Για σχεδόν 20 ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι στην Οινόη μέσα στο τρένο περίπου 300 επιβάτες μέχρι που τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να απεγκλωβίζονται. Ο ΟΣΕ μετέφερε τους επιβάτες με λεωφορεία πίσω στην Αθήνα (όπου η κατάσταση με το χιόνι είναι ακόμη δύσκολη σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου), δηλαδή τον αφετηρία του ταξιδιού τους και όχι στους προορισμούς τους που ήταν η Θεσσαλονίκη και οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Έτσι, μια ομάδα επιβατών αρνήθηκε να πάει πίσω στην Αθήνα και να συνεχιστεί η ταλαιπωρία τους. Ένας από τους επιβάτες ειναι ταξιδιωτικός πράκτορας κι έτσι μπόρεσε να κανονίσει ένα ιδιωτικό λεωφορείο, το οποίο με έξοδα των επιβατών θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στο OPEN, μία από τους επιβάτες ανέφερε ότι το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι τις 12.00, οπότε σταματά και η αναστολή των δρομολογίων, οι συρμοί να φύγουν. Όπως εξήγησε πρόκειται για την αμαξοστοιχία 56 που ερχόταν από Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο μετά το τρένο που έσπασε η ποδιά του από τα χιόνια. Έμεινε στην Οινόη όπως και αμέσως μετά η αμαξοστοιχία 55 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη. Η αμαξοστοιχία που έπαθε βλάβη μετακινήθηκε τελικά στο Λιανοκλάδι και οι άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία, αλλά οι επιβάτες των άλλων αμαξοστοιχιών παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Οπως είπε, δεν έχουν βλάβη, είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι και υπάρχει θέρμανση στα βαγόνια. Ερωτηθείς αν έπρεπε τα τρένα να κινούνται με αυτήν την κακοκαιρία, είπε πως τα τρένα δεν σταματάνε ποτέ και όσο κυκλοφορούν οι γραμμές μένουν καθαρές.
«Δεκάδες επιβάτες έμειναν χωρίς φαγητό και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στο τρένο», περιέγραψε ένας από τους επιβάτες. Οπως είπε, έμειναν ακινητοποιημένοι αρχικά για τρεις ώρες στην Τιθορέα και έπειτα στην Οινόη. «Μας έλεγαν να πάμε στα γύρω σπίτια να ζητήσουμε νερό», δήλωσε στην κάμερα του Open o επιβάτης της αμαξοστοιχίας, ενώ σύμφωνα μία γυναίκα που ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, όταν ζήτησαν νερό, τούς είπαν να λιώσουν λίγο από το χιόνι!
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

