Σακίλ Ο'Νιλ και Στεφ Κάρι ήταν από τους νικητές, στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Οι δυο σπουδαίες προσωπικότητες του NBA κέρδισαν Όσκαρ, ως συμπαραγωγοί στο, μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Queen of Basketball", τέσσερα χρόνια αφότου ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πάρει και εκείνος αγαλματίδιο για το "Dear Basketball".
Το ντοκιμαντέρ "The Queen of Basketball", διάρκειας 22 λεπτών, αφορά στην Λούσια Χάρις, τη γυναίκα που πέτυχε το πρώτο καλάθι στην ιστορία του μπάσκετ Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτη έγινε επιλογή ντραφτ από ομάδα του ΝΒΑ, η οποία και έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο.
Η Χάρις ως μοναδική μαύρη παίκτρια στο κολεγιακό πρωτάθλημα στα 70's βοήθησε το Delta State να κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα στη δεκαετία και τις ΗΠΑ να πάρουν το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976. Οι Τζαζ την είχαν επιλέξει στον έβδομο γύρο του ντραφτ το 1977, αλλά ούσα έγκυος εκείνη την περίοδο δεν προσπάθησε καν να γίνει μέλος της ομάδας.
Σκηνοθέτης του φιλμ και παραλήπτης του αγαλματιδίου στην τελετή που έγινε τα ξημερώματα ήταν ο Μπεν Πράουντφουτ. "Αν κανείς αμφιβάλλει πως εκεί έξω υπάρχει κοινό για γυναίκες αθλήτριες και το αν οι ιστορίες τους είναι σημαντικές, ψυχαγωγικές ή σημαντικές, ας είναι αυτό το βραβείο η απάντηση", είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο.
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ αξιοποίησε την προβολή για να ζητήσει την απελευθέρωση της δις χρυσής ολυμπιονίκη των ΗΠΑ, Μπριτ Γκράινερ, η οποία παραμένει κρατούμενη στη Μόσχα από τα μέσα Φεβρουαρίου, γιατί σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές έφερε πάνω της ναρκωτικές ουσίες. "Φέρτε πίσω στην πατρίδα την Μπριτ Γκράινερ", είπε ο Πράουντφουτ για την Αμερικανίδα σέντερ.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

