Quantcast
NEWS
52 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Που το πάτε ρε κοράκια;

Σε κάθε ματς ξεπερνάνε τον εαυτό τους οι διαιτητές για να κρατήσουν με τα σωληνάκια τον Παναθηναϊκό (94-83) - Όποτε έφτανε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά ανακάλυπταν τον τρόπο να την φρενάρουν - Την Τετάρτη η ΑΕΚ για το 2-2

Σαφώς η ΑΕΚ προσπάθησε απόψε στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο ημιτελικό των Play Offs της Basket League, αλλά δεν τα κατάφερε ως φιλοξενούμενη, κόντρα στον Παναθηναϊκό (94-83), που για ένα ακόμα ματς, είχε μαζί του, τα «σφυρίγματα» των διαιτητών. Το πράγμα έχει… παραγίνει, δίχως αμφιβολία και απορεί κανείς για το που το… πάνε οι διαιτητές; Σε κάθε ματς, πραγματικά ξεπερνούν τους εαυτούς τους, μην τυχόν γίνει η… στραβή και νικήσει η Βασίλισσα.

Είδαμε και πάλι, απίστευτα σκηνικά, κυρίως από τον πρώτο ρέφερι, Τάσο Μάνο. Με το που πλησίαζε η Ένωση στο σκορ, είχαμε αντίδραση από τους «γκρι», με διάφορα «σφυρίγματα» που ήταν… ανακαλύψεις. Όσο συγκεντρωμένοι και αν ήταν και πάλι, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, από ένα σημείο και μετά, απλώς δεν γινόταν να υπάρξει ηρεμία και έτσι οι γηπεδούχοι προηγούνται πλέον με 2-1 στη σειρά. Θυμίζουμε ότι η πρόκριση θα κριθεί συνολικά στις τρεις νίκες, ενώ το τέταρτο ματς της σειράς, θα γίνει αυτή την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (26/05, 20:00-ΕΡΤ3), αυτή τη φορά με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Όλα ξεκίνησαν από το απίστευτο σκηνικό στη 2η περίοδο, όπου ο Άαρον Ουάιτ έκανε το κλασικό επαγγελματικό φάουλ, για να σταματήσει την προσπάθεια του Ζήση για αιφνιδιασμό. Κι όμως, κανείς από τους διαιτητές, δεν είδε… τίποτα και άφησε το ματς να συνεχιστεί. Παντελής έλλειψη σεβασμού στον αρχηγό της ΑΕΚ, που είναι μεγαλύτερο όνομα από οποιονδήποτε παίκτη του τωρινού ρόστερ του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, τον χρέωσαν και με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Κι αφού έγιναν πολλά άλλα, το πλέον χαρακτηριστικό είναι αυτό που ουσιαστικά καθάρισε το ματς υπέρ των γηπεδούχων. Ο Γιανίκ Μορέιρα χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ, που δεν θα το σφύριζε ούτε ο… Όντεντ Κάτας, για δήθεν επιθετικό φάουλ στον Άαρον Ουάιτ, ο οποίος είχε κάνει αμυντικό. Αυτό έγινε στο 38’, με το σκορ στο 89-83 υπέρ των γηπεδούχων και εκεί τελείωσαν όλα, με το «έτσι θέλω». Στις δύο αυτές φάσεις, «πρωταγωνιστής» είναι ο διαιτητής, Τάσος Μάνος, του συνδέσμου Αττικής.

Αν προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα της διαιτησίας και να μιλήσουμε για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, κορυφαίος ήταν ο Γιανίκ Μορέιρα (21π., 8ρ. 2τάπ.) και μάλλον για αυτό «έπρεπε» να αποβληθεί στο πλέον κρίσιμο σημείο. Εξαιρετικός ήταν ο Ματ Λοτζέσκι (16π., 5/6τρ.), πολύ καλός ήταν για ένα ακόμα ματς, ο Γιόνας Ματσιούλις (14π., 5ρ., 2κλ.), ενώ διψήφιος στο σκοράρισμα, ήταν και ο Ντάριλ Μέικον (13π., 6ασ.). Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ στο μαρκάρισμα του Ντίνου Μήτογλου (23π., 7ρ., 4κλ., 2τάπ.).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς, με τον Μέικον ως πόιντ γκαρντ, τον Λοτζέσκι στο «δύο», τον Γιάνκοβιτς ως σμολ φόργουορντ, τον Ματσιούλις στο «τέσσερα» και τον Μορέιρα ως σέντερ. Η Ένωση μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έτσι στο 3’ ήταν μπροστά με 6-2, έπειτα από ένα τζαμπ σουτ του Κίνγκσλεϊ. Στη συνέχεια όμως, οι παίκτες του Αγγέλου «κόλλησαν» στην επίθεση και έχασαν την επαφή με το σκορ. Αρχικά, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 9-8 στο 6’ και ακολούθως έφτασαν να προηγούνται και με διψήφια διαφορά, δηλαδή με 20-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αξιοποιώντας στο έπακρο, τα διαδοχικά λάθη που έκαναν οι παίκτες της Ένωσης σε αυτό το σημείο του αγώνα.

Στη 2η περίοδο, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 23-10 στο 11’, αλλά η Βασίλισσα κατάφερε να μειώσει σε 25-19 στο 13’, έπειτα από 3/3 βολές του Μέικον. Οι διαιτητές ξεκίνησαν μετά τα… γνωστά. Ο Ουάιτ έκανε πεντακάθαρο αμυντικό φάουλ στον Ζήση. Οι διαιτητές είπαν… παίζεται και ο αρχηγός της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε στον Μάνο, που ήταν μπροστά στη φάση και ο εν λόγω διαιτητής, τον χρέωσε και με τεχνική ποινή, για διαμαρτυρία. Έτσι, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 30-19. Στο 14’, ο Ζήσης μείωσε σε 30-22 με τρίποντο. Ξανά οι διαιτητές έκαναν τα… δικά τους. Δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Παπαπέτρου και ο Αγγέλου φώναζε, οπότε δέχθηκε τεχνική ποινή. Έτσι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-22 στο 15’. Η ΑΕΚ μείωσε στο 17’, σε 37-31 με φόλοου του Μορέιρα. Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως, δεν τα πήγε καλά στο αμυντικό σκέλος και ήταν πίσω με 50-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Περνάμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου αρχικά οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 15 πόντους διαφορά, με 52-37 στο 21’. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Δικεφάλου δεν τα παράτησαν σε καμία περίπτωση. Μάλιστα, στο 25’ έφτασαν στο σημείο να μειώσουν τη διαφορά στους 5 πόντους, με τον Λοτζέσκι να κάνει το 57-52, πετυχαίνοντας ένα τρίποντο. Μετά, ήρθε μία φάση στο 27’, όπου δόθηκε ένα ανύπαρκτο φάουλ, κατά του Χρυσικόπουλου, πάνω στον Μποχωρίδη, ο οποίος με 1/2 βολές έκανε το 60-53 υπέρ της ομάδας του. Στο ίδιο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 63-55 υπέρ τους, με φάουλ εκτός φάσης, που τους έδωσε, έξτρα βολές. Με αυτά και με αυτά, το σκορ ήταν 69-60 εις βάρος της Ένωσης, στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν μπήκαν με τη σωστή συγκέντρωση στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και για αυτό δέχθηκαν τρία σερί τρίποντα στο πρώτο δίλεπτο, με συνέπεια να μείνουν πίσω στο σκορ, με 16 πόντους διαφορά (78-62). Ξανά όμως, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή. Στο 34’, με τρίποντο του Ματσιούλις, η Ένωση μείωσε σε 84-74 και σιγά-σιγά έφτασε μέχρι και το -3, με σκορ 86-83 στο 37’, έπειτα από ένα λέι απ, του Μέικον. Το κακό είναι ότι ακολούθησε τρίποντο από τους γηπεδούχους, για το 89-83 και μετά ήρθε η φάση που περιγράψαμε πριν, με τον Μορέιρα να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ, αντί να δοθεί το καθαρό αμυντικό φάουλ του Ουάιτ. Ο Ανγκολέζος σέντερ αποβλήθηκε και εκεί κρίθηκε το ματς, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο τελικό 94-83.

Διαιτητές: Μάνος-Πιτσίλκας-Τσώνος.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μπρέι, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 1, Παπαπέτρου 12 (2), Χεζόνια 20 (4), Ουάιτ 5, Μήτογλου 23 (4), Μπέντιλ 17 (3), Σαντ-Ρος 4.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μορέιρα 21, Μέικον 13 (1), Ματσιούλις 14 (3), Γιάνκοβιτς, Κατσίβελης 3 (1), Χρυσικόπουλος 3, Ζήσης 3 (1), Γόντικας 6, Γκίκας 2, Λοτζέσκι 16 (5), Κίνγκσλεϊ 2.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ