Με άσχημο και ασταθή καιρό θα κυλήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη χώρα μας. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την κακοκαιρία με το όνομα "GENESIS" που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
- Σήμερα Πέμπτη (09-06-2022)
Από το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες πιθανώς η Θράκη.
- Την Παρασκευή (10-06-2022)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και
η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.
- Το Σάββατο (11-06-2022)
α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και
βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολλές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί με πιο επικίνδυνο διάστημα από αύριο Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Το «κύμα» κακοκαιρίας που μετατοπίζεται στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης και θα επηρεάσει τη χώρα μας συνοδεύεται από μεγάλο όγκο νερού.
Ο καιρός στην Αττική
Και στην Αττική ο καιρός αναμένεται άστατος. Στην Αττική η μέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια αλλά από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ενδέχεται να συνοδευτούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού.
Η θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι καταιγίδες θα πάρουν τη σκυτάλη από την ηλιοφάνεια με ιδιαίτερη έμφαση στη Χαλκιδική, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο υδράργυρος έως και τους 27 βαθμούς Κελσίου».
«Από σήμερα το βράδυ, όμως, αρχίζει νέα κακοκαιρία. Αύριο, Παρασκευή θα είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ημέρα και έτσι θα πάμε μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος» είπε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης διευκρινίζοντας ότι κατά κανόνα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τον ηπειρωτικό κορμό ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.
Όσο για το πότε θα βελτιωθεί ο καιρός, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι «η αστάθεια θα αρχίσει να εκτονώνεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».
Σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

