Τριάντα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Μπάρι, για να παίξει στη Γιουβέντους, ο Μάσιμο Καρέρα επέστρεψε στην ομάδα της Serie C, αυτή τη φορά ως προπονητής. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ υπογράμμισε πως αυτό που τον κέρδισε ήταν το πάθος του προέδρου της ομάδας, του Λουίτζι Ντε Λαουρέντις.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, ο Μάσιμο Καρέρα τόνισε: "Αγωνίστηκα στην Μπάρι και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Ενθουσιάστηκα από το πάθος του προέδρου και γι' αυτό αποδέχθηκα την πρόταση που μου έκανε. Τώρα πρέπει να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και να αξιολογήσω τους ποδοσφαιριστές μου.
Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι πάθος και συναίσθημα. Θα πρέπει να βγαίνει από την καρδιά. Ήμουν ποδοσφαιριστής πριν από τα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα. Πρέπει να μιλήσω με τους παλαιότερους εξ αυτών".
Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Καρέρα εάν ο Αντόνιο Κόντε τον επηρέασε στην απόφασή του. Ο Καρέρα υπήρξε συμπαίκτης με τον Κόντε, στη Γιουβέντους, και άμεσος συνεργάτης του στην Εθνική Ιταλία. Στην ερώτηση, ο Καρέρα απάντησε, λέγοντας πως "δεν με συμβούλευσε ο Κόντε να έρθω εδώ. Μεγάλωσα προπονητικά έχοντας δουλέψει μαζί του. Όταν εργάστηκα ως πρώτος προπονητής έβαλα την δική μου σφραγίδα, αλλά κάτι έμεινε από εκείνον. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους παίκτες της Μπάρι να εξελιχθούν".
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Καλή επιτυχία Μάσιμο