Quantcast
NEWS
26 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ανάλυση Χατζισαφί: Η επιλογή βγήκε και η ΑΕΚ θα έχει μια επιπλέον λύση χάφ στους τελικούς που απομένουν

Η επιλογή του Οφρυδόπουλου με τον Χατζισαφί στον άξονα βγήκε ξανά και η ΑΕΚ επανέφερε μία επιπλέον λύση στα… μετρημένα κουκιά του κέντρου, η οποία μπορεί να της φανεί χρήσιμη

Η σκέψη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να ξεκινήσει τον Εχσάν Χατζισαφί αντί του Πέτρου Μάνταλου στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, είχε προφανώς να κάνει με τη διάθεση του προπονητή της ΑΕΚ να αυξήσει την ένταση στη μεσαία γραμμή. Η κοινή παρουσία των Κριχόβιακ στην ίδια 11άδα δίνει πράγματα σε ότι έχει να κάνει με την κυκλοφορία της μπάλας, την αύξηση των έξυπνων πασών, ωστόσο έχει σαν αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει λίγο σε ένταση. Η σκέψη για τον Χατζισαφί -η οποία τελικά βγήκε αφού ο Ιρανός ήταν μαζί με τον Σιμάνσκι οι κορυφαίοι της ομάδας στο ντέρμπι- κούμπωνε πάνω σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό: Ένας παίκτης με αμυντική παιδεία αλλά και με καλή τεχνική κατάρτιση «κολλούσε» καλύτερα σε αυτό που η ΑΕΚ ήθελε να κάνει στο ματς. 

Η επιλογή βγήκε, το λένε και οι αριθμοί

Ο Χατζισαφί στο ντέρμπι της Κυριακής ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε συνολικές ενέργειες στο παιχνίδι (70%) με τον Σιμάνσκι να τον ακολουθεί αμέσως μετά (69%). Εκεί που ο Ιρανός είχε απόλυτο ποσοστό επιτυχίας (το οποίο δεν είναι το πιο σύνηθες στη συγκεκριμένη παράμετρο ειδικά από παίκτη της φετινής «Ένωσης») ήταν οι προωθητικές πάσες. 6/6 και 100% ποσοστό επιτυχίας, ενώ στο αντίπαλο τρίτο μέτρησε 7/8 πάσες στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ψηλά νούμερα στις πάσες είχε και ο Σιμάνσκι, που δεν είναι το μεγάλο ατού του το συγκεκριμένο κομμάτι. 5/8 προωθητικές και 7/11 πάσες στο τελευταίο τρίτο, είναι νούμερα πολύ καλά για τα δεδομένα του Πολωνού, ο οποίος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, πιο aggressive. 

 

Πεσμένα τα νούμερα του Κριχόβιακ

Εκεί που τα πράγματα ήταν αρκετά πεσμένα και φάνηκε τόσο με το γυμνό μάτι όσο και από τους αριθμούς, ήταν η παρουσία του Κριχόβιακ στο ματς. Έπαιξε σε πιο ψηλά μέτρα με αποτέλεσμα να δώσει 7 εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο, ωστόσο οι 2/4 προωθητικές πάσες από έναν παίκτη της κλάσης του Πολωνού ήταν μια επίδοση καθόλου καλή για τον ίδιο αλλά και για τη δημιουργία της ΑΕΚ στο ντέρμπι. 

Μια επιπλέον λύση είναι πάντα χρήσιμη

Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή του Χατζισαφί στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ και η εικόνα του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν από μόνα τους ένα καλό νέο για την «Ένωση» που θέλει από κάπου να κρατηθεί και να πάει στη δύσκολη συνέχεια, με δεδομένο πως οι λύσεις στα χέρια του Οφρυδόπουλου είναι περιορισμένες. Τα κουκιά είναι μετρημένα, αφού πέραν από το γεγονός ότι η ομάδα παίζει την παρουσία της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν χωρίς σέντερ φορ, δεν έχει λύσεις ούτε στα χαφ. Η παρουσία, λοιπόν, ενός παίκτη όπως ο Χατζισαφί ο οποίος μπορεί να σταθεί είναι μια επιπλέον λύση προκειμένου να επιτραπεί η ΑΕΚ να μεγαλώσει το ροτέισον, να μετρήσει τις λύσεις της και να τις βρει περισσότερες. 

Η επιλογή με ΠΑΣ και τα υπόλοιπα

Κι αν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα που ακολουθεί είναι από αυτά που μπορεί να σηκώνουν την ταυτόχρονη παρουσία των Μάνταλου και Κριχόβιακ στην 11άδα όπως φάνηκε στους Ζωσιμάδες, τα υπόλοιπα παιχνίδια θα είναι πιο… αίμα κι άμμος και ενδεχομένως ένας παίκτης με μεγαλύτερη ανασταλτική συνεισφορά αλλά και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια όπως ο Χατζισαφί να χρειαστεί ξανά. 

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ