Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν το δεξί χέρι του Αλ Μπαγκντάντι του ISIS

Θεωρείται υψηλόβαθμό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Στη σύλληψη ενός άντρα από το Αφγανιστάν προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και υπήρξε «το δεξί χέρι» του Αμπού Μπαρκ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο άντρας με το κωδικό όνομα «Μπασίμ» συνελήφθη σε έρευνα της αστυνομίας στη συνοικία Ατασεχίρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε το 2019, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, με τη βοήθεια Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «Μπασίμ» είχε βοηθήσει τον αλ Μπαγκντάντι να κρυφτεί στο Ιντλίμπ. Ήταν επίσης υπεύθυνος του «στρατιωτικού βραχίονα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο «Μπασίμ» έφτασε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και ταυτότητα. Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι η σύλληψη έγινε στις 28 Απριλίου.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ