Ο Ρικ Πιτίνο έριξε μεγάλο βάρος στον τομέα της ψυχολογίας, λίγο πριν μπει η Εθνική στη «μάχη» του Προολυμπιακού του Καναδά, προβάλλοντας στους διεθνείς την ταινία «The Miracle». «Δε θεωρώ θαύμα αυτό που ήρθαμε να διεκδικήσουμε εδώ, δεν επέλεξα γι’ αυτό να δείξω τη συγκεκριμένη ταινία. Το νόημα είναι πόσο μεγάλα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν υπάρχει ομοψυχία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μισητοί αντίπαλοι από τα πανεπιστήμιά τους. Τάχθηκαν όμως στον κοινό σκοπό και τα κατάφεραν», εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Στην ταινία, ο Κερτ Ράσελ υποδύθηκε τον Χερμπ Μπρουκς, στη μεταφορά της πραγματικής ιστορίας του παίκτη του χόκεϊ που έγινε προπονητής και οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1980, απέναντι στη φαινομενικά αχτύπητη ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης.
Φυσικά η πρώτη μέρα στη Βικτώρια δεν περιλάμβανε μόνο ταινία. Άρχισε με την πρώτη προπόνηση στο προπονητήριο της διοργάνωσης, είχε βάρη το απόγευμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, είχε τα πολυπόθητα αρνητικά αποτελέσματα των μοριακών τεστ για όλα τα μέλη της αποστολής και κατ’ επέκταση το πρώτο κοινό δείπνο αφού μέχρι τότε υπήρχε ατομικό φαγητό στο δωμάτιο και μετά… ταινία.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!