Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Στους «8» μετά από μυθική ματσάρα η Ισπανία

Η Ισπανία κέρδισε την Κροατία στην παράταση με 5-3 μετά από ένα πανέμορφο παιχνίδι και βρέθηκε στα προημιτελικά

Αν δεν μπορείς να περιμένεις μπες τώρα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό* μετρητών που έγιναν ποτέ!
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

EURO 2020-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ: 3-5 παρ.

Γήπεδο: Πάρκεν

Τι ματσάρα Θεέ μου! Η Ισπανία στα προημιτελικά μετά από έναν αγώνα που θα μνημονεύουμε για χρόνια. Η «φούριας ρόχας» κέρδισε με 5-3 την Κροατία στην παράταση σε ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα. Επικό αυτογκόλ, τρομερή επιστροφή της Κροατίας σε 3-3 από το 1-3 και μπαλάρα για 120 λεπτά.

Ο αγώνας

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Λαπόρτ έβγαλε όμορφη κάθετη προς τον Πέδρι αλλά ο Λιβάκοβιτς βγήκε γρήγορα και πρόλαβε ενώ στο 13’ Μοράτα έστρωσε αριστερά στον Σαράμπια, που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ και στο 16’ ο Πέδρι έβγαλε όμορφα στον Κόκε που πλάσαρε από το πέναλτι αλλά ο Λιβάκοβιτς έβγαλε σωτήρια με τα πόδια. Η Ισπανία πίεζε ασφυκτικά και στο 19ο λεπτό ο Τόρες σέντραρε από δεξιά και ο Μοράτα πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά η μπάλα βρήκε στον Βίντα.

Η Κροατία δεν είχε περάσει τη σέντρα ως εκείνο το σημείο αλλά στο 20’ άνοιξε το σκορ με τον πιο απίθανο τρόπο. Ο Πέδρι γύρισε την μπάλα από το κέντρο προς τον Σιμόν, ο Βάσκος έχασε το κοντρόλ κι έτσι ήρθε το 1-0 για την Κροατία με απίθανο αυτογκόλ.

Το γκολ έριξε ψυχολογικά τους Ισπανούς και έδωσε ώθηση στην χρβάτσκα και στο 24’ ο Βλάσιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πάτησε περιοχή και άντεξε την πίεση του Γκαρσία, έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ του Σιμόν. Στο 26’ ο Κόβατσιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω και στο 37΄ο Γκαγιά έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Αθπιλικουέτα και πέρασε έξω. Τελικά στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από σουτ του Γκαγιά ο Λιβάκοβιτς ανέκρουσε εντυπωσιακά αλλά στην επαναφορά ο Σαράμπια με νέο σουτ από το πέναλτι έκανε το 1-1.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο στην επανάληψη και στο 57ο λεπτό ο Τόρες σέντραρε από αριστερά και ο Αθπιλικουέτα με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-2.

Στο 67’ ο Γκβάρντιολ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Σιμόν πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση και στο 72’ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Μοράτα. Ωστόσο στο 77ο λεπτό ο Φεράν Τόρες πέρασε πανεύκολα τον Γκβάρντιολ από δεξιά και με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-3.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει αλλά στο 85’ ο Μόντριτς έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπούντιμιρ  πλάσαρε εξ επαφής αλλά ο Αθπιλικουέτα  έσωσε και στην επαναφορά ο Όρσιτς έκανε το 2-3 παρά την προσπάθεια των Ισπανών να διώξουν (το γκολ μέτρησε με τη χρήση της Glt). Και μάλιστα στο 90+2’ ο Όρσιτς έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά και ο Πάσαλιτς με κεφαλιά έκανε το 3-3.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου στο 92’ η μπάλα στρώθηκε στον Όρσιτς που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω ενώ στο 96’ ο Όρσιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κράμαριτς που έκανε το σουτ σχεδόν εξ επαφής αλλά ο Σιμόν πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση.

Στο 97’ ο Όλμο έκανε το πλασέ από το πέναλτι αλλά ο Βίντα έσωσε κατά λάθος, όμως στο 100’ ο Όλμο σέντραρε από δεξιά, ο Μοράτα κατέβασε πανέμορφα στο πίσω δοκάρι και με φοβερό σουτ στην κλειστή γωνία του Λιβάκοβιτς, έγραψε το 3-4.

Στο 103’ ο Κράμαριτς έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Σιμόν μπλόκαρε και στην κόντρα ο Όλμο και πάλι σέντραρε από δεξιά και ο Ογιαρθάμπαλ έκανε ένα κοντρόλ και πλάσαρε από κοντά για το 3-5.

Οι Κροάτες δεν τα παράτησαν και στο 106’ ο Πάσαλιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μπούντιμιρ πλάσαρε εξ επαφής αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Σιμόν και στο 115' ο Μοράτα έφυγε μόνος από αριστερά κι έκανε το πλασέ αλλά ο Λιβάκοβιτς του είπε όχι.

Στο 109' ο Ογιαρθάμπαλ έστρωσε δεξιά στον Όλμο που έκανε την προσποίηση και πλάσαρε με το αριστερά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ογιαρθάμπαλ σούταρε στα σώματα. 

Ο πρωταγωνιστής – Ουνάι Σιμόν

simon

Πρωταγωνιστής του αγώνα και για καλό αλλά και για κακό λόγο. Στο 1-0 της Κροατίας κάνει απίθανη γκάφα αλλά από εκεί και πέρα ήταν συγκλονιστικός. Μάλιστα στο 96’ πραγματοποίησε μυθική επέμβαση σε κοντινό σουτ του Κράμαριτς και κράτησε όρθια την Ισπανία.

Ο αφανής ήρωας – Πέδρι

pedri

Ο Πέδρι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ισπανίας στον άξονα. Αλάνθαστος, με πολλά τρεξίματα και δημιουργικός. Ο πιτσιρικάς της Μπαρτσελόνα βοήθησε πολύ την ομάδα του τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά και ήταν παντού. Του χρεώθηκε το αυτογκόλ αλλά σε καμία περίπτωση δε φέρει εκείνος την ευθύνη

Η απογοήτευση – Γιόσκο Γκβάρντιολ

gvardiol

Ο μπακ της Λειψίας ήταν κακός. Στο 2ο γκολ της Ισπανίας χάνει τον Αθπιλικουέτα ενώ στο 3ο γκολ ο Φεράν τον περνά σαν σταματημένο. Δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά και γενικά ήταν εκτός κλίματος. Στην παράταση κάνει ακόμη μια γκάφα αλλά διορθώνει ο Βίντα.

Οι ενδεκάδες

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Γιουράνοβιτς (74’ Μπρέκαλο), Τσαλέτα Τσαρ, Βίντα, Κόβατσιτς (79’ Μπούντιμιρ), Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Βλάσιτς (79’ Πάσαλιτς), Ρέμπιτς (67’ Όρσιτς), Πέτκοβιτς (46’ Κράμαριτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρσία (71’ Πάοθ Τόρες), Γκαγιά (77’ Άλμπα), Λαπόρτ, Μπούσκετς (101’ Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (77’ Φαμπιάν Ρουίθ), Φεράν Τόρες (88’ Ογιαρθάμπαλ), Σαράμπια (71’ Όλμο), Μοράτα  

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (ΤΟΥ). Βοηθοί: Μπαχατίν Ντουράν (ΤΟΥ), Ταρίκ Ονγκούν (ΤΟΥ). 4ος: Αντρέας Έκμπεργκ (ΣΟΥ).VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ (ΓΕΡ), Κρίστιαν Ντίνγκερτ (ΓΕΡ), Κρίστιαν Γκίτελμαν (ΓΕΡ), Πάβελ Γκιλ (ΠΟΛ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ