συμπαίκτη του, με τον οποίο μάλιστα, συμμετείχαν στην κατάκτηση των Πρωταθλημάτων 1988-89, 1991-92 και 1992-93. Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Σύνδεσμος βετεράνων ΑΕΚ , με την εκλεγείσα από τις 27 Ιουνίου 2022 διοίκηση κάνει «νέα αρχή». Με σεβασμό στο πρόσωπο του προέδρου Γιώργου Καραφέσκου και σκοπό να ενωθούν όλες οι δυνάμεις, αφού κανένας δεν περισσεύει και όλοι πρέπει να έλθουν δίπλα στον Σύλλογο. «Για να πετύχουνε στους στόχους μας ως νέα διοίκηση, πρέπει όλοι οι παλαίμαχοι να είμαστε μια γροθιά. Κάνουμε μια νέα αρχή και στην προσπάθεια που θα κάνουμε, κανένας δεν περισσεύει. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αφού ως νέα διοίκηση, έχουμε όραμα για τον Σύνδεσμο για να αναδειχθεί το μεγαλείο της ΑΕΚ, μέσω της δράσης των βετεράνων και των στόχων που φιλοδοξούμε ως νέα διοίκηση, να πετύχουμε με τη δράση μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Βασιλόπουλος.
Αποστολή με εκπλήξεις 

Ομόχνοτος στις απόψεις με τον Χρήστο Βασιλόπουλο ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, που συμμετέχει στο κουαρτέτο των άσων που προαναφέραμε, στην αποστολή για τη Ράχη. Μια αποστολή, που συμμετέχει  μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Παπακωστούλης. Ο 51χρονοις άσος από τη Λάρισα, πήρε Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ την περίοδο 1988-89 και επιστρέφει στις αγωνιστικές δραστηριότητες των βετεράνων της ΑΕΚ μετά τον αγώνα που είχαν δώσει με την αντίστοιχη των ΣΤΑΣΥ  τον Ιούνιο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Ντανιέλ Μπατίστα. Συμμετέχουν ακόμη οι  Χρήστος Λουκίνας, που πήρε Πρωτάθλημα με την ΑΕΚ το 1992 και Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, που ως κεντρικός αμυντικός συμμετείχε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος 1994. Με την ΑΕΚ, η αποστολή της οποίας, θ αναχωρήσει στις 9πμ, με πούλμαν των διοργανωτών μπροστά από την «Άγια Σοφιά ΟΠΑΠ Arena», θα συμμετέχουν και οι Μιχάλης Καρούσης, Μάρκος Μυλωνάς, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Σταύρος Παππάς, Σωτήρης Μπουγλάς, Φώτης Μπάλαρης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Θανάσης Σαρκίρης, Νίκος Μανδηλαράς Σωτήρης Γιδόπουλος, ενώ πιθανά να έλθει και ο Πάνος Στυλιανόπουλος. Επίσης, από τα Τρίκαλα, αναμένεται να έρθουν οι Βαγγέλης Παραπραστανίτης και Γιώργος Μουρίκης, ενώ είναι πιθανή και η συμμετοχή των Χρήστου Αρδίζογλου, και Μιχάλη Πιθαρούλη.

 

Με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καφαφέσκο

Οι προαναφερθέντες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Καραφέσκο, και τον υπεύθυνο εκδηλώσεων Μιχάλη Σιμιγδαλά, που έχουν την δική τους ξεχωριστή προφορά στην ΑΕΚ και φυσικά τον ίδιο τον Γεωργιάδη, θα αποτελέσουν τα «βαριά χαρτιά» της «κιτρινόμαυρης» αποστολής στην Ράχη. Για τον γεννημένο στις 8 Δεκεμβρίου 1946 Γιώργο Καραφέσκο, να αναφέρουμε ότι ξεκίνησε από τα Μυκονιάτικα των Αγίων Αναργύρων και έμεινε στην ιστορία της ΑΕΚ ως ο «μπέμπης», αφού δεν ήταν καν 18 χρονών, όταν το 1966 έκανε την πρεμιέρα του στην «επαγγελματική» ομάδα της ΑΕΚ. Υπηρέτησε τους «κιτρινόμαυρους» από το 1959-60 όταν συμμετείχε στην ομάδα τσικό, μέχρι το 1974 και στο διάστημα 1965-74 είχε 206 συμμετοχές με 26 γκολ στην ΑΕΚ. Για τον 76χρονο άσο, να επισημάνουμε ότι με την ΑΕΚ, που την τίμησε 15 χρόνια, κατέκτησε ως εφηβο-ερασιτέχνης τέσσερα Πρωταθλήματα Αθηνών και δύο Ελλάδος, ενώ ως «επαγγελματίας» είχες μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση των Πρωταθλημάτων 1967-68 και 1970-71,  όπως και του Κυπέλλου της περιόδου 1965-66. Για τον Γιώργο Καραφέσκο, να αναφέρουμε ότι δύο φορές, δώρισε στο υπό σύσταση Μουσείο Ιστορίας της «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ Αrena» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, προσωπικά αντικείμενα από την συλλογή του. Όσον αφορά στον Μιχάλη Σιμιγδαλά, να αναφέρουμε, ότι ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής, προωθήθηκε από τον αείμνηστο Γιώργο Νταισπάγκο το 1965 στην πρώτη ομάδα και στο παλμαρέ του μέχρι το 1969, που αποχώρησε είχε 17 συμμετοχές και δύο γκολ.  Βρισκόμενος στο ρόστερ του «δικεφάλου» κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1967-68 και το κύπελλο του  1965-66.

 

Κώστας Θέμελης: «Τιμή μας που θα φιλοξενήσουμε την ΑΕΚ»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Αίαντα Ράχης και από αυτούς που… έτρεξαν την εκδήλωση, Κώστας Δ. Θέμελης, αναφέρθηκε στον αγώνα και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Για εμάς στον Αίαντα Ράχης, αποτελεί τιμή, ότι θα φιλοξενήσουμε τους βετεράνους της ΑΕΚ στο χωριό μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι ένα γεγονός για εμάς και το χωριό μας, μέσα από το οποίο θα γιορτάσουμε εκτός των άλλων και την επιστροφή της ομάδας μας στην Α΄ Κατηγορία, που αήττητη με 58 βαθμούς 19 νίκες μια ισοπαλία και 70-13 γκολ, πήρε την πρώτη θέση. Και επειδή αποτελεί πολύ σημαντικό για εμάς, τυπώσαμε ειδικές συλλεκτικές φανέλες, με τις οποίες θ΄ αγωνιστούμε. Οι Γεωργιάδης και Μπατίστα, έχουν παίξει και στο παρελθόν με την ομάδα βετεράνων του Αίαντα, που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, όμως ήδη πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει αρκετά, για να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία και να τιμήσουμε την ιστορία της ομάδας μας. Για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ενεργοποιηθήκαμε όλοι οι βετεράνοι του Αίαντα. Καταφέραμε να έχουμε 26χορηγούς, για να καλύψουμε τα έξοδα των επίτιμων καλεσμένων μας αλλά και να βοηθήσουμε στον σκοπό τέλεσης του αγώνα, που είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτα «Αγκαλιά», μας τόνισε μεταξύ άλλων.

Η  αποστολή  των γηπεδούχων του Αίαντα

Η αποστολή των βετεράνων του Αίαντα Ράχης αποτελείται από τους Κώστα Δ. Θέμελη, Θωμά Δημητρίου, Βασίλη Κατσιμίκα (τερματοφύλακες)Νικόλαο Μπουλά, Σταύρο Θέμελη, Θεοφάνη Κατσινίκα, Παντελή Κοτρότσιο, Λάμπρο Μανώλη, Βασίλη Τίτσιο, Αλέκο Γεωργοδήμο(αμυντικούς).Μέσους τους Ιωάννη Θεοδώρου, Νίκο Γόγουλο, Χρήστο Μανώλη, Ανδριανό Παπαδήμα, Λάμπρο Σάλλα, Παύλο Δράκο, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και με τα Σούρμενα στη Δ Εθνική. Και επιθετικούς τους Γιώργο Χήτα, Παντελή Χρήστου, Γρηγόρη Γκίζζα, Κώστα Ευριπίδη. Θέμελη, Χρήστο Κατσιμίχα και Πέτρο Θέμελη, που έχει αγωνιστεί στη Χαλκηδόνα και τον Ατρόμητο. Η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ θα καταλύσει σε ξενοδοχείο στη Φιλιππιάδα και η επιστροφή στην Αθήνα, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή Ιουλίου , αφού μετά τον αγώνα, οι διοργανωτές, έχουν προγραμματίσει δεξίωση στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή, που θα γίνει στην Πλατεία της Ράχης.


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ