0 ΣΧΟΛΙΑ

Ζεσουάλδο Φερέιρα για Αμπέλ: Δεν ξέρω αν θα πετύχει

Ο 74χρονος Πορτογάλος προπονητής εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν ο συμπατριώτης θα μπορέσει να προσφέρει στην Παλμέιρας

Επιφυλάξεις για την επικείμενη πορεία του Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο της Παλμέιρας διατύπωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Μιλώντας στην «Globoesporte», ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού (τον οποίο ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί δάσκαλό του) εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει, κρίνοντας από το δικό του σύντομο πέρασμα από τη Σάντος, από τον Γενάρη του '20 μέχρι τον Αύγουστο.

Όπως τόνισε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Ο Πορτογάλος προπονητής βελτιώθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είναι πλέον θέμα να μάθει το 4-3-3 ή το 4-4-2. Γιατί όμως οι Ευρωπαίοι τεχνικοί δεν είναι επιτυχημένοι στη Βραζιλία, με εξαίρεση τον Ζόρζε Ζέσους; Οι Αργεντινοί είναι διαφορετικοί, επειδή είναι Νοτιοαμερικανοί. Μοιάζουν περισσότερο. Πρέπει να γνωρίζεις το περιβάλλον. Για παράδειγμα στη Σάντος, πρέπει να γνωρίζεις τη δυνατότητα να αναδείξεις παίκτες, όπως έκανα στην Πόρτο, που αγοράζαμε φθηνά και πουλούσαμε ακριβά".

Ο 74χρονος προπονητής συνέχισε, λέγοντας πως "η Παλμέιρας μπορεί να έχει 18 παιχνίδια μέσα σε δύο μήνες. Γίνεται κουβέντα για το αριθμό αγώνων στην Αγγλία, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο στη Βραζιλία. Είναι απαραίτητο για έναν προπονητή μιας ομάδας όπως η Παλμέιρας. Το ερώτημα όμως είναι, πότε θα υπάρξει χρόνος κι εγώ δε μπορώ να απαντήσω για το αν θα είναι επιτυχημένος ή όχι. Ο Πάουλο Μπέντο έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά απέτυχε στη Βραζιλία.

Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, είναι το δυσκολότερο στον κόσμο για να δουλέψεις. Δεν το λέω τώρα, το λέω από τότε που ήρθα, επειδή δεν υπάρχει χρόνος να αποτύχεις. Στη δεύτερη αποτυχία, έχουν αποφασίσει ήδη. Στη Βραζιλία θέλουν να κάνεις τα πάντα μέσα σε τέσσερις μήνες ή και λιγότερο, μετά την πανδημία. Ακόμα και ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, έχει συνηθίσει να αλλάζει συνέχεια προπονητές. Φαίνεται φυσιολογικό στις μέρες μας. Είναι σαν να ζεις σε έναν άσχημο κόσμο και να πιστεύεις ότι όλα είναι καλά"


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ