Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

H ΤΣΣΚΑ λύγισε τον Γκούντουριτς κι έκανε το 2-0

Οι Ρώσοι κέρδισαν με 78-67 τη Φενέρ κι έκαναν το 2-0 στη σειρά. Μόνος του έπαιζε για τους Τούρκους ο Μάρκο Γκούντουριτς που είχε τους 27 από τους 67 πόντους


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

EUROLEAGUE PLAY OFF-2ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: 78-67

Γήπεδο: MEGASPORT ARENA

Η Φενερμπαχτσέ για ακόμα ένα παιχνίδι έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως η προσωπικότητα του Ντάνιελ Χάκετ καθόρισε τα πάντα. Νέα νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (78-67) και ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 της Κολωνίας. Πάλευε... μόνος του ο Γκούντουριτς (27π) για την Φενέρ.

Παρά τα προβλήματά της η Φενέρμπαχτσε πούλησε ακριβά το τομάρι της σε ακόμα ένα παιχνίδι στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Η τουρκική ομάδα ήταν ανταγωνιστική και έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη. Στα κρίσιμα σημεία όμως, ο Ντάνιελ Χάκετ βγήκε μπροστά και «καθάρισε» για την ομάδα του.

Ο Ιταλός γκαρντ με προσωπικές ενέργειες (14π, 4ρ, 9ασ) δεν επέτρεψε στην Φενέρμπαχτσε να ανατρέψει το σκηνικό, οδηγώντας την ΤΣΣΚΑ στο 2-0, που της δίνει πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Συμπαραστάτες του Χάκετ ήταν οι Σενγκέλια (11π, 7ρ, 7ασ) και Κουρμπάνοφ (10π, 6ρ). Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Μάρκο Γκούντουριτς έκανε μεγάλο παιχνίδι για την Φενέρ (27π, 7/15 σουτ), αλλά δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τον ρου του Game 2.

Ο Ντάνιελ Χάκετ μπήκε ορεξάτος στην αναμέτρηση και η ΤΣΣΚΑ μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού (13-9, 4'). Ο Μάρκο Γκούντουριτς ανέλαβε δράση όμως και με δικές του προσπάθειες, αλλά και βοήθεια από τον Πιερ, η Φενέρμπαχτσε ισοφάρισε (18-18, 7'). Ο Σέρβος ήταν ορεξάτος και ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό (21-23, 9'). Ο Λούντμπεργκ ισοφάρισε, αλλά ο Μπιμπέροβιτς είπε την τελευταία λέξη στο δεκάλεπτο για το 23-25.

Η Φενέρ έμεινε στο πλάνο της και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και με τον Μπιμπέροβιτς να πλαισιώνει τον Γκούντουριτς κατάφερε να κρατήσει τα ηνία (30-33, 14'). Σενγκέλια και Χάκετ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο πρώτος «εκτελούσε», ο δεύτερος μοίραζε τη μπάλα και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (43-37, 17'). Τα τρίποντα παρέμεναν όπλο της ΤΣΣΚΑ, που ανέβασε τη διαφορά με τον Σενγκέλια (48-40, 19'). Ο Γκούντουριτς μείωσε, αλλά ο Σενγκέλια είχε πάρει... φόρα και με νέο καλάθι έγραψε το 50-42, στο φινάλε του ημιχρόνου.

Νευρικές και άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Φενέρμπαχτσε όμως βρήκε τρόπο να μειώσει με Γκούντουριτς και Μπράουν να βρίσκουν στόχο από τη γραμμή των βολών (52-46, 25'). Ο Γκούντουριτς συνέχισε να κάνει ζημιά στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ μείωσε σε απόσταση βολής (52-51, 26'). Η Φενέρ είχε την ευκαιρία να προσπεράσει, αλλά ο Σιπάχι μέτρησε 0/4 βολές και ο Γκούτνουριτς αστόχησε σε δικό του σουτ. Η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε. Κλάιμπερν και Αντόνοφ έδωσαν λύσεις και με τον Λούντμπεργκ η διαφορά αυξήθηκε (60-53, 29'). Ο Μπράουν μείωσε στο φινάλε του δεκαλέπτου σε 60-55.

Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ ήταν αποτελεσματική στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και με τους Λούντμπεργκ και Χάκετ να αναλαμβάνουν δράση η ρωσική ομάδα δημιούργησε διαφορά (67-59, 35'). Μπαρτέλ και Ντε Κολό προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά για την Φενέρμπαχτσε (70-63, 36'). Και πάλι όμως ο Χάκετ φώναξε παρών και με μία ατομική προσπάθεια η ΤΣΣΚΑ ανέβασε τη διαφορά (72-63, 2'29'' για το τέλος). Ένα μεγάλο σουτ του Κουρμπάνοφ έφερε την ΤΣΣΚΑ στο +10 σε κρίσιμο σημείο (75-65, 38'). Μέχρι το φινάλε το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ρωσική ομάδα να φτάνει στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-25, 50-42, 60-55, 78-67.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Λούντμπεργκ 9 (1/4 τρίποντα), Χίλιαρντ, Ούκοφ 6 (2), Χάκετ 14 (3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα), Αντόνοφ 3 (1), Στρέλνιεκς 8 (2), Φόγκτμαν 3 (1/4 τρίποντα), Κλάιμπερν 9 (0/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Σενγκέλια 11 (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντομ 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κουρμπάνοφ 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Έρικ 5.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζαν): Μπράουν 6 (5 ριμπάουντ), Γκούντουριτς 27 (3/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 9/10 βολές, 3 ασίστ, 1 λάθος), Μαχμούτογλου 2, Ο'Κουίν, Μπιμπέροβιτς 6, Ντε Κολό 9 (1 τρίποντο, 5 λάθη), Πιερ 8, Μπαρτέλ 9 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ), Σιπάχι (0/4 βολές).




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ