Με ξεκάθαρο προβάδισμα εμφανίζεται ο Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι της υποψήφιας της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.
Ο εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας στις πρώτες δηλώσεις του μετά την διαφαινόμενη πρωτιά του αρχικά ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν, ενώ διεμήνυσε πως θα συνεχίσει με το όραμά του.
Ο Μακρόν τόνισε ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, καθώς και τους υποψηφίους, τόσο εκείνους που τάχθηκαν εναντίον του, όσο και εκείνους ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν.
Ο Μακρόν ζήτησε, ακόμη, από τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία.
«Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν».
«Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν τελείωσε. Η συζήτηση που θα κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Θέλουμε μια ανεξάρτητη Γαλλία επειδή είναι ισχυρή οικονομικά, οικολογικά, αγροτικά και πολιτιστικά; Θέλουμε μια Γαλλία όπου, μέσω της οικολογίας, θα μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους; Θέλουμε μια Γαλλία που συνεχίζει να εμπιστεύεται την επιστήμη, τη λογική, την ικανότητα, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια;», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος.
«Θέλω μια Γαλλία που μάχεται αποφασιστικά ενάντια στον ισλαμιστικό αυτονομισμό, αλλά όχι μια Γαλλία που εμποδίζει τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να τρώνε σύμφωνα με τις διδαχές της θρησκείας τους. Θέλω μια Γαλλία που είναι μέρος μιας ισχυρής Ευρώπης, όχι μια Γαλλία που αφήνει την Ευρώπη με συμμάχους μόνο τη διεθνή των λαϊκιστών και των ξενοφοβικών», είπε, κατηγορώντας τη Μαρίν Λεπέν.
Παράλληλα πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει. Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».
«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας περνούν για μία ακόμα φορά ο νυν Πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν, η ακροδεξιά υποψήφια που προσπαθεί για μια να λάβει τις απαραίτητες ψήφους ώστε να βρεθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ως η πρώτη πρόεδρος της Γαλλίας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

