Τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο 09 Ιανουαρίου 2021.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, από τα 800 κρούσματα που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 19 είναι εισαγόμενα, ενώ επιπλέον 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Από τα 781 εγχώρια κρούσματα, 290 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 92 καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή, η Αττική μετρούσε 252 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα, 94.
Στην Αττική, για μια ακόμη ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός νέων διαγνώσεων παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, ο δείκτης κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, δείχνει πως το πιο έντονο ζήτημα παραμένει στη Δυτική Αττική (23,61) που σήμερα καταγράφει 38 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Όπως έγινε γνωστό εχθές, πολλοί είναι οι Δήμοι της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο δήμος Βύρωνα, ο δήμος Δάφνης, το Γαλάτσι, ο Υμηττός, ο δήμος Ζωγράφου, ο δήμος Ηλιούπολης, οι δήμοι Κασαιριανής, Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.
Στην υπόλοιπη χώρα, 24 μολύνσεις εντοπίζονται στις Σέρρες, 27 στην Πιερία, 28 στη Λάρισα, 24 στις Σέρρες και 47 στην περιφέρεια Αχαΐας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
