0 ΣΧΟΛΙΑ

Μήλα: Η ελληνική ταινία που θα διεκδικήσει μια θέση στα Όσκαρ

Η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας

Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Μάλιστα, η ταινία μοιάζει και κατά κάποιον τρόπο επίκαιρη μιας και το θέμα της αφορά μια πανδημία, αν και τελείως διαφορετική από αυτή που ζούμε σήμερα.

Με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και παρτενέρ του τη Σοφία Γεωργοβασίλη, η υπόθεση της ταινίας σχετίζεται με μια «πανδημία αμνησίας». Ο κεντρικός ήρωας αφού έχει πέσει θύμα αυτής της πανδημίας ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Η ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ και να διεκδικήσει το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους.

«Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία την ταινία μυθοπλασίας Μήλα του σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου. Η συγκεκριμένη ταινία επελέγη για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.


Γιορτινό πακέτο* διασκέδασης – Κάθε μέρα εκπλήξεις* (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ