Μόνο καλά λόγια είχε να μας πει για τον Ολιβιέ Εντσάμ ο Μάριος Όγκμποε. Ο Έλληνας επιθετικός ολοκλήρωσε τον Μάιο τη συνεργασία του με τη σκωτσέζικη Χάμιλτον, έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και φυσικά έχει ξεκάθαρη άποψη για τον μεταγραφικό στόχο της Ένωσης.
Άλλωστε τον έχει αντιμετωπίσει σε αρκετά παιχνίδια στις αναμετρήσεις της Χάμιλτον με τη Σέλτικ. «Μόλις είδα ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Εντσάμ πραγματικά χάρηκα γιατί είναι σημαντικό να έρχονται τόσο καλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα», λέει χαρακτηριστικά στη «Live» ο 26χρονος στράικερ στο εισαγωγικό του σχόλιο.
Του ζητήσαμε να μας περιγράψει το αγωνιστικό προφίλ του Εντσάμ και μας εξήγησε: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Έχω παίξει αντίπαλός του σε αρκετά παιχνίδια. Είναι κυρίως 8άρι. Παίζει βέβαια και αμυντικό χαφ, αλλά περισσότερο του ταιριάζει να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά στα χαφ και πίσω από τον επιθετικό. Είναι μέσος που πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Έχει καλό σουτ και σουτάρει σε κάθε ευκαιρία. Μπορεί άνετα να σκοράρει. Είναι καλός και ανασταλτικά. Παίζει δυνατά, βάζει τα πόδια του στην μπάλα, δεν είναι… σοφτ παίκτης, αλλά ούτε και βρώμικος. Είναι ήρεμος στο παιχνίδι από άποψη χαρακτήρα. Απ’ όσο θυμάμαι δεν έπαιρνε συχνά κάρτες».
Όσο για το ποιο σύστημα του ταιριάζει, ο Όγκμποε μας είπε: «Έχει μάθει να παίζει το 4-4-2 που κυρίως ακολουθεί η Σέλτικ. Όσο ήταν στη Σκωτία είχε καλή φυσική κατάσταση και αυτό τον βοηθούσε. Δεν ξέρω βέβαια τώρα σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται γιατί τον τελευταίο χρόνο δεν έκανε πολλά ματς».
Ο Μάριος συμφωνεί με την άποψη πως ο Εντσάμ θα ανεβάσει επίπεδο τον Δικέφαλο: «Είναι σίγουρο αυτό. Θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα αν πράγματι γίνει η μεταγραφή. Θα είναι μια καλή επιλογή για την ΑΕΚ». Εκτιμά επίσης πως είναι παίκτης πρωταθλητισμού: «Αυτό μπορούμε να το πούμε χωρίς αμφιβολία. Ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό από τη στιγμή που ήταν στη Σέλτικ. Έχει μάθει να παίζει για τα πρωταθλήματα. Σε αυτές τις ομάδες μπαίνεις γρήγορα στο κλίμα...».
Για το αν θα είναι ο κορυφαίος χαφ στην Ελλάδα, σχολίασε: «Αυτό πάντα είναι σχετικό να το πεις, αλλά σίγουρα θα είναι από τους καλύτερους μέσους. Πρέπει να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Όταν είχα πάει στη Σκωτία (σ.σ. το καλοκαίρι του 2018) έκανε πολύ καλές χρονιές. Αν θυμάμαι καλά τον ζητούσαν τότε και ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ».
Ο Όγκμποε εκτιμά πως θα ταιριάξει στον Εντσάμ το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το Σκωτσέζικο στιλ παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικό από το ελληνικό, αλλά πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα του ταιριάξει το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Σέλτικ έπαιζε ανοιχτό ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ θα υπάρχει περισσότερη τακτική».
Κλείνοντας την επικοινωνία μας με τον Έλληνα επιθετικό τον ρωτήσαμε για το δικό του μέλλον και μας είπε: «Κάτι προχωράει αυτή τη στιγμή, αλλά θα δούμε». Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση να έρθει αυτό το καλοκαίρι σε ελληνικό κλαμπ, απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω ακόμα, αλλά όλα είναι ανοιχτά».
πηγή: «Live»
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Πάντως νομίζω ότι για να το κρατάει και το site σχετικά ψηλά ακόμα το θέμα μάλλον δεν έχει καεί η περίπτωση του και υπάρχουν ακόμα ελπίδες
Ότι και να λέμε είναι παικταράς.απλα είναι κριμα τόσες δημοσιεύσεις και να μην έρθει.θέλω να ελπιζω πως αν δεν καθησει η φάση να έρθει κάτι αντίστοιχο.χαιρομαι παντως που ακούγονται καλα ονόματα αλλα είναι κριμα να μείνουμε μονο στο ποιον θελουμε χωρίς να τον κλείσουμε στην τελική.
Από την στιγμή που ο οικονομικός πήχης ανέβηκε πολύ και από τα 600 χιλιάρικα του Κρίστιτσιτς ο αντικαταστάτης του θα αμείβεται με τουλάχιστον 1 εκ. όπως η πρόταση που έγινε στον Εντσάμ,τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα φέρει η ΑΕΚ χαφ διαφοράς και ας μην είναι ο Εντσάμ.Μακάρι να είναι αυτός γιατί όλος ο κόσμος μιλάει πολύ θετικά για την αξία του.Δεν μπορεί να είναι Εντσάμ ή το χάος όπως έχει γίνει κι άλλες φορές που ήταν Ραντόγια ή κανένας και άλλες που επειδή ήταν παιχταράς κάποιος... ΣΥΝΕΧΕΙΑ που ξέραμε και επειδή δεν ήρθε αυτός να πηγαίναμε σε φτηνότερη επιλογή.
Πάρτε τον να ανέβουμε ψυχολογικά