0 ΣΧΟΛΙΑ

Ταϊβάν: Γεγονός οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών στον στρατό

Η χώρα έγινε η πρώτη, στην Ασία, που νομιμοποίησε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Με σημαία το ουράνιο τόξο, δύο γκέι ζευγάρια παντρεύτηκαν της Ταϊβάν σε μαζικό γάμο που διοργάνωσε ο στρατός.

Σπάζοντας ένα ακόμη στερεότυπο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ασίας, η Ταϊβάν πρωτοπορεί για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Εξάλλου υπήρξε η πρώτη περιοχή στην Ασία που επέτρεψε γάμο ομοφυλοφίλων τον Μάιο του 2019 μετά από δύσκολες πολιτικές μάχες.

Σχεδόν 200 ζευγάρια παρέλασαν σε στρατιωτική βάση στη βόρεια κομητεία Taoyuan πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης σε μια υπαίθρια τελετή.

Ανάμεσά τους ήταν δύο γυναίκες στρατιώτες της Ταιβάν που παντρεύτηκαν τις συντρόφους τους.

«Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον στρατό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπολοχαγός Chen Ying-hsuan, ντυμένη με τη στολή του στρατού.

«Ελπίζω ότι περισσότερα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα ξεχωρίσουν στο εξής. Ο στρατός είναι ανοιχτός και όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στην αγάπη», πρόσθεσε η 27χρονη.

«Η αγάπη μας δεν είναι διαφορετική από οποιοδήποτε ετεροφυλόφιλο ζευγάρι», είπε η 26χρονη σύζυγός της Li Li-chen, ντυμένη με ένα παραδοσιακό λευκό νυφικό.

«Είμαστε εδώ σήμερα με την ελπίδα ότι περισσότερα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα ενταχθούν στον επόμενο (μαζικό γάμο)» είπαν μεταξύ άλλων.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις την πρόοδο στον στρατό», δήλωσε η 37χρονη Yumi Meng που παντρεύτηκε την Ταγματάρχη Wang Yi, 36 ετών.

Οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών έγιναν viral μετά τη δημοσίευσή τους στη σελίδα του στρατού στο Facebook νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με συγχαρητήρια μηνύματα από όλη την Ταϊβάν.

Τρία ζευγάρια του ίδιου φύλου σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε μαζικό γάμο που διοργανώθηκε στο Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία πέρυσι, αλλά αποχώρησαν μετά από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν για το γεγονός τα ΜΜΕ.

Η Ταϊβάν τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει γίνει ολοένα και πιο προοδευτική όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ενώ η Ταϊπέι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ετήσια Pride parade της Ασίας.

Ωστόσο, ενώ ο νόμος περί γάμου για τους ομοφυλόφιλους θεωρήθηκε σημαντική επιτυχία για την κοινότητα των ΛΟΑΤKI+ στην Ταϊβάν, η χώρα εξακολουθεί να έχει περιορισμούς που δεν αντιμετωπίζουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένης της υιοθεσίας και των γάμων με ξένους.

Πηγή: lifo.gr


Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!
(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ