0 ΣΧΟΛΙΑ

Ούγγρος ευρωβουλευτής του συντηρητικού Ορμπάν συμμετείχε σε πάρτι οργίων μόνο με άντρες

Ο ίδιος παραιτήθηκε για «ηθικούς λόγους»

Ένας Ούγγρος ήταν ο ευρωβουλευτής που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ενώ συμμετείχε σε ένα πάρτι οργίων με δεκάδες άτομα την ώρα που στην χώρα υπάρχει lockdown.

Ο Ούγγρος πολιτικός Γιόζεφ Σάγιερ παραιτήθηκε από το συντηρητικό κυβερνών κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Μάλιστα, ο Σάγιερ όταν η αστυνομία εισέβαλε στο πάρτι προσπάθησε να φύγει κατεβαίνοντας από την υδρορροή του κτιρίου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε στην εφημερίδα Magyar Nemzet ότι οι πράξεις του Σάγιερ είναι «απαράδεκτες» και αντίκεινται στις αξίες που εκπροσωπεί το συντηρητικό κόμμα, το οποίο αυτοπροβάλλεται ως υπερασπιστής των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών και της οικογένειας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το πάρτι οργίων ήταν μόνο για άντρες.

Ο Σάγιερ είναι ιδρυτικό μέλος του Fidesz και υπήρξε στενός σύμμαχος του Όρμπαν για περισσότερα από 30 χρόνια. Έπαιξε μάλιστα βασικό ρόλο στην αναθεώρηση του ουγγρικού Συντάγματος, μετά τη νίκη του Όρμπαν στις εκλογές το 2010.

«Οι πράξεις του βουλευτή Γιόζεφ Σάγιερ είναι ασύμβατες με τις αξίες της πολιτικής οικογένειάς μας», φέρεται να είπε ο Όρμπαν, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα αποκηρύξουμε τα 30 χρόνια της δουλειάς του, αλλά οι πράξεις του είναι ασυγχώρητες και απαράδεκτες. Μετά απ’ αυτά, έλαβε τη μοναδική αρμόζουσα απόφαση, όταν ζήτησε συγγνώμη και παραιτήθηκε από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Fidesz», πρόσθεσε.

Ο Σάγιερ υπέβαλε την παραίτησή του από ευρωβουλευτής την Κυριακή, επικαλούμενος αδιευκρίνιστους «ηθικούς» λόγους. Σε νέα ανακοίνωσή του, την Τρίτη, ζήτησε συγγνώμη επειδή παραβίασε τη βελγική νομοθεσία.

 

Την περασμένη εβδομάδα Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν περίπου 20 άνδρες σε ένα πάρτι οργίων στις Βρυξέλλες. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Σάγιερ που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε επάνω του ναρκωτικές ουσίες. Ο Ούγγρος πολιτικός διαψεύδει ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και υποστηρίζει ότι προσφέρθηκε να υποβληθεί επί τόπου σε τεστ, κάτι όμως που δεν έγινε.

Οι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το συμβάν αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για τον Όρμπαν, η συντηρητική κυβέρνηση του οποίου επί χρόνια προβάλει τις χριστιανικές, οικογενειακές αξίες και έχει εντείνει τη ρητορική της εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του 59χρονου πολιτικού, η Τούντε Χάντο, είναι σήμερα μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουγγαρίας.

Ο Σάγιερ, που είναι νομικός, παρουσιαζόταν ως ένας από τους πολιτικούς που συνέγραψαν το νέο Σύνταγμα, το οποίο υιοθετήθηκε το 2011. Στο κείμενο αυτό υπάρχει ένα άρθρο το οποίο ορίζει τον γάμο ως «ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», αφού η κυβέρνηση ήθελε να υπερασπιστεί τις «χριστιανικές αξίες».

Η κυβέρνηση του Όρμπαν θέλει τώρα να ορίσει ότι «η μητέρα είναι γυναίκα, ο πατέρας είναι άνδρας», να απαγορεύσει στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετούν παιδιά και την αλλαγή φύλου στα ληξιαρχεία.

«Ενώ οι πολιτικοί του Fidesz μας έδιναν μαθήματα για τον χριστιανισμό και την οικογένεια, διάγουν μια εντελώς διαφορετική ζωή», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Φέρεντς Γκιούρσανι.


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ