0 ΣΧΟΛΙΑ

Ένας «ορφανός» πλανήτης περιφέρεται στον γαλαξία μας

Ένας «ορφανός» φαίνεται ότι περιφέρεται στον γαλαξία μας χωρίς να δεσμεύεται από την βαρυτική έλξη κάποιου αστέρα. Πρόκειται για τον μικρότερο ορφανό πλανήτη που έχει βρεθεί στον γαλαξία μας καθώς είναι ελαφρώς μικρότερος σε μέγεθος από τη Γη.

Όπως αναφέρει ο Independent, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τον πλανήτη χάρη σε ένα αστρονομικό φαινόμενο γνωστό ως βαρυτική μικροαισθησία, η οποία είναι εφικτή μόνο όταν το τηλεσκόπιο ενός αστρονόμου βρίσκεται σε σχεδόν τέλεια στοίχιση με το παρατηρούμενο αντικείμενο και το άστρο του (που είναι και η πηγή φωτός): Επί της ουσίας ο ορφανός πλανήτης αυτοαποκαλύφθηκε στο τηλεσκόπιο, κάμπτοντας το φως που εκπέμπουν πιο μακρινοί αστέρες.

Οι ορφανοί πλανήτες, επίσης γνωστοί ως διαστρικοί, νομάδες, ελεύθεροι, περιπλανόμενοι ή πλανήτες χωρίς ήλιο, είναι πλανητικά σώματα, το οποία βρίσκονται σε απευθείας τροχιά γύρω από τον γαλαξία, στον οποίο ανήκουν χωρίς ωστόσο να ανήκουν απευθείας σε κάποιο ηλιακό σύστημα.

Οι πλανήτες αυτοί έχουν είτε διαφύγει από τα πλανητικά συστήματα στα οποία κάποτε άνηκαν, ή δεν υπήρξαν ποτέ δεσμευμένοι από την βαρυτική έλξη κάποιου αστέρα ή φαιού νάνου. Πιθανώς υπάρχουν δισεκατομμύρια τέτοια πλανήτες στον Γαλαξία μας.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ