Quantcast
2 ΣΧΟΛΙΑ

Το Pornhub μετατρέπει κλασικά έργα τέχνης σε πορνό και μηνύεται από το Λούβρο

Ακόμα ένα μουσείο τάχθηκε κατά της ιστοσελίδας

Το Μουσείο Τέχνης του Λούβρου και το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας φαίνεται ότι δεν είδαν με ιδιαίτερο χιούμορ τη νέα προσπάθεια της γνωστής πορνογραφικής ιστοσελίδας, Pornhub.

Η ιστοσελίδα δημιούργησε ένα νέο μικροσάιτ, η οποία «ξαναζωντανεύει» γνωστά έργα τέχνης, με τη παρουσία ηθοποιών ερωτικών ταινιών.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Classic Nudes», η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της παρέχει έναν «διαδραστικό οδηγό εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προγραμματιστές της πλατφόρμας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συλλογή, αν αποδειχθεί επιτυχημένη η πρώτη έκδοση.

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα παρουσιάζει τους πορνοστάρ να αναπαριστούν κλασικά αριστουργήματα από γνωστές γκαλερί τέχνης, όπως από το Μουσείο του Λούβρου, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία και το Πράντο στη Μαδρίτη.

Έτσι, το μουσείο του Λούβρου μαζί με το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας μήνυσαν το Pornhub, για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από την εταιρεία πορνογραφικού περιεχομένου, να αφαιρέσει τις αναπαραγωγές των έργων που βρίσκονται στις γκαλερί τους.

Εκπρόσωπος του Λούβρου, δήλωσε στο Daily Beast, ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει τα έργα να αφαιρεθούν αμέσως.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, δήλωσε επίσης: «Κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης. Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου, ως συμπιεσμένα έργα, για εμπορικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν. Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως, δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πλατφόρμας, ο ιστότοπος δήλωσε: «Τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς. Η διαδικτυακή πύλη ξεναγεί τους επισκέπτες στα αριστουργήματα, τα οποία προβάλλουν το γυμνό σώμα σε όλο του το μεγαλείο», πρόσθεσε.

Η Αμερικανίδα πορνοστάρ , Άσα Ακίρα, που συμμετάσχει στη πλατφόρμα «Classic Nudes», σύμφωνα με τη Daily Mail, είπε πως «υπάρχει ένας θησαυρός ερωτικής τέχνης, που απεικονίζει γυμνό, όργια και άλλα -τα οποία δεν περιέχονται στο Pornhub. Αυτά τα προ-διαδικτύου έργα τέχνης βρίσκονται επί του παρόντος σε μουσεία, τα οποία μπορούμε πλέον να τα επισκεφθούμε, όσο τα μέτρα χαλαρώνουν».

«Έτσι, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν διστακτικά να επισκέπτονται ξανά τα μουσεία, μπορούν πολύ εύκολα να συνδεθούν στο "Classic Nudes" και εγώ θα γίνω ο ξεναγός τους. Έφθασε η ώρα, για να αλλάξουν αυτές οι βαρετές ηχογραφήσεις ξενάγησης και να απολαύσετε κάθε πινελιά, από τα ερωτικά αριστουργήματα», κατέληξε.


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
inzaghi9 - 21/7/2021 21:06

Ποια δικαιώματα χρήσης βρε κακομοίρηδες. Για 70 χρόνια ισχύει η πνευματική ιδιοκτησία στην τέχνη, πριν γίνει τελικά δημόσιο αγαθό.

Constantinoupoli86 - 22/7/2021 12:52

Κι αυτό τι σημαίνει; Ότι έχει δικαίωμα ο κάθε διεστραμμένος κερδοσκόπος να εκπορνεύει έργα τέχνης για να βγάζει τεράστια κέρδη μέσα από τσοντοσάιτ;

ΕΠΟΜΕΝΟ